ابعاد مکتب سردار سلیمانی فراتر از مولفه‌های جهانی مقاومت است

تهران- ایرنا- نظریه پردازان و اساتید دانشگاهی در یک همایش ملی مجازی با بررسی ابعاد نظری و عملی مقاومت در مکتب سردار حاج قاسم سلیمانی تاکید کردند: مکتب حاج قاسم فراتر از مولفه‌های جهانی مقاومت است.

رییس مرکز مطالعات و پژوهش های مجمع جهانی بیداری اسلامی روز دوشنبه در آیین افتتاحیه اولین همایش ملی ابعاد نظری و عملی مقاومت، گفت: اگر مولفه های قدرت را که در روابط بین الملل تدریس می شود در قالب قدرت هوشمند ببینیم در حوزه قدرت دفاع مقدس، بازدارندگی و ائتلاف جبهه مقاومت ارائه می شود و در حوزه قدرت نرم فرهنگ، ارزش ها، دیپلماسی، شهادت و ایرانی بودن مطرح است.

حسین اکبری ادامه داد: در حوزه ارزش ها الگوی حکومت دینی، ولایت فقیه و حمایت از مظلومان مطرح می شود و اگر همین مولفه ها در مکتب شهید سلیمانی بررسی شود در می یابیم که مکتب حاج  قاسم فراتر از این مولفه ها است و نیاز است دانشگاهیان اندیشه مقاومت ایشان را با توجه به اندیشه هایش تئوریزه کرده و ابعاد آن را ارائه کند.

اکبری با اشاره به سه شاخص اصلی قدرت نرم اظهار داشت: سه شاخص مهربانی، هوشمندی و اخلاقی در ابعاد شاخص های قدرت نرم شهید سلیمانی است که در جبهه مقاومت در برخی شهرها و کشورها مورد مهر و الفت شهید سلیمانی بودند.

وی ادامه داد: شهید سلیمانی زمانی که فرصتی در بحران ها به وجود می آمد به موقع از این شاخص ها استفاده می کرد و در حوزه ملی نیز به مسئله ملی ایرانی بودن بسیار تاکید دارد که با همین روحیه فرماندهانمان به ویزه حاج قاسم امروز ما زیر سلطه کسی نیستیم.

رییس مرکز مطالعات و پژوهش های مجمع جهانی بیداری اسلامی اظهار داشت: تعبیر وی در دفاع مقدس این است که ما جنگ نداریم ما دفاع، جهاد داریم  همچنین صدور تجربیات انقلاب اسلامی مدیریت فردی و روابط عمومی و صداقت در دیپلماسی از موضع تواضع نه فرماندهی در دل همه نشسته بود که تمام سردار های مقاومت با او مشورت می کردند و اعتماد بین رهبران مقاومت ایحاد شده بود.

وی با بیان اینکه سردرا سلیمانی معتقد بود اتصال به ولایت یعنی رسیدن به خدا، عنوان کرد: در فرهنگ جهاد و شهادت ایشان توانسته بود با رفتار خود مرگ و ترس را به چالش بکشد و ایشان عطش شهادت داشت.
اکبری عنوان کرد: گفتمان جبهه مقاومت که شهید سلیمانی در تمام جبهه های مقاومت وجود دارد و در همه کشورهای جبهه مقاومت حس اطمینان وجود داشت به طوری که پیوستگی جبهه مقاومت این حس را ایجاد کرده که اگر روزی یکی از کشورها مورد ظلم قرار بگیرد سایر کشورهای جبهه مقاومت از آنها حمایت می کنند و کشورهای مقاومت می دانند که یک نقطه اتکا وجود دارد.

** مکتب مقاومت حاج قاسم باعث عقب نشینی صهیونیست‌ها شد
در ادامه این نشست مجازی عباس خامه‌یار رایزن فرهنگی ایران در لبنان تصریح کرد: مقاومت پدیده بزرگ امروز جهان و منطقه ما است و سخن گفتن از آن در ابعاد عملی و نظری بسیار وسیع است.
وی ادامه داد: زمانی که از مقاومت صحبت می کنیم از مکتب حاج قاسم‌می گوییم و اگر بخاهیم اهمیت مقاومت را بدانیم باید شرایط کنونی مقاومت را با وضعیت پیشین بسنجیم و نگاهی به میارزات یک یا دو دهه اخیر بیندازیم. بهعنوان مثال بالاترین دستاورد مذاکره کنندگان برای مردم فلسطین ، فلسطینیان را به عنوان پاسبانان کرانه باختری قرار داده اند و یک فضای نا امیدی و روحی ایجاد کردند که دستاورد این مباحسات جهانی بوده است اما تنها زمانی مبارزه شکل گرفته و مقاومت اوج میگیرد که رنگ اسلامی بگیرد.
خامه یار تصریح کرد: پیروزی ها در جبهخ مقاومت فلسطین زمانی حاصل شد که حاصل اندیشه های مذهبی در منطقه بود و امروز شاهدیم که صهیونیست ها در یک نبرد امنیتی به قدری عقب نشینی می کنند که متوسل به هم پیمانان مصری می شوند.
وی ادامه داد: در آن زمان مه سردار سلیمانی وارد عرصه شد و مکتب سردار سلیمانی را پایه ریزی کرد و صهیونیست ها که شعارشان از نیل تا فرات بود از سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۳ که مقاومت با چارچوب سردار سلیمانی وارد عرصه شد،عقب نشینی صهیونیست ها آغاز و همچنین سراغاز عقب نشینی های دیگر شد.


