محمد سلیمانپور دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به رویکرد مثبت و عملی همه دوره های مدیریت شهری بسطام برای ثبت جهانی مجموعه تاریخی، اظهار داشت: این حمایت در شرایطی رخ داد که ضوابط موجود در حریم این اثر تاریخی، باعث رکود ساخت و ساز در این بخش از شهر شده است اما نگاه مدیران شهری به این منطقه هرگز انتفاعی نبوده است.
وی از مسئولان متولی ثبت جهانی تقاضا کرد تا با ارائه شیوه نامه نحوه ثبت این اثر در فهرست میراث جهانی، راهکار تعامل عملی بین همه دستگاه های اجرایی را فراهم کنند.
همچنین شهردار بسطام ابراز کرد: علاوه بر ثبت جهانی مجموعه تاریخی، شهر بسطام به دلیل دارا بودن فضای سبز بسیار در کنار آثار تاریخی قابلیت ثبت ملی به عنوان یک باغشهر را نیز داراست.
سلیمانپور با اشاره به پیشنهاد مطرح شده برای ثبت باغشهر بسطام، یادآور شد: مدیر کل میراث فرهنگی استان سمنان با استقبال از این درخواست، آن را برای پیگیری به معاونت میراث فرهنگی اداره کل ارجاع داده است.
شهر بسطام در فاصله ۶ کیلومتری شمال شرقی شاهرود قرار گرفته و مجموعه آثار تاریخی باقیمانده در این شهر از دوره سلجوقی به بعد است و در کنار آن آرامگاه متعلق به ابویزید طیفور بی عیسی بن سروشان بسطام ملقب به «سلطان العارفین » و از عرفای نامی و مشهور ایران در قرن سوم هجری قمری قرار دارد.
مجموعه تاریخی بسطام شامل آرامگاه بایزید، رواق صفوی، منار بسطام، مسجد بایزید بسطامی، مسجد بسطام، امامزاده محمد ، برج کاشانه، گنبد غازان خان و مدرسه شاهرخیه است.
نظر شما