سام مردانی روز سهشنبه در جمع خبرنگاران استان با اشاره به اینکه این سند به عنوان نخستین سند توسعه دامپروری کشور است که در استانها توسط کارشناسان این استان تهیه شده است، افزود: این سند به وزارتخانه نیز ارسال شده است.
وی با اشاره به اینکه در این سند توسعه تولیدات گوشتی، تخم مرغ، مرغ، عسل تا افق ۱۴۱۰ پیشبینی شده است، افزود: این سند یک راهنما و برنامه چشمانداز برای مجموعه صنعت دامپروری استان و برای توسعه پایدار بخش دامپروری است.
مردانی به اجرای طرح اصلاح نژاد دام سبک به صورت پایلوت در استان اشاره کرد و گفت: در بحث اصلاح نژاد و ترکیب نژاد تاکنون در استان کارهای کارشناسی انجام شده بود و در این مرحله ترکیب نژاد و اصلاح نژاد گوسفند بومی مد نظر است.
ظرفیت تولید تخم مرغ کمتر از نیاز استان است
معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در استان ۶ واحد مرغ تخمگذار دارای مجوز، فعال است، گفت: از این تعداد سه واحد با ظرفیت ۲۴۲ هزار قطعه فعالیت دارد که تولید سالانه این واحدها چهار هزار و ۲۰۰ تن تخم مرغ است در حالی که نیاز استان سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن تخم مرغ است.
به گفته وی، از سال گذشته تاکنون چهار مجوز جدید با ظرفیت تولید چهار هزار تن تخم مرغ در استان صادر شده است.
وجود مرغ گوشتی مازاد در استان
معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در حوزه دام و طیور تولیدات بیش از نیاز استان است، گفت:در بخش مرغ گوشتی سالانه ۲۹ هزار تن مرغ تولید میشود و سرانه تولید ۲۵کیلوگرم به ازای هر نفر در سال است و سالانه ۲۵ هزار تن نیاز استان است.
به گفته وی، در شرایط فعلی تولید مرغ مازاد در استان وجود دارد و در صورتی که با ظرفیت کامل فعالیت شود ۱۰ هزار تن مازاد تولید مرغ گوشتی در استان خواهیم داشت.
مردانی افزود: در استان سالانه ۲۵۰ هزار تن شیر تولید میشود که نیاز سالانه در استان ۱۸۰ هزار تن است و ۷۵ هزار تن مازاد تولید وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه سرانه مصرف شیر در استان ۱۹۰ کیلوگرم است، افزود: مازاد تولید به شکل شیرخام و فرآوری شده از استان خارج میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: از جهت سرانه تولید این استان رتبه دوم کشور را دارد.
به گفته وی، در استان سالانه ۲۷ هزار تن گوشت قرمز تولید میشود که با احتساب سرانه مصرف ۱۸ هزار تن درسال در استان ۹ هزار تن گوشت مازاد تولید میشود.
مردانی افزود: سالانه ۲ هزار و ۹۰۰ تن عسل نیز در استان تولید میشود.
۱۳۸ هزار دام سبک و سنگین در چهارمحال و بختیاری هویتگذاری شده است
معاون بهبود تولیدات دام جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: از سال گذشته تاکنون ۱۳۸ هزار راس دام سبک و سنگین در استان هویتگذاری شده است.
مردانی با تاکید بر اینکه هویتگذاری دام یکی از سیاستهای مورد تاکید وزارت جهادکشاورزی و وزارت کشور است،گفت: هویتگذاری عاملی برای جلوگیری از قاچاق دام است.
وی گفت: با اجرای طرح هویتگذاری دام بر نحوه توزیع نهاده و همچنین پرداخت تسهیلات نظارت بیشتر انجام میشود.
وی به توزیع توزیع نهاده دام سبک و سنگین در چهارچوب دستورالعمل وزارت جهادکشاوزی اشاره کرد و گفت: بر اساس این دستورالعمل توزیع نهاده به دام سبک و سنگین برای دامداران سنتی و نیمه صنعتی به صورت خوراک دام است و نهاده خام توزیع نمیشود.
مردانی به ذهنیت منفی دامداران به خوراک دام اشاره کرد و گفت: طیق رایزنی با ۶ کارخانه خوراک دام استان سه فرمول تهیه خوراک دام برای دام پرشیر، کم شیر و پرواری تهیه شد و به نحوه توزیع، تهیه و قیمت گذاری خوراک نظارت میشود.
وی گفت: اجرای این طرح از انحراف نهاده دام جلوگیری میشودکه دامداران سنتی و نیمه صنعتی خوراک توزیع میشود و در دامداران صنعتی نهاده توزیع میشود.
به گفته وی ،راندمان با لا می رود قیمت تمام شده افزایش پیدا میشود و افزایش تولید در واحد دامداری افزایش پیدا میکند و هم اکنون همه واحدهای دامداری سنتی و نیمه صنعتی پوشش داده شده است.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۷ تا کنون پرورش کرم ابریشم نیز در استان با همکاری جهاد کشاورزی و جهاد دانشگاهی آغاز شده، گفت: تاکنون زمینه اشتغال ۱۰۰ نفردر این حوزه فراهم شده است.
به گفته وی، فعالان این حوزه بیشتر زنان خانه دار هستند و محصول تولیدی به صورت تضمینی خریداری میشود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری بیش از ۷۰ هزار دام سنگین و ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دام سبک سنتی صنعتی و عشایری دارد که به عنوان یکی از قطب دامپروری عشایری کشور محسوب میشود.
نظر شما