ظفر افشون، سهشنبه در کارگروه اقتصادی اشتغال و سرمایهگذاری استان فارس افزود: بُعد صنعتی این استان در سالیان گذشته مورد غفلت واقع شده و در این زمینه باید تلاش خود را دو چندان کنیم.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر در حوزه صنعت در استان فارس تلاشهای چشمگیری انجام شده و اکنون به بار نشسته است که افتتاح مجتمعهای عظیم صنعتی گواه این مساله است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی وتوسعه منابع استانداری فارس اضافه کرد: اگر چه حرکت این استان به سمت صنعتی شدن در سالهای اخیر شتاب گرفته اما از دستگاههای متولی نیز انتظار میرود که این روند را سرعت بخشند.
افشون گفت: واحدهای تولیدی فراوانی در فارس فعال است که امکان رشد برای این واحدها حتی در این شرایط سخت و بحرانی نیز وجود دارد و از دستگاههای نظارتی تقاضا داریم که راهکارهای متناسب با شرایط موجود پیشنهاد شود تا از سیاست رسمی دولت برای استفاده از ظرفیت داخلی استانها و قطع وابستگی به خارج، حمایت عملی بیشتری صورت پذیرد.
وی ادامه داد: صنایع الکترونیکی شیراز یکی از قطبهای این بخش در کشور به شمار میرود که در روزهای اخیر پای شرکتها و متقاضیانی از پایتخت را برای استفاده از تولیدات این واحد اقتصادی به شیراز باز کرده است.
افشون، در بخش دیگری از سخنان خود، میزان بیکاری کنونی فارس را نشان دهنده حرکت جمعی و قابل قبول دستگاههای اجرایی در این زمینه دانست و بیان داشت: از سال ۹۲ تاکنون همواره این استان در مسیر کاهش میزان بیکاری پیش رفته و از رقم بالای ۱۷ درصد به نرخ حدود ۱۰ درصد رسیده که این اقدام شایسته تقدیر است.
وی، همچنین روند پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب دیده از کرونا در فارس را قابل قبول دانست و گفت: از دستگاهها انتظار داریم با برگزاری نشستهایی در این زمینه، تلاش کنند تا سهم فارس از این تسهیلات افزایش یابد و به این موضوع نیز توجه شود که مبلغ پیشبینی شده برای واحدهای آسیب دیده از کرونا سقف ندارد بلکه این امر به فعالیت دستگاهها و بانکها مربوط است تا اهالی این استان هرچه بیشتر بتوانند از این ظرفیت بهرهمند شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس اضافه کرد: بانکهای فارس باید هر چه زودتر پروندههایی را که در حوزه تسهیلات کرونا در اختیار دارند، تعیین تکلیف کنند و معطل فرآیندهای ناقص نشوند و در زمان باقیمانده، حداکثر تلاش برای جذب این اعتبارات انجام شود.
افشون، همچنین به نقش بی بدیل تعاونیها در توسعه اقتصادی استان فارس پرداخت و گفت: به هر میزان که به تعاونیها کمک شود این امر به مثابه کمک به بخش قابل توجهی از جمعیت این استان است و افزون بر این، موضوع مشارکتپذیری نیز گسترش مییابد.
فارس در مسیر کاهش میزان بیکاری
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس نیز در این نشست اظهار داشت: بر اساس آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران، از سال ۹۵ تا تابستان ۹۹ میزان بیکاری این استان کمتر از میانگین کشور بوده است.
حسن نوروزی افزود: نرخ بیکاری کشور در چهار سال گذشته، حدود ۱۲ درصد بوده در حالی که نرخ بیکاری استان فارس در همین بازه زمانی حدود ۱۰ درصد بوده است.
وی، نرخ طبیعی بیکاری را حدود چهار درصد عنوان کرد.
نوروزی ادامه داد: میزان مشارکت جویندگان کار نیز در این استان در چهار سال اخیر از میانگین کشور پایینتر بوده است، این رقم در کشور ۳۸ درصد بوده ضمن اینکه نرخ استاندارد این بخش ۶۰ درصد است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس، همچنین به مقایسه نرخ مشارکت زنان و مردان این استان اشاره و بیان کرد: نرخ مشارکت مردان فارس گاهی از میانگین کشوری بیشتر است و در مجموع نرخ پایین مشارکت در این استان به مشارکت پایین زنان در امور اقتصادی مربوط است که باید در این زمینه تلاش بیشتری صورت پذیرد.
نوروزی، در مورد سهم بخشهای مختلف در حوزه اشتغال این استان گفت: ۵۲ درصد شاغلان فارس در بخش خدمات مشغول کار هستند که این آمار در کشور ۴۸ درصد است.
به گفته وی، سهم اشتغال فارس در حوزه کشاورزی ۲۱ درصد است در حالی که میانگین کشوری ۱۹ درصد است، سهم فارس در حوزه صنعت ۲۷ درصد است که آمار کشوری این بخش ۳۳ درصد است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس ادامه داد: بیشتر اشتغال این استان در حوزه خدمات و کشاورزی است و به طور میانگین بخش خدمات و صنعت در کشور، جایگاه اول و دوم را به خود اختصاص داده است.
نظر شما