به گزارش ایرنا، عبدالکریم گراوند روز چهارشنبه در نشست کارگره رفع موانع تولید استان بوشهر افزود: با اصلاح ساختار بودجه توسط مجلس شورای اسلامی که با عبارت معکوس درآمد سرانه در بند ۷ بودجه سال ۱۴۰۰ همراه شدهاست، چنانچه این مهم در شورای نگهبان مصوب شود اعتبار این استان به شدت کاهش پیدا میکند و همچنین ۱۸ استان از این اصلاح ساختار آسیب میبینند.
وی بیان کرد: استانهای مرزی و کمتر توسعه یافته در کانون این کاهش اعتبار قرار میگیرند، در این ارتباط نمایندگان استان پیگیریهای خوب و مثبت داشتند و حتی به شورای نگهبان نیز نامه نوشتند.
استاندار بوشهر اظهار کرد: پیرو سخنان نماینده دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی مبنی بر ضرورت حفظ شان مجلس، به گفته ماندگار امام (ره) "مجلس در راس امور است" و همه قوا باید در کنار هم باشند تا کشور رو به جلو حرکت کند.
گراوند اظهار داشت: هر قوهای که در مسیر حرکتی خود کند باشد، به زیان کشور است و فرقی هم ندارد کدامیک از سه قوه قضاییه، مجریه و مقننه با کندی روبرو باشد.
وی با بیان اینکه همه باید در کنار هم اداره کشور را به جلو ببرند، عنوان کرد: شان و منزلت مجلس همواره مورد احترام است و همه باید مراقبت باشند تا این حریم حفظ شود زیرا در قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز شان مجلس ویژه است.
گراوند ادامه داد: مجلس رودخانه روانی است که تعدادی از آن میروند و شماری نیز به آن ورود میکنند و در نظام جمهوری اسلامی مجلس همواره تکیهگاه محکمی برای نظام، کشور و انقلاب بودهاست.
وی گفت: همه باید مراقب باشند از عبارت "مجلس انقلابی" به شکلی استفاده نکنیم که با این ادبیات ضعف شخصی خود را زیر آن پوشش دهیم.
گراوند ادامه داد: از روز ورودم به استان بوشهر همواره سعی بر این داشتم محیط استان را برای آرامش و سپس کار و تلاش فراهم کنم که به لطف خداوند این مهم تاکنون محقق شدهاست.
وی افزود: از این نظر شایسته نیست که خدای ناکرده صحبتی انجام دهم که به قصد تضعیف دوستان باشد در برخی جاها نیز شاید نمایندگان استان مخالف موضوعی باشند ولی مجلس آن را تصویب کند.
گراوند ادامه داد: مجلس یک جمع ۲۹۰ نفره است و طرحهای مختلفی در آن تصویب و یا رد میشود که حق اظهارنظر موافق و مخالف پیرامون آنها محفوظ است و در نهایت در صورتی که قانون شد همه باید از آن تبعیت کنند.
وی گفت: در سال ۹۷ نیز نخستین نفری بودم که در موضوع اعتبارات آلایندگی سازمان محیط زیست موضع گیری کردم و تا زمانی که در این حوزه موضعگیری نکرده بودم هیچکس در استان بوشهر پیرامون این موضوع صحبت نکرده بود.
گراوند اظهار داشت: هیچگاه هدفم تضعیف نمایندگان سابق و کنونی نبوده و تنها برای حفاظت از منافع استان اعلام موضوع کرده ام.
وی بیان کرد: در موردی که نماینده دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشتند چهار هزار میلیارد تومان از اعتبارات استان تخصیص پیدا نکردهاست باید یاد داشته باشیم بین تصویب اعتبار و تخصیص تفاوت است و خود نماینده نیز میداند که این دو موضوع دو مقوله جداگانه هستند.
گراوند بیان کرد: اعتبار که به استانها ابلاغ میشود براساس وصولی و درآمد خزانه سهم استانها را میدهند و خارج از درآمد استانها اعتباری برای آنها محقق نمیشود.
وی گفت: از سال ۸۷ که دولت قبلی حضور داشته درآمدهای نفتی خوب بود و تخصیص اعتبارات استان بوشهر نیز ۱۰۰ درصد محقق شد ولی در سال ۹۰ در همان دولت تخصیص ۹۴ درصد میشود.
