قابلیت تشخیص بیش از۴۳۰ نوع سم در موادغذایی را داریم

تهران- ایرنا- معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: قابلیت تشخیص بیش از ۴۳۰ نوع سم آفت کش در مواد غذایی را داریم و بسیاری از آزمایشگاه های ما به این تکنیک ها مجهز شده اند.

سورنا ستاری روز سه شنبه در حاشیه مراسم بهره برداری از دستاوردهای بخش تحقیق و توسعه " برنامه جامع سلامت غذایی کشور"  افزود: این کار می تواند هم تقلب در حوزه مواد غذایی و هم موضوع استفاده از سموم را به منظور شناسایی غذای سالم انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه تعداد مرکز نوآوری در حوزه غذا در کشور توسعه یافته است، بیان داشت: آخرین این مراکز در حوزه غله بود که حدود یکی دو هفته پیش راه افتاد.

ستاری ادامه داد: مرکز دیگری بر روی سلامت نان و روش های جدیدی که برای تولید نان استفاده کرد، کار می کنند تا نوآوری هایی در این حوزه هم اتفاق بیفتد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: هر جا تعداد شرکت های دانش بنیان کم باشد، بیشترین میزان وابستگی را داریم. در برخی از حوزه های کشاورزی مانند زراعت تعداد شرکت های دانش بنیان کم است و بیشترین میزان وابستگی را داریم.

وی اظهار داشت: پروژه ای در مورد اصالت مواد غذایی و تشخیص تقلب ها و  سموم مورد استفاده این حوزه از سال ۹۳ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شروع کردیم که دستاوردهای آن را شاهد هستیم.

دستاوردهای فناورانه فاز سوم طرح جامع برنامه سلامت غذای کشور  امروز با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رونمایی شد. این مرکز از سال ۱۳۹۳ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در چهار فاز چهار ساله راه اندازی شده است. این طرح اکنون در هفتمین سال فعالیت و سومین فاز خود به سر می‌برد.

این مرکز به عنوان بخش تحقیق و توسعه این برنامه، طرح های گوناگونی را تا کنون به اجرا درآورده است که از مهم‌ترین این طرح‌ها می‌توان ابداع و معرفی روشی جدید برای سرعت بخشیدن به روش های فعلی غربالگری پالایش آلاینده‌ها در مواد غذایی بر مبنای کروماتوگرافی مایع و طیف سنجی جرمی را نام برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha