اسفندیار خزائی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در پی مذاکرات صورت گرفته با بسیج سازندگی استان قرار است پس از انعقاد تفاهم نامههمکاری، مدیریت این پارک جنگلی به بسیج سازندگی احاله مدیریت شود.
وی با اشاره به نقش مهم بخش خصوصی در توسعه جنگلکاری و بهسازی فضای سبز شهری و تاکید بر مشارکت شهروندان در این حوزه، بیان کرد: ترویج فرهنگ درختکاری، توسعه فضای سبز، جلب مشارکت مردم و موسسات دولتی و غیردولتی از ارکان مهم حفظ و توسعه فضای سبز و طرحهای جنگلکاری در همدان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: جنگل ها به عنوان یکی از مهمترین سامانه حیاتبخش، نقش مهمی در ایجاد آسایش و رفاه جوامع بشری دارند، چراکه در کنار حفظ محیط زیست و اکوسیستم میتوان از آنها بهرهبرداری اقتصادی نیز کرد، موضوعی که ضرورت برنامهریزی و ایجاد سازوکار مناسب برای احیای جنگلها در استانی همچون همدان را دوچندان میکند.
خزائی بیان کرد: این تصمیم بهترین راهکار حفظ و مراقبت از پارک های جنگلی و راهبرد جلب مشارکت بسیج، مردم و جوامع محلی و دوست داران طبیعت است که میتواند علاوه بر کارآفرینی و اشتغالزایی نتایج و ثمرات ارزشمندی در خصوص مراقبت از جنگلهای شهرستان نهاوند در مقابل تصرف احتمالی، جلوگیری از آتش سوزی و حتی کمک به غنای پوشش گیاهی منطقه ایجاد کند.
او اضافه کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تاکنون مدیریت سه پارک جنگلی دست کاشت حیدره، شهیدسردار حسین همدانی در منطقه سد اکباتان و پارک جنگلی تپه ابوذر در نهاوند را به شهرداری محول کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان از اجرای طرح جهشی ۹ در ۹۹ در راستای تحقق شعار سال با عنوان "جهش تولید" در استان در سال جاری خبر داد و افزود: احاله مدیریت پارکهای جنگلی با هدف حفاظت و حراست از جنگلهای این استان صورت گرفته است.
خزائی با اشاره به اینکه سیاستهای منابع طبیعی از محول کردن مدیریت پارکهای جنگلی به شهرداری و بسیج سازندگی، بهسازی، بازسازی، سبکسازی، چابک سازی و زیباسازی است، اظهارداشت: این سیاستها همواره باید از سوی مجری طرح رعایت شود.
نزدیک به ۶۴ هزار هکتار جنگل، اراضی جنگلی و ذخیره گاه جنگلی در استان همدان وجود دارد.
نظر شما