دیپلماسی و توجه به جبهه مقاومت مکمل یکدیگرند

محمدحسن خانی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به آینده سیاست خارجه جمهوری اسلامی اظهار داشت: در نیم دهه گذشته شاهد تحولات زیادی در منطقه بوده ایم و کنشگری جبهه مقاومت به طور عام اتفاق افتاد.

وی با بیان اینکه جبهه مقاومت در همه ابعاد مادی و معنوی نیازمند پایش مستمر است، ادامه داد: به موازات گسترش جبهه مقاومت باید چهره گسترده ای از تصویر جبهه مقاومت در بین الملل داشته باشیم.

خانی گفت: جبهه مقاومت از لحاظ نظری و عملی از عناصر مهم مقابله با تروریست بوده است و هر جریان و ائتلافی شعارهایی دارد که آن ائتلاف حول آن شکل گرفته و جمهوری اسلامی باید این شعارها را گسترده کند. 

این استاد دانشگاه افزود: باید تلاش برای به رسمیت شناخته شدن کنشگران جبهه مقاومت در قالب هویت فردی و تشکل جمعی در بین الملل یکی دیگر از سیاست های امور خارجه باشد و دیپلماسی امور خارجه با طراحی یک استراتژی برای مشروعیت جبهه مقاومت تلاش کند.

خانی تصریح کرد: موضوع مهم دیگر که نیاز به توجه مسوولان دیپلماسی کشور دارد، گسترش و بسط روابط مسالمت آمیز در عرصه بین الملل است که در لایه های مختلف گسترش پیدا کند و سیاست خارجی جمهوری اسلامی به موازات تثبیت جبهه مقاومت روابط خود را نیز با سایر کشورهای منطقه گسترش دهد و این ارتباطات مکمل یکدیگر هستند.

وی تاکید کرد: سیاست خارجه ایران در پرتو تحولات جبهه مقاومت می تواند با استفاده از تمام پتانسیل ها با طراحی استراتژی هوشمند در نیل به اهداف کلان و دراز مدت در راستای تامین منافع کشور گام بردارد.

رضایت خداوند سرمایه اصلی سردار سلیمانی 
مهدی هنرمندزاده کارشناس ارشد غرب آسیا نیز در این نشست عنوان کرد: سردار سلیمانی رضایت خدا را سرمایه اصلی خود می دانست. این شهید بزرگوار استراتژیست بزرگ و دارای بینش دقیق ‌از استراتژی و دشمن شناس واقعی بود.

وی ادامه داد: سردار سلیمانی علی گونه برای نابودی صهیونیست تلاش کردند و استراتژی امام خمینی با فرماندهی سردار سلیمانی در مقابل استراتژی امریکا و صهیونیست قرار گرفت و آنها را با شکست مواجه کرد.

هنرمندزاده عنوان کرد: پیش از مکتب مقاومت سردار سلیمانی مفهوم مقاومت در ادبیات منطقه ای وجود داشت، اما آنچه که ما به عنوان محور مقاومت نام می بریم ‌محصول بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی است.

این کارشناس امور بین الملل اظهار داشت: امام در تعریف خود از جبهه مقاومت تفسیر جدیدی که ریشه در اسلام، باورهای دینی و متکی بر توان ظرفیت های توده های مسلمان بود ارائه کرد و به طور کلی امام مقاومت را اسلامی و مردمی کرد.

مقاومت فرامذهبی و فرا قومی است
سعدالله زارعی رییس موسسه اندیشه‌‎سازان نور گفت: مقاومت در تعریف دیدگاهی من به این معناست که برگزیدن نوع خاصی از زندگی است که ایجاد زندگی جدید و مسوولیت پذیر و آزاد را ارائه کرده است که یک همگرایی درونی ایجاد می کند که با عوامل بیرونی مبارزه می کند.

وی ادامه داد: مقاومت سبک خاصی از یک زندگی است. دومین نکته در آن هدف گرا بودن است که نتایج مشخصی را نیز دنبال می کند و مبارزه گری برای رفع موانع است.

زارعی عنوان کرد: مقاومت ۱۰ ویژگی دارد که برخی از آنها اعم از  فطری بودن در درون همه انسان ها وجود دارد. دومین عنصر انسانی است و سوم اینکه مقوله ای مبتنی بر خصوصیات انسان  و یک آرمان برای جامعه انسانی است.

رییس موسسه اندیشه‌‎سازان نور اظهار داشت: چهارم اینکه مقاومت به تدریج در ذهن یک انسان قرار می گیرد و ششم اینکه فرامذهبی و فرا قومی است و اقوام مختلف را در بر می گیرد.

وی ادامه داد: مقاومت اجتماعی دولت ساز است؛ همچنین پدیده اختیاری است و امری اجباری نیست. زمانی که امام خمینی نظریه مقاومت را مطرح کرد، مقاومت با مفهوم دولت سازی و نظام سازی قرین شد.

نخستین همایش ملی ابعاد نظری و عملی مقاومت» با حضور امیر عبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی، حسین اکبری رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای مجمع جهانی بیداری اسلامی، عباس خامه‌یار رایزن فرهنگی ایران در لبنان، سعدالله زارعی رئیس موسسه اندیشه‌‎سازان نور، محمدحسن خانی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع)، مهدی هنرمندزاده کارشناس ارشد غرب آسیا و عباس گلرو عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به صورت مجازی در دانشگاه امام صادق برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha