به گزارش ایرنا، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی روز سه شنبه به نقل از دکتر سهیل افرازی افزود: برخی از بیماران بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک میکنند که این اقدام آنها روند شناسایی و درمان بیماری را مشکل میکند.
وی اضافه کرد: مصرف آنتی بیوتیک علاوه بر ایجاد مقاومت میکروبی، برخی اوقات عوارض جبران ناپذیری روی کلیه، کبد و ارگانهای حیاتی بدن وارد میکند.
افرازی ادامه داد: آنتی بیوتیکها یکی از موثرترین و مهمترین داروهایی هستند که میتوانند در حیات بشری نقشی مهم داشته باشند و تنها بیماریهای عفونی به آنتی بیوتیک وابسته نیستند، بلکه انواع شیمی درمانیها، جراحیها و بسیاری از فرایندهای پزشکی به وجود این داروها و تاثیر آنها وابسته است.
رئیس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: کرونا یک ویروس است و مردم باید بدانند که آنتی بیوتیکها به هیچ عنوان روی ویروسها تاثیر گذار نیستند و قابلیت شناسایی و پیدا کردن ویروس را ندارند که بتوانند روی آن تاثیرگذار باشند.
وی عنوان کرد: برای درمان سرماخوردگیهای ویروسی نیز نمیتوان از آنتی بیوتیک استفاده کرد، چون در بدن مقاومت میکروبی ایجاد میکند.
افرازی یادآور شد: بیمارانی که به هر دلیل نمیتوانند از خانه خارج شوند میتوانند با شماره تلفن ۱۹۰ تماس و با کارشناسان دارویی مشورت کنند.
نظر شما