به گزارش ایرنا، فرشاد پیلهچی روز پنجشنبه در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان قزوین، افزود: سال گذشته تفاهمنامه سهجانبه بین معاونت زنان ریاست جمهوری به عنوان کارفرما، وزارت کار به عنوان ناظر و جهاد دانشگاهی به عنوان مجری تحت عنوان توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار منعقد شد.
وی اظهار داشت: ظرفیت این طرح ۶ هزار نفر بود که از این میزان تعداد ۱۱۱ هزار نفر به استان قزوین اختصاص داده شد که بعد از ابلاغ تفاهمنامه با برگزاری جلسات مختلف به دنبال ایجاد نقشه راه مناسب برای این طرح بودیم و برای پیشبرد علمی کار، شورای علمی ایجاد کردیم.
این مسوول تصریح کرد: در گام اول، رستههای شغلی که در استان قزوین مفید هستند را از طریق پژوهشهای میدانی و اسناد بالادستی احصا کردیم و بعد از آن به دنبال افرادی بودیم که متقاضی این امر باشند.
پیله چی اضافه کرد: با توجه به اینکه دامنه هدف این طرح، زنان سرپرست خانوار خارج از پوشش سازمانهای حمایتی بودند امکان فراخوان و اطلاع رسانی عمومی مقدور نبود بنابراین احصا جمعیت آماری سخت بود اما با تعامل صورت گرفته ۶۱۱ نفر را از شهرستانهای مختلف شناسایی کردیم.
وی تصریح کرد:بعد از احصا افراد، با هر یک از آنها به صورت جداگانه مصاحبه صورت گرفت و بعد از غربالگری انجام شده ۱۲۱ نفر شناسایی شدند که با شرایط طرح بیشتر هماهنگ بودند.
این مسوول افزود: بعد از شناسایی افراد نیاز به تکمیل زنجیره داشتیم که یکی از مهمترین حلقههای این زنجیره پیشرانها هستند که در خط مقدم فعالیت دارند و با تعامل دستگاهها توانستیم پیشرانهای متعهد، متخصص و دارای مهارت را شناسایی کنیم.
رییس جهاد دانشگاهی استان قزوین افزود:ما به دنبال این بودیم که متقاضیان به معنای واقعی توانایی حضور در بازار کار را به دست بیاورند و پیشرانها نقش مهمی در این بخش داشتند.
وی تاکید کرد: در مجموع بیش از ۱۰۰ ساعت دوره آموزشی برگزار کردیم و دورههای عملی در فضای پیشرانها و کارگاههای آموزشی در حوزه کسب و کار و سایر موارد اقتصادی برگزار شد.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین نیز در این جلسه گفت: سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده اردیبهشت سال گذشته تصویب و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد که در این سند تکالیفی برای دستگاههای اجرایی در نظر گرفته شده است.
صدیقه ربیعی با بیان اینکه مشارکت زنان در عرصههای مختلف یکی از شاخصهای توسعه است، افزود: بهبود وضعیت زنان و خانواده یکی از الزامات این سند است چرا که هر چقدر روی آموزش و مهارت آموزی سرمایه گذاری کنیم، اثر مستقیمی در ارتقای سلامت جامعه خواهد داشت.
وی به آمار بالای فارغ التحصیلان بیکار در استان قزوین اشاره کرد و افزود: تفاهم نامه سه جانبهای در راستای اشتغال و مهارت آموزی میان دستگاههای اجرایی استان امضا شده است.
ربیعی اضافه کرد: به همین منظور نمایشگاه حمایت از اشتغال در صنایع دستی، کشاورزی و مشاغل خانگی راه اندازی شده و در آن جایگاه زنان روستایی با هدف اشتغالزایی روستایی، ارائه تسهیلات اشتغال به زنان و گروههای هدف در بهزیستی و تعاونیهای زنان سرپرست خانوار و آسیب دیده انجام شده است.
مدیر کل ورزش و جوانان استان قزوین نیز گفت: قزوین تنها استانی است که ورزش قهرمانی آن از سوی خانم حسن نایبی، یک بانوی قهرمان ورزشی راهبری میشود.
علایی مقدم افزود: ۵۱ هیئت ورزشی فعال در استان قزوین فعال هستند و در ۱۶ رشته ورزشی، شاهد حضور بانوان قهرمان ملی و فراملی در استان قزوین هستیم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین با بیان اینکه ۱۸ هزار مترمربع سالن ورزشی در این استان وجود دارد، گفت: نرخ ورزش قهرمانی در استان قزوین ۳۹ درصد و همگانی نیز ۹۱ درصد است.
وی بابیان اینکه ۵۰ درصد نیروی سازمان یافته در اداره کل ورزش و جوانان استان، متعلق به زنان است، افزود : ۲۲ بانوی استان قزوین عضو تیمهای ملی، ۳۳۰ نفر قهرمان و مدال آور کشور هستند و ۲۳ تیم نیز در لیگهای برتر بانوان فعال هستند.
علایی مقدم تصریح کرد: ۲ بانوی ورزشکار استان قزوین نیز در رقابتهای آسیایی و پاراآسیایی در جاکارتا موفق به کسب مدال شدند.
به گفته وی ۸۰ هزار بیمه شده ورزشی در استان قزوین داریم که نیمی از آنها بانوان هستند و خانم فاطمه صفرپور، فنیترین و بهترین مربی تکواندو جهان از استان قزوین بود.
نظر شما