استاندار بوشهر بیان کرد: در سال ۹۱ نیز تخصیص اعتبار این استان ۳۸ درصد انجام شد که دلیل آن نیز تحریمها و کاهش درآمدها بود که تخصیص استان نیز کاهش یافت و این کاهش نیز ارتباطی به دولتها ندارد.
وی اظهار داشت: در سالهای ۹۲، ۹۳، ۹۴، ۹۵، ۹۶، ۹۷ و ۹۸ میزان تخصیص اعتبارات استان بوشهر به ترتیب ۴۵.۹۳، ۸۳، ۷۶، ۶۱، ۷۰.۰۷، ۶۵.۵ و ۵۷ درصد گزارش شدهاست.
گراوند یادآور شد: در برنامه ششم توسعه استان بوشهر با حکم صادرات خالص گاز مواجه شد که این موضوع اعتبار این استان را به میزان قابل توجهی کاهش داد و پیگیریهای لازم نیز در این زمینه در دیدار با رئیسان سابق و کنونی مجلس انجام شد.
وی ادامه داد: با شرایط خاص کشور امسال برای سد خاییز ۳۰ میلیارد تومان مازاد بر اعتبار سفر رئیس جمهوری گرفته شد و امسال نیز افتتاح میشود.
گراوند عنوان کرد: سد دالکی نیز ۲۵ میلیارد تومان از اعتبار پروژههای اولویتدار برای آن اخذ شد که در اعتبارات بوشهر نشان داده نمیشود.
وی ادامه داد: این سد را با ۸ درصد پیشرفت تحویل گرفتم و اکنون پیشرفت آن ۳۲ درصد است و دنبال اعتباری هستیم که در صورت تحقق سال آینده این سد به میزان ۱۲۰ میلیون مترمکعب آبگیری خواهد داشت.
گراوند افزود: در دو هفته گذشته نیز ۲۵ میلیارد تومان اعتبار از خزانه برای منابع طبیعی استان بوشهر مازاد بر سهم، گرفته شد تا برای پروژههای مطالعاتی این استان در حوزه منابع طبیعی هزینه شود.
استاندار بوشهر گفت: مدیریت این استان افتخار دارد که با همه سختی و گرفتاریها در حوزه توسعه با تمام وجود پای کار آمده تا چرخ توسعه استان در حرکت با اختلال مواجه نشود.
وی افزود: سدهای باغان و دشت پلنگ هیچ جایی در بودجه ندارد و سال ۹۲ مقرر شد عملیات اجرایی این ۲ پروژه آغاز شود و تا سال ۹۷ که اعتبار ۸۴ میلیارد تومانی سهم ۱۵ درصد کارفرما تامین شد پیش از آن حتی یکهزار تومان نیز برای آن تامین نشده بود.
گراوند عنوان کرد: اکنون سد باغان بیش از ۴۵ درصد پیشرفت دارد و با افتخار اعلام میکنیم بوشهر یکی از استانهایی است که توانسته در این شرایط سخت از منابع فاینانس اعتبار بگیرد.
وی گفت: سد دشت پلنگ نیز اعتبار آن ۳۲۴ میلیارد "یوآن" بود که ۱۵ درصد سهم کارفرما تامین اعتبار شد تا روند اجرا، کار سرعت بخشی شود.
استاندار بوشهر گفت: سدهای باغان و دشت پلنگ مجموع اعتبار آنها در مجموع ۷۰۰ میلیارد یوآن است که در این راستا از تلاشهای نماینده سابق شهرستانهای دشتی و تنگستان برای تخصیص نقدینگی مورد نیاز آنها قدردانی میشود.
وی یادآور شد: پروژه راهآهن نیز که در مصوبههای دولت جایی نداشت و تنها ۲۵۰ کیلومتر آن مصوبه شورای اقتصاد که تا ورود به مرز استان بوشهر را شامل میشد اما در این زمینه با پیگیریهایی که صورت گرفت طول آن به ۴۵۰ کیلومتر افزایش یافت.
گراوند عنوان کرد: در این ارتباط از نمایندگان استان بوشهر در مجلس بویژه نمایندگان دور دهم قدردانی میشود که با اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار در اختیار خود زمینه اجرایی شدن پروژه راه آهن را فراهم کردند.
نظر شما