دکتر پرویز قزلباش روز چهارشنبه در ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در استان که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به میانگین رعایت بهداشت فردی در اماکن و مراکز عمومی طی هفته های اول و دوم دی امسال افزود: هر چند این شاخص بالای ۹۰ درصد اعلام شده، اما مقایسه ها نشان می دهد این شاخص از ۹۷ درصد در فروشگاهها به ۹۳ درصد کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: این میزان در دفاتر پیشخوان از ۹۶ به ۹۴ درصد رسیده که زنگ خطری است که ادامه این روند مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد و از طرفی شاخصهای استفاده از ماسک در خدمت دهندگان نیز بیانگر آن است که این روند در شهرهای زنجان و ابهر کاهشی است.
این مسوول ادامه داد: میزان استفاده از ماسک در زنجان به ۸۷ درصد رسیده است که بطور طبیعی باید بالای ۹۰ درصد باشد و در شهر ابهر نیز هر چند شاخص ۹۰ درصد است اما نسبت به گذشته کاهش چشمگیری دارد که این نشان دهنده عادی انگاری وضعیت است که می تواند شرایط ناخوشایندی را ایجاد کند.
وی، در خصوص درصد رعایت استفاده از ماسک توسط خدمت دهندگان در استان گفت: این موضوع به تفکیک صنوف در هفته دوم دی بررسی شده که میزان آن در پاساژها، فروشگاههای زنجیره ای، دفاتر پیشخوان و دفاتر پلیس به علاوه ۱۰ نسبت به قبل در وضعیت پایینتری قرار گرفته بطوری که این میزان در پاساژها به ۳ درصد رسیده که نیازمند توجه خاص است.
قزلباش با اشاره به استفاده از ماسک در خدمت گیرندگان نیز افزود: به تفکیک صنوف باید گفت میزان استفاده از ماسک در دفاتر پیشخوان از ۹۴ درصد به ۸۹ درصد رسیده و از طرفی رعایت فاصله گذاری ها نیز در حد هفته قبل در ماهنشان و خدابنده پایین بوده که افت این شاخص در این مناطق تاثیرات معنا داری دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با اشاره به اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی و هماهنگی با سپاه انصارالمهدی(عج) زنجان نیز گفت: این طرح به تدریج منسجمتر شده که اصلی ترین نکته و هدف نهایی این است که نباید پیک بیماری در استان به وقوع بپیوندد.
وی اظهار داشت: این طرح بنا بر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وقتی موفق است که پیک بیماری رخ ندهد و تمامی تلاش مسوولان استانی صرفنظر از ورود واکسن کرونا باید بر رعایت شاخص های اعلام شده و نظارت بر آن متمرکز باشند تا شرایط دیگری در خصوص این بیماری در استان بوجود نیاید.
قزلباش افزود: محوریترین کاری که باید انجام گیرد این است که نسبت به پیگیری افراد آلوده کرونایی اقدام شود، که پیش از این مهم در طرح پایلوت هدف گذاری ها سه نفر بود، به این معنی که با شناسایی یک فرد مثبت کرونایی تا سه نفر مورد پیگیری قرار می گرفت، اکنون این مهم مورد تاکید است که ارتباطات یک فرد مثبت تا ۱۰ نفر پیگیری شود که با اقدامات انجام گرفته به این شاخص نزدیک شده ایم.
وی خاطرنشان کرد: ایزوله کردن مبتلایان و میزان رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی این افراد نیز از جمله مسائل مهمی است که باید مد نظر قرار گیرد که خوشبختانه از ابتدای آذر تا کنون از ۲۲ هزارو ۷۵ نفر نمونه آزمایش گرفته شده که از این تعداد وضعیت ۲۱ هزار و ۲۰۸ نفر پیگیری شده است.
نظر شما