«داریوش صفاری» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: به تازگی شکایتهایی مبنی بر همخوان و یکسان نبودن مارک موتور و بدنه لوازم خانگی خریداری شده، دریافت و ثبت شده که نشاندهنده تقلبی بودن کالای عرضه شده به مشتری است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر این قبیل لوازم خانگی به صورت قاچاق وارد کشور و استان می شود، اظهار داشت: چهار هزار و ۳۲۵ فقره بازرسی در ۹ ماه نخست امسال از فروشگاههای عرضه لوازم خانگی در استان همدان انجام شده که این تعداد بازرسی به تشکیل ۲۹۸ فقره پرونده قاچاق به ارزش ۱۵ میلیارد تومان منجر شده است.
وی افزود: بازرسی های انجام شده در صنف لوازم خانگی استان همدان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به نسبت تعداد ۵۰ درصد، نسبت پرونده های تشکیل شده ۲۵ درصد و ارزش ریالی جریمه ها نیز سه برابر افزایش یافته است.
صفاری اظهار داشت: با توجه به محدودیت ایجاد شده از سال ۹۷ در زمینه واردات لوازم خانگی و متناسب نبودن تولید داخلی با نیاز خانوارها، شاهد احتکار لوازم خانگی برای افزایش قیمت و قاچاق آن هستیم.
عرضه پوشاک داخلی با مارک خارجی
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: در صنف پوشاک با توجه به شیوع ویروس کرونا شاهد رکود نسبی هستیم، همچنین به علت افزایش نرخ ارز و به صرفه نبودن قاچاق پوشاک و پذیرش ریسک لو رفتن و کشف محموله، قاچاق پوشاک در کشور و این استان کاهش چشمگیری داشته است.
صفاری ادامه داد: برخی از تولید کنندگان داخلی اقدام به الصاق برند و مارک خارجی بر روی محصولات تولیدی خود برای عرضه در سطح بازار میکنند که به علت مشکل بودن شناسایی جنس داخلی از خارجی، در برخی موارد این محصولات تولید داخل به جای کالای قاچاق توقیف میشوند.
ورود سیگار قاچاق از طریق باربری ها و پایانه های مسافربری
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان اظهار داشت: در زمینه دخانیات میزان و تعداد ورود و خروج سیگار به انبارها از طریق سامانه جامع تجارت به صورت روزانه کنترل می شود.
صفاری افزود: با توجه به افزایش نرخ ارز، ورود غیرقانونی سیگارهایی که قیمت بالایی دارند و نبود صرفه اقتصادی، میزان قاچاق سیگار به استان نیز کاهش یافته است.
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان تاکید کرد: در حال حاضر سیگار قاچاق توسط باربری های، پایانه های مسافربری و برخی خودروهای شخصی وارد استان می شود.
صفاری اظهار داشت: ۴۷۰ فقره بازرسی در آذرماه گذشته برای کشف کالای قاچاق در سطح انجام شده که ۵۱ پرونده قاچاق به ارزش حدود هفت میلیارد تومان نیز تشکیل شده است.
به گفته وی، بیشترین کالای قاچاق کشف شده در آذرماه امسال شامل دارو، اقلام خوراکی، سیگار، سوخت، پوشاک و لوازم آرایشی بهداشتی بوده است.
نظر شما