به گزارش روز چهارشنبه مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، شاپور محمد زاده در خصوص فعالیتها و اقدامات سازمان نهضت سواد آموزی در سال جاری، افزود: در این چهار دهه دستاوردهای خوبی داشتیم و بر اساس آخرین سرشماریِ قبل از انقلاب در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال میزان باسوادان ۴۸،۸ درصد بود و ۵۱ درصد ایرانیان بیسواد بودند.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین سرشماری رشد باسوادی به ۹۴،۷ درصد رسیده است و در حال حاضر رشد باسوادی در ایران ۹۶،۶ درصد است.
رییس سازمان نهضت سواد آموزی درباره برقراری عدالت جنسیتی در نهضت سوادآموزی اظهار داشت: ۸۰ درصد فعالیتها به زنان و دختران و به طور خاص در مناطق روستایی و عشایری اختصاص دارد و از طرف دیگر فاصله باسوادی میان مردان و زنان قبل از انقلاب که بسیار زیاد بود، در سال ۹۵ به ۲،۸ درصد رسیده است.
محمد زاده افزود: در راستای عدالت آموزشی و اجتماعی بین شهر و روستا، قبل از انقلاب ۵۵ درصد فعالیتها در روستاها متمرکز بود و اختلاف باسوادی میان شهر و روستا، ۳۸ درصد بود که با تلاش نهضت سوادآموزی، این اختلاف به کمتر از ۷ درصد در دهه ۹۰ رسیده است.
وی گفت: ۵۰ درصد فعالیتها به بیسوادان اختصاص داشت و ۵۰ درصد نیز به تثبیت و تحکیم سواد مشروط بود.
محمد زاده اضافه کرد: برخی نباید مجدداً به بیسوادی رجعت کنند و بر این اساس استانهای کشور به سه گروه تقسیم شده اند. یک گروه بالای میانگین کشوری است که در آن از رجعت به بیسوادی جلوگیری میشود.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: در استانهایی که به میانگین کشوری نزدیک هستند کار را تقسیم کردهایم که ۵۰ درصد مختص بیسوادان صرف و ۵۰ درصد متعلق به کمسوادان است.
وی اضافه کرد: برخی استانها هم کمتر از میانگین کشوری هستند که سیستان و بلوچستان از آن جمله است. در این استانها ۸۰ درصد فعالیتها برای افراد بیسواد و ۲۰ درصد نیز برای کمسوادان است که در این استانها طرح شتاب بخشی پیگیری می شود.
نظر شما