غلامرضا محرابی روز دوشنبه به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: اکنون ۱۵ گروه دامپزشکی در حال پایش روزانه و مستمر مکان های پرخطر استان از جمله مراکز پرورش مرغ صنعتی (تخمگذار و گوشتی )، پرورش دهندگان ماکیان بومی، تالاب ها و آب بندان ها، برای مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند.
وی از مردم گلستان خواست از خرید طیور زنده بازارهای محلی خودداری کرده و در صورت مشاهده تلفات غیرعادی، موارد را به شماره ۱۵۱۲ دامپزشکی استان گزارش کنند.
آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به عنوان بیماری مشترک انسان و حیوان، میتواند پیامدهای گسترده اجتماعی و اقتصادی در پی داشته باشد و از این رو کارشناسان این بیماری را یکی از عوامل تهدید بهداشت و سلامت جامعه به شمار میآورند.
تماس با پرندگان وحشی و آبزی آلوده یا از طریق کفش، لباس، خودرو، آب، دان و مدفوع و بستر آلوده یا حتی سگ و گربه به عنوان ناقلان مکانیکی میتواند زمینه سرایت ویروس را فراهم کند.
مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شترمرغ از گونههای حساس به بیماری هستند.
استان مرزی گلستان با کشور ترکمنستان، دریای خزر و استانهای مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است و هر ساله بخشی از پرندگان سیبری برای زمستان گذرانی به مناطق آبگیر این استان مهاجرت می کنند.
گلستان یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد و اقتصاد ساکنان آن برپایه کشاورزی است.
نظر شما