به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی با تولید سالانه حدود ۲ هزار مگاوات برق با مشکل تامین سوخت گاز برای نیروگاه های خود در فصل سرما مواجه است؛ استفاده از مازوت در زمستان برای نیروگاه های استان در سال های قبل، انتقاد مردم و طرفداران محیط زیست استان از این روال به دلیل آلایندگیهای زیست محیطی ناشی از آن را به دنبال داشته است.
مردم و مسوولان آذربایجان شرقی می گویند اگر قرار است نیروگاه ها در فصل سرد برای مدت مشخصی مازوت استفاده کنند، این امر باید به صورت برابر و عادلانه برای همه مناطق کشور اعمال شود.
هوای کلانشهر تبریز طی روزهای گذشته در پی پایداری جوی و افزایش غلظت آلاینده ها به مدت ۶ روز متوالی در شرایط ناسالم قرار گرفته بود، بطوری که در برخی از روزها افق دیده در شهر به کمتر از ۵۰۰ متر کاهش یافته بود.
نیروگاه حرارتی تبریز در کیلومتر ۱۶ جاده تبریز ـ آذرشهر واقع شده و دوستداران محیط زیست با اشاره به جهت غربی- شرقی بادهای تبریز می گویند که استفاده از مازوت علاوه بر ایجاد آلودگی در محدوده نیروگاه تبریز، موجب می شود که آلودگی توسط باد به سمت شهر هدایت شود.
رسانه ها نیز با اشاره به استفاده از مازوت برای تولید برق در نیروگاه تبریز در فصل سرما نوشتند که این اقدام یکی از دلایل اصلی آلودگی هوای تبریز به همراه بروز پدیده وارونگی هوا در نتیجه سرما و نبودن وزش باد است.
استفاده از مازوت در نیروگاه برق تبریز آن هم در فصل سرما از چند سال قبل موجب اعتراض مردم این شهر بود و به مدت یکی دو سال متوقف و پس از آن از سر گرفته شد.
استفاده از مازوت علاوه بر تشدید آلودگی هوای تبریز برای تجهیزات نیروگاه برق حرارتی این شهر نیز آسیب زاست، به طوری که بنا بر اعلام شرکت تولید برق آذربایجان شرقی، این امر در فاصله سال های ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۲ شمسی بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال به این نیروگاه خسارت وارد کرده است.
استاندار آذربایجان شرقی خواستار افزایش سهمیه گاز نیروگاه تبریز شد
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به آلودگی هوای شهر تبریز و ضرورت تأمین برق و گاز مصرفی مردم، خواستار افزایش سهمیه گاز نیروگاه حرارتی تبریز به منظور حذف سوخت مازوت در این نیروگاه شد.
محمدرضا پورمحمدی در ارتباط تصویری با وزیران کشور، نفت و نیرو، اظهار داشت: با توجه به افزایش مصرف گاز در آذربایجان شرقی و ضرورت تأمین گاز مصرفی خانوادهها، تمهیداتی برای کاهش بار مصرف در بخشهای صنعتی و تولیدی در نظر گرفته شده است.
وی، میزان مصرف گاز در استان در ۲۴ ساعت گذشته را ۳۸ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه قبل از آن، ۲ میلیون مترمکعب کاهش یافته که نشان میدهد اقدامات انجامشده، موثر بوده است.
پورمحمدی، استفاده نیروگاهها و برخی از واحدهای صنعتی و تولیدی از سوخت جایگزین را یکی از این تمهیدات عنوان کرد و گفت: در حال حاضر تمام نیروگاههای استان به جز نیروگاه تبریز از سوخت گازوئیل استفاده میکنند.
وی تاکید کرد: در تامین سوخت مایع برای نیروگاهها هیچ مشکلی نداریم و سوخت مورد نیاز همه این نیروگاهها تامین میشود.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه در حال حاضر، تنها نیروگاه تبریز از سوخت مازوت استفاده میکند، افزود: با توجه به اینکه امکان استفاده از گازوئیل به دلیل مسائل فنی در نیروگاه تبریز وجود ندارد و سوخت جایگزین این نیروگاه نیز مازوت است، از وزارت نفت درخواست داریم سهمیه گاز این نیروگاه به میزان ۲ میلیون مترمکعب افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر وضعیت هوای شهر تبریز برای همه گروهها، ناسالم است و انتظار میرود با حذف سوخت مازوت شاهد وضعیت بهتری باشیم.
پورمحمدی همچنین گزارشی از اقدامات پیشگیرانه برای مصرف بهینه انرژی در فصل زمستان ارائه کرد و گفت: موضوع مدیریت مصرف برق و گاز به تمام دستگاههای اجرایی و شرکتهای دولتی و خصوصی ابلاغ شده است.
