۳۴۱ هزار تن به ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی مرکزی افزوده شد

اراک - ایرنا - مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۳۲ واحد صنایع تبدیلی، تکمیلی و غذایی با ظرفیت فرآوری ۳۴۱ هزار تن محصول، امسال در این استان به بهره‌برداری رسید .

«علی صفری» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:  ۲ هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال منابع مالی از محل آورده بخش خصوصی و تسهیلات بانکی برای بهره‌برداری از این واحدها هزینه شده که سرمایه‌گذاری در این بخش در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۴ درصد افزایش یافته ‌است.

وی اظهار داشت: ۸۷۰ اشتغال امسال با بهره‌برداری از واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی ایجاد شد که نسبت به سال گذشته ۲۰۰ درصد افزایش یافته ‌است.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود اشتغال ایجاد شده در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی استان مرکزی تاپایان سال جاری به یک هزار نفر افزایش یابد و با این مهم ۶۰ درصد تعهدات سازمان جهاد کشاورزی استان در بخش صنایع تکمیلی  تحقق می‌یابد.

وی اضافه کرد: میزان جذب مواد خام محصولات کشاورزی در واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی استان مرکزی از ابتدای سال جاری تا کنون پنج درصد نسبت به کل سال گذشته افزایش یافته‌است.

مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت:واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی در مجموع  ظرفیت جذب سه و نیم میلیون تن مواد خام محصولات کشاورزی استان را دارا  هستند.

صفری یادآورشد: ۲۷۴ پروانه بهره برداری برای واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی تاکنون در استان مرکزی صادر شده و برای پنج هزار و ۲۱۳ نفر در این واحدها اشتغال ایجاد شده‌است.

وی  از صدور ۷۸ فقره جواز تاسیس واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی در سال جاری خبرداد و گفت: با بهره برداری از این واحدها ۳۸۷ هزار تن به ظرفیت جذب مواد خام محصولات کشاورزی در استان افزوده می‌شود.

وی اعتبار مورد نیاز برای  بهره‌برداری از این واحدها را سه هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: یک هزار و ۳۰ نفر اشتغال جدید با بهره‌برداری از این واحدها در استان مرکزی ایجاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه صنایع تبدیلی از جمله حلقه‌های مهم زنجیره تولید در بخش کشاورزی به شمار میروند قوی‌تر شدن این بخش افزایش تولید و درآمدزایی برای فعالان این حوزه در بخش‌های مختلف را به همراه دارد.

مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از اجرای طرح کشاورزی قراردادی در استان خبرداد و گفت: این طرح با هدف توسعه و افزایش تولیدات بخش کشاورزی در استان ر حال انجام است.

صفری افزود: در این طرح صاحبان واحدهای صنایع تبدیلی در هنگام کشت با کشاورزان قرارداد منعقد می‌کنند.

وی ادامه داد: اجرای این طرح آرامش خیال برای فروش محصولات تولیدی کشاورزان و برنامه‌ریزی تولید و صادرات برای واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان را به همراه دارد.

استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در قلب کشور قرار دارد و با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی نیز محسوب می‌شود به طور ی ۹۰ هزار بهره‌بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد و یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.

این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل‌ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.

استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی،  ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت‌های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی در بخش کشاورزی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha