۱۰ دی ۱۳۹۹، ۲۱:۲۶
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 84167856
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

برنامه سازگاری با کم آبی در استان همدان تصویب شد

همدان- ایرنا- برنامه سازگاری با کم آبی استان همدان در جلسه چهارشنبه شب کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی کشور که به صورت ویدیو کنفرانس و با حضور وزیر نیرو برگزار شد، به تصویب رسید.

به گزارش ایرنا، مدیرعامل آب‌ منطقه‌ای استان همدان در حاشیه این جلسه ضمن اعلام این مطلب در گفت وگو با خبرنگاران، افزود: برنامه سازگاری با کم آبی استان بعد از بحث و بررسی در چندین جلسه و کارگروه تخصصی کشوری و استانی، امروز در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی با حضور و ریاست استاندار همدان و وزیر نیرو تصویب شد.
منصور ستوده اظهار داشت: از زمان ابلاغ این تصویب نامه به استان در سال ۹۶ تاکنون بالغ بر ۲۴ جلسه کارگروه سازگار با کم آبی تشکیل و در ۵ نشست تخصصی وزارت نیرو و کارگروه تخصصی استان همدان گزارش های مربوطه ارائه و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی، برنامه محوری استان همدان را استفاده صحیح از منابع آب و خاک دانست و تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی استان و استفاده درصد بالایی از منابع زیر زمینی در بخش کشاورزی باید برای حفظ و ذخیره این منبع حیاتی برای آیندگان برنامه ریزی و تلاش کنیم.
مدیرعامل آب‌منطقه‌ای استان همدان گفت: به منظور کنترل میزان اُفت سطح  آب زیرزمینی در دشت‌های همدان، بالا آمدن سطح آب ها و ایجاد اشتغال پایدار، مقرر شد در مرحله نخست ۳۱۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی در مصرف آب زیر زمینی و سطحی داشته باشیم که سهم آب های زیر زمینی ۲۶۹ میلیون متر مکعب و آب های سطحی حدود ۴۰ میلیون متر مکعب است.   
ستوده افزود: سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای مهمترین دستگاههای اجرایی در زمینه فراهم کردن زمینه صرفه جویی هستند که سهم جهادکشاورزی در صرفه جویی ۷۲ میلیون متر مکعب است.
وی اضافه کرد: همچنین سهم شرکت آب منطقه ای حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی در مصرف آب های زیر زمینی است که باید با تعیین تکلیف چاه‌های بدون پروانه و انسداد چاه‌های غیر مجاز این رقم را محقق شود.
مدیرعامل آب‌منطقه‌ای استان همدان ادامه داد: در بخش آب شرب شهری و روستایی با توجه به ۵ برنامه شرکت آبفا قرار شد ۹.۱  میلیون متر مکعب آب صرفه جویی شود و در مجموع تا پایان برنامه توسعه هفتم(سال ۱۴۰۴) باید میزان صرفه جویی آب در این استان به حدود ۳۱۰ میلیون متر مکعب برسد.
ستوده اظهار داشت: محیط زیست هم برنامه های خوبی در دست اجرا دارد که مهمترین آن مقابله با پدیده خشکسالی، احیای تالاب آق گل ملایر و استقرار صنایع کم آب بر است.

تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های نیرو، جهاد کشاورزی، کشور و صمت و سازمان‌های حفاظت محیط زیست و برنامه و بودجه و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال ۹۶ به تصویب هیات وزیران رسید.

هدف از تشکیل این کارگروه که متعاقباً سازمان هواشناسی کشور نیز به آن اضافه شد، هماهنگی و انسجام در برنامه‌های سازگاری با کم آبی در سطح کشور و متعادل سازی منابع و مصارف آب بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha