به گزارش روز پنج شنبه ایرنا، شیوع ویروس کرونا در آمریکای لاتین با ثبت نخستین مورد ابتلا در ۲۶ فوریه (هفتم بهمن ۹۸) در کشور پهناور برزیل هرچند دیرتر از سایر نقاط جهان اتفاق افتاد اما ضعف نظام بهداشتی و کمبود تجهیزات در این منطقه باعث شد تا گسترش بیماری همهگیر یکی پس از دیگری در کشورهای مکزیک، اکوادور، آرژانتین، شیلی، کلمبیا و ... آمریکای لاتین را برای ماهها به میزبان اصلی میهمان ناخوانده کرونا تبدیل کند.
حال با گذشت ماهها از گسترش بی وقفه بیماری همهگیر در آمریکای لاتین و شناسایی نخستین مورد ابتلا به گونه جهش یافته ویروس کرونا در کشور شیلی، نوسان تدابیر و محدودیتها همزمان با روند صعودی شمار مبتلایان و جانباختگان و تکاپوی دولتها برای خرید واکسن کووید-۱۹ و آغاز طرحهای ملی واکسیناسیون به اخبار این روزهای کشورهای آمریکای لاتین در آستانه سال نو میلادی (۲۰۲۱) تبدیل شده است.
براساس تارنمای آماری «وردو میترز» که به صورت لحظه ای شمار موارد ابتلا و فوتی در جهان را به روز رسانی میکند، تا کنون بیش از ۱۵ میلیون و ۴۹۵ هزار نفر در آمریکای لاتین و کارائیب به ویروس کرونا مبتلا شده و افزون بر ۵۰۵ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. برزیل، کلمبیا، آرژانتین، مکزیک و پرو به ترتیب با ثبت بیش از هفت میلیون و ۶۱۹ هزار، یک میلیون و ۶۲۶ هزار، یک میلیون و ۶۱۳ هزار، یک میلیون و ۴۱۳ هزار و یک میلیون و ۱۲ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در جایگاه سومین، یازدهمین، دوازدهمین، سیزدهمین و هجدهمین کشورهای درگیر در فهرست جهانی قرار دارند.
در حالی که انگلیس در روزهای اخیر از تایید واکسن آسترازنکا خبر داد، قیمت پایین تر و سهولت در توزیع و انتقال آن به سایر کشورها در مقایسه با واکسن فایزر سبب شده تا به نوشته ال پائیس، دو کشور السالوادور و آرژانتین بعد از انگلیس این واکسن بریتانیایی را برای استفاده به صورت «اضطراری» تایید کنند.
پس از واکسن روسی اسپوتنیک وی و فایزر، آسترازنکا سومین واکسن کووید-۱۹ است که به تایید مقام های آرژانتینی میرسد. همچنین این کشور آمریکای لاتین از روز سه شنبه (نهم دی) طرح واکسیناسیون کووید_۱۹ را با اولویت بخشیدن به کادر درمانی و بهداشتی آغاز کرده است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت آرژانتین با ثبت ۱۱ هزار و ۷۶۵ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور طی ۲۴ ساعت گذشته، نگرانیهای مقامات از وقوع موج دوم بیماری افزایش یافته است. بوئنوس آیرس آسیب دیده ترین شهر آرژانتین به شمار میرود.
همچنین به گزارش خبرگزاری اروپا پرس، دولت السالوادور با صدور بیانیه ای ضمن اعلام خبر امضای توافق با شرکت آسترازنکا مبنی بر خرید دو میلیون دوز از واکسن این شرکت تولیدی، از دریافت نخستین محموله در سه ماهه نخست سال آینده میلادی (۲۰۲۱) خبر داد.
به گزارش نشریه ال پائیس، برزیل در صدر کشورهای درگیر به بیماری همهگیر در آمریکای لاتین در حالی ساعات پایانی سال 2020 میلادی را پشت سر میگذارد که بر اساس اعلام دادگاه عالی فدرال برزیل، تدابیر و محدودیتهای ویژه کرونایی از جمله قرنطینه، محدودیت تردد و گسترش آزمایشهای تشخیصی پس از پایان محدودیتهایی که پیشتر تا امروز ۳۱ دسامبر (۱۱ دی ماه) وضع شده بود، در این کشور تمدید خواهند شد.
