شهریار حیدری روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه منطقه ما هشت سال درگیر جنگ و هشت سال هم درگیر بازسازی بوده باز هم از نظر پیشرفت و توسعه در بسیاری موارد عقب مانده است.
وی اظهار داشت: قصرشیرین تنها نقطه ای است که هم با اقلیم کردی و هم بخش عربی عراق مرز دارد و کاملا توجیه منطقه آزاد تجاری را دارد.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط اقتصادی امروز کشور ما نیاز به ایجاد ظرفیت های جدیدی داریم هم به منظور ارتباط بیشتر و هم تبادل اقتصادی و هم اینکه منطقه آزاد تجاری ظرفیت اقتصادی کشور را بالا می برد.
حیدری ادامه داد: همانگونه که ۵۰ درصد حجم صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق از مرز رسمی پرویزخان انجام می شود منطقه قصرشیرین شرایط بسیار خوبی برای روابط اقتصادی و دیپلماسی و تجارت با کشور عراق را ایجاد کرده است.
وی گفت: همین توجیهات به مقامات مختلف ارایه شده و سه بار با محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این خصوص دیدار داشتیم و از ایشان تقاضا داشتیم که قصرشیرین را در راستای تبدیل به منطقه آزاد تجاری متفاوت از سایر مناطق ببیند چون برخی مناطق توجیه ندارند اما منطقه آزاد تجاری قصرشیرین کاملا توجیه دارد و در نقطه ای از جغرافیای مهم کشور و مشترک با عراق قرار دارد و اقلیم کردستان و بخش عربی عراق دقیقا در حوزه منطقه آزاد قصرشیرین هستند.
حیدری ادامه داد: در همین راستا امروز شاهد بازدید دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از موقعیت شهرستان مرزی قصرشیرین خواهیم بود و در این رابطه ایشان از ظرفیت های منطقه بازدید خواهد کرد.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: مهمترین انتظار و خواسته مردم استان کرمانشاه تحقق منطقه آزاد تجاری قصرشیرین است که اکنون این طرح در مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد.
منطقه آزاد تجاری قصرشیرین به عنوان یک مطالبه و خواست اصلی مردم استان کرمانشاه برای مجاب کردن دولت برای تصویب آن برای الحاق به مناطق هفتگانه آزاد تجاری کشور در سفر رییس جمهوری به این شهرستان مطرح شد که نام قصرشیرین پس از قول رییس جمهوری در سفر استانی کرمانشاه (تیر ۹۵) به این لایحه اضافه شد.
پیشنهاد لایحه مناطق آزاد تجاری هفتگانه را رییس جمهوری تیرماه ۹۵ تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد و کلیات آن در همان سال به تصویب نمایندگان رسید.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می شود.