افشین ملایی روز پنجشنبه در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: ورزش همگانی یک نیاز ملی است و با توجه به شیوع گسترده کمتحرکی در کشور، باید با همافزایی و هماهنگیهای بین بخشی، جریان نشاط و شادابی با جدیت در جامعه دنبال کرد.
وی از شیوع کمتحرکی و افزایش بیماریهای ناشی از آن ابراز نگرانی کرد و افزود: بر اساس اطلاعات پایشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و همچنین مرکز ملی آمار کشور، در یک دهه گذشته، ۲۵ درصد به آمارهای شیوع کمتحرکی افزوده شده است که این آمار در بخش بانوان ۶۴ درصد است و نیمی از مردم هم بهطور عمومی هیچگونه فعالیت ورزشی ندارند.
ملایی افزایش آمارهای نگرانکننده از شیوع کمتحرکی، اضافهوزن و صعود نرخ سالمندی را ناشی از تغییرات سبک زندگی دانست و تصریح کرد: برای متوقف کردن این آمارها و کاهش نرخ کمتحرکی و پیامدهای ناشی از آن، به تغییر نگرش در سیاستگذاری کلان و همافزایی ملی و استانی نیاز است.
وی بابیان اینکه نگاه حمایتی از ورزش همگانی در دستورکار بخشهای مختلف مدیریتی قرارگرفته است، اضافه کرد: استفاده حداکثری از ظرفیتهای شهرداری، سازمان بسیج مستضعفین، دانشگاهها، آموزشوپرورش و دیگر ارگانهای ذیربط میتواند بر توسعه ورزش همگانی و افزایش سرانه ورزش شهروندی اثرگذار باشد.
ملایی به اجرای طرح "شفا" با همکاری وزارت کشور، وزارت ورزش و جوانان، کمیسیون کلانشهرها و فدراسیون ورزشهای همگانی اشاره کرد و گفت: در این طرح ملی، شهرهای کشور برای قرار گرفتن در جمع شهرهای فعال حوزه ورزش همگانی نامزد میشوند و سپس فرآیند بررسی زیرساختهای موجود در شهرها با همکاری فدراسیون ورزشهای همگانی اجرا میشود.
رییس فدراسیون ورزشهای همگانی یادآور شد: شهرهای نامزد شده پس از انجام مراحل ارزیابی و در نظر گرفتن فرهنگ شهری و زیرساختها بهعنوان شهر فعال دوستدار رشتههای ورزشی همچون دوچرخهسواری، پیادهروی و بازیهای کودک معرفی خواهند شد.
ملایی به استقبال ۲۱ شهر از این طرح ملی اشاره کرد و گفت: استان چهارمحال و بختیاری از استانهای فعال در پیوستن به طرح شفا محسوب میشود و تاکنون شهرهای شهرکرد، بروجن و فرخشهر در این استان توانستهاند در جمع شهرهای فعال ایران قرار گیرند که این اتفاق نشانگر بینش صحیح شهرداران در توجه به نیازهای اجتماعی است.
استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این دیدار با اشاره به اثرات صنعتی شدن جوامع گفت: ورزش همگانی بستر توسعه همه ورزشها به شمار میرود و توجه نکردن به مقوله ورزش علاوه بر بروز بیماریهای مختلف، گسترش آسیبهای اجتماعی را هم به دنبال خواهد داشت.
اقبال عباسی افزود: اگر برنامههای زیربنایی و کلان برای توسعه ورزش بین مردم تدوین و ارائه نشود در آینده شاهد خسارتهای جبرانناپذیر خواهیم بود و جامعه متحمل هزینههای بسیاری میشود.
وی اثرات منفی شیوع ویروس کرونا بر سبک زندگی مردم را هم یادآور شد و اظهار داشت: باید با همکاری سازمانهای مردمنهاد و استفاده از ظرفیت معتمدین محلی و ملی ، اعتماد و مشارکت خانوادهها در توسعه ورزش همگانی را جذب کرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: در نظر گرفتن ظرفیتهای بخش خصوصی و بهرهگیری از اختیارات دستگاههای اجرایی هم میتواند ورزش را بهعنوان اصلی مهم وارد زندگی مردم کرده و زمینه توسعه ورزش در ابعاد همگانی و قهرمانی را فراهم کند.
به گزارش ایرنا، افشین ملایی، رییس فدراسیون ورزشهای همگانی در سفری ۲روزه به استان چهارمحال و بختیاری و در دیدار با جامعه ورزش همگانی این استان و همچنین شهرداران و شوراهای اسلامی شهرهای بروجن، شهرکرد و فرخشهر، روند توسعه ورزشی در چهارمحال و بختیاری را بررسی خواهد کرد.
نظر شما