ال پائیس همچنین با تیتر «واکسیناسیون کووید-۱۹ در برزیل به تاخیر میافتد» نوشت، برزیل به عنوان پهناورترین کشور آمریکای لاتین با شمار بالای موارد فوت و ابتلا نه تنها هنوز واکسیناسیون شهروندان را آغاز نکرده بلکه موانع بسیاری برای مذاکره شرکتهای تولیدی واکسن با ژائیر بولسونارو رئیسجمهوری که منکر بیماری همهگیر است، وجود دارد. بولسونارو گفته است که کاری که همسایگان او انجام میدهند برایش اهمیتی نداشته و او را تحت فشار قرار نمیدهد.
تلاشهای بولسونارو برای الگوبرداری از سیاستهای دونالد ترامپ از زمان حضورش در سمت ریاست جمهوری برزیل به اندازه ای بوده که سبب شده تا لقب «ترامپ برزیل» را به او نسبت دهند.
رئیس جمهوری راستگرای افراطی برزیل همانند همتای آمریکایی خود روشهای درمانی نامتعارفی را برای مقابله با ویروس کرونا پیشنهاد کرده و با اعمال قرنطینه نیز مخالفت کرده بود.
به گزارش خبرگزاری افه، دولت کلمبیا نیز اعلام کرد با امضای قرارداد با شرکت داروسازی آمریکایی جانسون اند جانسون و دریافت ۹ میلیون دوز از این واکسن در ماههای آینده، با احتساب مجموع خریدهای قبلی، ۲۹ میلیون از جمعیت ۵۰ میلیون نفره کلمبیا در ماههای آینده در برابر بیماری کووید-۱۹ واکسینه خواهند شد.
«ایوان دوکه» رئیسجمهوری کلمبیا پیشتر ضمن اعلام آغاز طرح ملی واکسیناسیون در هفتههای ابتدایی سال ۲۰۲۱ میلادی، از امضای قرارداد با شرکت تولیدی فایزر و کوواکس به منظور دریافت ۴۰ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ خبر داد.
دوکه در بیان تفاوت واکسن جانسون اند جانسون گفت، بر خلاف سایر واکسنهای موجود، این واکسن آمریکایی فقط شامل یک بار تزریق است.
همزمان با تلاش دولت کلمبیا برای تامین نیاز شهروندان به واکسن، شرایط شیوع ویروس کرونا در این کشور نیز نگران کننده بوده و پر شدن ۷۰ درصدی تخت های بخش مراقبتهای ویژه در بسیاری شهرهای این کشور از جمله بوگوتا و مِدلین خبر از رسیدن به پیک دوم بیماری و البته شدیدتر از دوره اوج اول میدهد.
مکزیک، شیلی و کاستاریکا نخستین کشورهای آمریکای لاتین هستند که واکسیناسیون کرونا را با واکسن شرکت فایزر از روز پنج شنبه (چهارم دی ماه) آغاز کردند. سرپرستار ۵۹ ساله مکزیکی اولین شهروند آمریکای لاتین است که واکسن کرونای شرکت فایزر را دریافت کرد.
به گزارش روزنامه ال اونیورسال، ماریا ایرنه رامیرز سرپرستار بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان روبن لنرو در مکزیکوسیتی، یکی از اعضای کادر درمانی مکزیک است که از ابتدای شیوع کرونا در این کشور در صف مقدم مقابله با این پاندمی بوده است.
مکزیک تاکنون سه هزار دوز واکسن کرونا را که تولید دو شرکت فایرز و بایون تک بوده دریافت کرده است. این کشور پس از آمریکا، برزیل و هند بیشترین آمار فوتیهای ناشی از کرونا را دارد.
نظر شما