تصویب منطقه آزاد قصرشیرین نقطه عطفی در توسعه و پیشرفت کرمانشاه است

کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه گفت: تصویب منطقه آزاد تجاری قصرشیرین می‌تواند نقطه عطفی برای توسعه و پیشرفت استان و کشور باشد و این مهم بخش عظیمی از عقب ماندگی‌ها و توسعه نیافتگی‌های گذشته را جبران می‌کند.

به گزارش ایرنا، هوشنگ بازوند روز چهارشنبه در جلسه بررسی زیرساخت ها و امکانات شهرستان قصرشیرین برای تبدیل شدن به منطقه آزاد تجاری که با حضور دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و مدیران دستگاه های اجرایی استان در سرسرای تدبیر استانداری کرمانشاه برگزار شد؛ اظهار داشت: مشوق های معنی دار و حمایتی دولت در مناطق آزاد می تواند زمینه توسعه و پیشرفت استان را به صورت ویژه فراهم کند.

وی افزود: معافیت های مالیاتی و طرح های حمایتی برای جذب سرمایه گذاری فرصت مناسبی است و بخش خصوصی می تواند در ایجاد زیرساخت ها نیز وارد شود و صرفه جویی مطلوبی نیز برای دولت در بخش تأمین هزینه های زیرساخت ها شکل می گیرد.

مقام ارشد استان در ادامه به دلایل توسعه نیافتگی اقتصادی استان کرمانشاه اشاره کرد و افزود: هشت سال جنگ تحمیلی فرصت توسعه را گرفت و چالش های مهاجرت به سمت مرکز، حاشیه نشینی و نرخ بالای بیکاری را نیز به همراه داشت.

بازوند با بیان اینکه در سال ۹۶ نرخ بالای بیکاری استان و روند صعودی بسیار نگران کننده بود و روزی که به استان آمدیم نگران بحران اجتماعی بودیم اما با تدوین اسناد اشتغال، رونق و جهش تولید، اقتصاد مقاومتی، مطالعات آمایش سرزمینی و تسهیل و جذب سرمایه گذاری خوشبختانه این نرخ امروز به ۱۵.۳ رسیده است، هرچند این نرخ هنوز بالاست اما روند صعودی آن متوقف شده و مسیر کاهش نرخ بیکاری تداوم دارد.

استاندار کرمانشاه در ادامه به بحران های سال های اخیر استان از جمله سیل و زلزله اشاره داشت و گفت: با همدلی و همراهی مردم و حمایت ویژه دولت از تهدید زلزله به فرمایش مقام معظم رهبری فرصتی و نعمتی ایجاد شد و علاوه بر افزایش تعداد واحدهای مسکونی شاهد مهاجرت معکوس به روستاها بودیم به گونه ای که ۲۴۰۰ واحد به روستاهای مناطق زلزله زده اضافه شد. و میانگین ارتفاع از ۱.۲ به ۳.۴ طبقه رسید.

بازوند ادامه داد: در بحران ها نه تنها اجازه ندادیم نرخ بیکاری افزایش یابد بلکه روند کاهشی نیز تداوم یافت و برای نیروهای جدیدی نیز که وارد بازار کار می شوند نیز تمهیداتی اندیشیده شده است.

 او اظهار داشت: بحران کرونا نیز سبب خسارات بسیار زیادی در حوزه های اقتصادی و اجتماعی شد به گونه ای که کسب و کارها نیز دچار تعطیلی شدند و عملاً مشکلات بیشتر شد که خوشبختانه نتوانست مانع تداوم برنامه های توسعه ای استان شود.

نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه، ظرفیت های ویژه ۶ مرز رسمی استان در حوزه مبادلات تجاری و اقتصادی را یادآور شد و بیان کرد: روزانه بیش از هزار کامیون از مرزها تردد دارند به گونه ای که بیش از ۵۰ درصد صادرات غیرنفتی کشور فقط از طریق مرز پرویزخان صورت می گیرد و این پویایی در ایام کرونا نیز بود و حتی یک روز هم تعطیل نشد.

وی افزود: قصرشیرین به لحاظ موقعیت جغرافیایی دارای شرایط ویژه ای برای تبدیل شدن به منطقه آزاد تجاری است و در صورت تصویب می تواند بخشی از عقب ماندگی ها را جبران کند و نقطه عطفی در پیشرفت و توسعه استان باشد.

استاندار کرمانشاه تأکید کرد: منطقه آزاد تجاری قصرشیرین علاوه بر اینکه ظرفیت بزرگی برای توسعه کرمانشاه است برای کشور نیز فرصتی مطلوب است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، منطقه آزاد تجاری قصرشیرین به عنوان یک مطالبه و خواست اصلی مردم استان کرمانشاه برای مجاب کردن دولت برای تصویب آن برای الحاق به مناطق هفتگانه آزاد تجاری کشور در سفر رییس جمهوری به این شهرستان مطرح شد که نام قصرشیرین پس از قول رییس جمهوریی در سفر استانی کرمانشاه (تیر ۹۵) به این لایحه اضافه شد.

پیشنهاد لایحه مناطق آزاد تجاری هفتگانه را رییس جمهوری تیرماه ۹۵ تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد و کلیات آن در همان سال به تصویب نمایندگان رسید.

شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می‌شود.

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.

مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می شود.