وی از تشکیل کمیته اضطراری مدیریت مصرف انرژی استان در اجرای مصوبه شورای عالی امنیت کشور خبر داد و گفت: با هماهنگی مرکز دیسپاچینگ وزارت نیرو مقرر شده است که تمام نیروگاهها از سوخت جایگزین استفاده کنند که این موضوع شامل برخی از واحدهای صنعتی مثل پتروشیمی و پالایشگاه و برخی از کارخانههای بزرگ نیز میشود.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه با صاحبان صنایع در این خصوص مکاتبه شده است، افزود: به فرمانداران نیز ابلاغ شده است که میزان برق مصرفی معابر شهری و پارکها را به میزان ۵۰ درصد کاهش دهند.
اجرای طرح زوج و فرد خودروها در تبریز از سرگرفته میشود
فرماندار شهرستان تبریز گفت: اجرای طرح زوج و فرد تردد خودروها در بافت مرکزی تبریز از شنبه آینده از سرگرفته میشود.
بهروز مهدوی با اشاره به انتشار خبرهایی مبنی بر آلاینده بودن استفاده از مازوت در نیروگاه تبریز اظهار کرد: آلایندگی مازوت یک واقعیت است، ولی این به معنای پایین بودن میزان آلایندگی خودروها نیست و بین ۶۰ تا ۷۰ درصد آلودگی هوای شهر ناشی از خودروها است.
وی با اشاره به کاهش نسبی آلودگی تبریز در شبانه روز گذشته، خاطرنشان کرد: کاهش محسوس آلودگی هوا نیازمند اراده جمعی ادارات و دستگاههای متولی است.
مهدوی بیان کرد: در شرایط اضطراری نیازمند توجه بیش از پیش به این موضوع هستیم و امروز آلودگی هوای تبریز یک وضعیت هشدار دهنده است.
وی گفت: تصمیماتی برای کاهش سریع آلودگی هوای تبریز اتخاذ شده است و در این راستا نیز طرح محدوده زوج و فرد خودروها در تبریز اجرا می شود.
نیروگاه حرارتی تبریز نباید از مازوت استفاده کند
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی اعلام کرد: نیروگاه حرارتی تبریز جز در موارد اضطراری نباید از مازوت استفاده کند و سوخت اصلی آن گاز است.
احمد موقری در جلسه بررسی مشکل نشت مازوت از یکی از مخازن نیروگاه تبریز بر لزوم پیشگیری از نشت مازوت از مخازن ذخیره این نیروگاه تأکید کرد.
وی گفت: شرکت نیروگاه حرارتی برق تبریز باید برای جلوگیری از نشت مازوت از مخازن و مشکلات مشابه در آینده با اخذ مجوز از مراجع مربوطه نسبت به خالی نگه داشتن یکی از مخازن ذخیره مازوت نیروگاه حرارتی اقدام کند.
موقری ادامه داد: در صورت بروز مشکلات مشابه و نشت یکی از مخازن به جهت جلوگیری از آلودگی زیست محیطی ناشی از آن، نسبت به جابه جایی سوخت ذخیره آنها و اصلاح و رفع عیوب حادث شده اقدام کنند.
وی، بر تعمیر مخازن ذخیره سوخت مازوت نیروگاه حرارتی تبریز با نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان و عدم استفاده از سوخت مازوت به جای گاز طبیعی جز در موارد اضطرار و بحرانی تأکید کرد.
نیروگاه حرارتی تبریز در کیلومتر ۱۶ جاده تبریز ـ آذرشهر واقع شده که بخشهایی از آن در سال ۱۳۵۷ آغاز به فعالیت کرد و به سال ۱۳۶۵ نیز واحدهای دیگر آن وارد مدار تولید شده است.
نیروگاه حرارتی تبریز در سال های قبل به دلیل استفاده از مازوت برای تولید برق در فصول سرد سال و آلودگی هوا همواره مورد انتقاد مردم و مسوولان شهر تبریز بوده است.
اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی مخالف مصرف مازوت است
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: سازمان محیط زیست مخالف مصرف مازوت است .
میرمحسن قمی اظهار کرد: استفاده از سوخت مازوت آلودگی بسیاری در هوا به ویژه در شرایط پایداری جوی به وجود میآورد و از این رو استفاده از آن برای واحدهای صنعتی بدلیل آلودگی هوا محدود یا ممنوع شده است.
وی افزود:غالبا با سرد شدن هوا، مصرف گاز در بخش خانگی افزایش مییابد و نیروگاهها و صنایع بزرگ نیز برای جلوگیری از کاهش تولیداتشان به سمت مازوتسوزی میروند که لازم است صرفهجوییهای جدی در بخش گاز خانگی صورت گیرد.
قمی گفت: با توجه به اینکه در این روزها مازوت متهم شماره یک آلودگی هوای کلانشهر تبریز معرفی شده است اما نمیتوان تردد خودروها و سایر منابع آلاینده را نیز بیتأثیر دانست، اما مازوت نه تنها بر آلودگی هوا بلکه بر منابع آب و خاک نیز اثرگذار است.
نظر شما