یکهزار و ۴۵۹ معتاد در مراکز درمانی و بازتوانی خراسان شمالی پذیرش شدند

بجنورد- ایرنا- معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان شمالی گفت: امسال هزار و ۴۵۹ معتاد در مراکز اقامتی درمانی و بازتوانی استان پذیرش و درمان شدند که از این تعداد ۴۸ مرد معتاد با دستور قضایی و یک هزار و ۷۳ نفر نیز از معتادان خودمعرف بودند.

هاجر پاکدین روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا شمار زنان خود معرف معتاد را ۲۵۲ زن عنوان کرد و افزود: ۸۷ زن معتاد با دستور قضایی در این مراکز پذیرفته شدند.

وی از کاهش شمار پذیرفته شدگان در مراکز اقامتی درمانی و بازتوانی خبر داد و گفت: کرونا موجب شد تا شمار این افراد در مراکز مختلف کاهش پیدا کند.

وی با بیان این که همچنین در مراکز گذری کاهش آسیب های اجتماعی نیز ۹۷۸ نفر پذیرفته شده اند اظهار داشت: از این افراد ۸۶۷ نفر مرد و ۱۱نفر نیز زن هستند.

وی افزود: تیم سیار مراکز گذری هم به ۱۴۶ مردو ۱۸ زن خدمات داده اند.

پاکدین هدف اصلی برنامه های کاهش آسیب را کمک به فرد برای آگاهی از خطرات رفتار و ارائه ابزارهای مناسبی به منظور کاهش عوارض این خطرات برای خود فرد معتاد و اطرافیان است و  هدف نهایی برنامه، کنترل کامل رفتارهای پرخطر است.  

وی در مورد مراکز گذری کاهش آسیب نیز گفت: این مراکز برای کنترل آسیب‌های اجتماعی اعتیاد به وجود آمده و معتادان پرخطر و در معرض ابتلا به بیماری‌های عفونی با مراجعه به این مراکز، از امکانات و برنامه‌های آموزشی رایگان این مراکز استفاده می کنند.

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان شمالی در مورد مراکز سرپایی ترک اعتیاد نیز گفت: ۷۰ مرکز سرپایی ترک اعتیاد در استان فعالیت می کنند که ۲ هزار ۸۴ معتاد در ان ها پذیرش شده اند و از این تعداد ۴۴۳ نفر زن هستند.

وی تعداد معتادان پذیرش شده را در مرکز ماده ۱۶ این استان ۲۶۹ نفر ذکر کرد و گفت: در مرکز توانمند سازی معتادان نیز از ابتدای سال تا کنون ۲۴نفر و در مرکز جامع توانمند سازی نیز ۷۹ معتاد پذیرش شده اند.

درصد شیوع اعتیاد در مناطق شهری خراسان شمالی۹.۶۳ و در مناطق روستایی ۱۴ درصد است.

۳۷ درصد مددجویان زندان های این استان زیر پوشش درمان متادون و نگهدارنده های دیگر هستند.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در نواحی روستایی سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha