به گزارش ایرنا، تداوم گسترش ویروس کرونا و احتمال تشدید آن در ماههای نخست، ژاپن و کشورهای شرکت کننده در این رویداد جهانی را بر سر دو راهی قرار داد. از طرفی تعویق بازیهای ۲۰۲۰ توکیو، یادآوری تلخی برای ژاپن است، زیرا کشور میزبان پیشتر در سال ۱۹۶۴ به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص ناشی از گرما و رطوبت بالا بازیها به تعویق افتاد و یک بار هم در سال ۱۹۴۰ به دلیل جنگ دوم خود با چین این رویداد لغو شده بود و تعویق المپیک توکیو هم در اقتصاد این کشور تاثیر منفی گذاشت.
تا اینکه در نیمه مردادماه امسال مسوولان ژاپنی از تردید خارج شدند و از برگزاری قطعی بازیهای المپیک توکیو خبر دادند. «یوشیهیده سوگا» نخست وزیر جدید ژاپن هم در اولین روز کاری اش در ۲۷ شهریورماه در حین اعلام برنامه هایش به طور رسمی اعلان کرد که ژاپن به هرشکلی خود را آماده برگزاری بازی های المپیک و پارالمپیک توکیو می کند که قرار است در ماه ژوئیه ۲۰۲۱ برگزار شود. کمیته بین المللی المپیک هم در دیدار با نخست وزیر جدید ژاپن در پاییز امسال اطمینان کامل از این رویداد داد و پیشاپیش آن را تاریخی نامید. این نوع بکارگیری ادبیات توماس باخ نشان می دهد که المپیک باید در هر شرایطی برگزار شود.
با تصمیم قطعی در برگزاری این بازیها میزبان گزینههای خود را برای برگزاری رویداد ایمن یکی پس از دیگری روز میز قرار داد که در گام نخست کرونایی در آبان ماه امسال برای کنترل شرایط آلودگی به ویروس کووید۱۹ به غیر از ایجاد یک مرکز تخصصی بیماریهای عفونی، پایگاه سلامتی و بهداشتی در دهکده ورزشکاران بازیهای المپیک را راه اندازی کرد و سپس بستهای از دستورالعملهای امنیتی و ضدکرونایی را آزمایش کردند که یکی از تکنولوژیهای برتر برای آزمایش در داوطلبان، استفاده از مچ بندهای حرارتی با کیت کریستال مایع حساس به حرارت است و بر روی مچ دست بهمنظور تشخیص میزان مجاز حرارت بدن بکار می رود که در تشخیص زودهنگام کووید۱۹ استفاده خواهد شد.
میزبان در سناریوی بعدی خود قرنطینه ۱۴ روزه ورزشکاران به کرونا را تعریف کرد و همچنین برای ایمن نگه داشتن این رویداد تصمیم گرفت برنامه حضور سلبریتی ها را در مراسم حمل مشعل المپیک حذف کند. در عین حال ژاپن مرکز نظارت بر سلامت برای کنترل بازدیدکنندگان و گردشگران از این کشور در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو را راه اندازی و مهمتر از آن با تلقیح واکسن کرونا به ورزشکاران در المپیک توکیو موافقت کرد.
ژاپن اخیرا در جدیدترین سناریوی خود از هزینه بیش از ۹۰۰ میلیون دلاری برای اقدامات پیشگیرانه مرتبط با ویروس کرونا خبر داد و مراسم افتتاحیه و اختتامیه بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو را هم محدودتر برگزار خواهد کرد.
اما میزبان بازیهای المپیک با توجه به ظهور مدل جهش یافته خطرناک این ویروس مرگبار در اروپا و برخی از کشورها ورود مسافران خارجی به کشور را تا پایان بهمن ماه امسال ممنوع کرده است. این تصمیم در حالی گرفته شد که میزبان برگزاری رویداد در سلامت و ایمنی کامل را اطمینان داد.
با وجود گزینه های میزبان برای برگزاری ایمن، اما چالش هایی را پیشرو دارد که یکی از آنها واکسن است که هنوز در مرحله آزمایش است و دیگری اقتصاد میزبان است که برای مهار و کنترل ویروس مرزهای خود را محدود کرده که با کاهش گردشگران روبروست. همواره میزبانی بزرگترین رویداد ورزشی جهان یعنی المپیک در شکوفایی اقتصادی کشور تاثیر مهمی دارد، حال ژاپن با محدود کردن در برگزاری بازیها و شیوع کرونا و هزینه هنگفت متضرر خواهد شد.
حال باید دید تا آغاز بازیها و شرایط جهان ناشی از کرونا چه گزینه های دیگری توسط میزبان روی میز میزبان بازیهای المپیک قرار می گیرد.
نظر شما