افزایش تحرکات متحدان عرب برای زدودن فضای غبارآلود از روابط با پاکستان

اسلام‌آباد - ایرنا - بحث اختلاف پاکستان با اقدام متحدان عرب خود برای سازش با رژیم صهیونیستی همچنان جاری است و به نظر می‌رسد حاکمان عربی سازشگر تلاش دارند تا با افزایش تحرکات دیپلماتیک فضای غبارآلود روابط با اسلام آباد را بهبود بخشند.

به گزارش روز جمعه ایرنا، رایزنی‌های وزرای خارجه عربستان و بحرین با همتای پاکستانی خود و همچنین میزبانی منامه از فرمانده ارتش پاکستان و اعطای بالاترین نشان نظامی بحرین به ژنرال پاکستانی؛ تازه‌ترین اقدام متحدان عرب برای خروج از انزوای ناشی از برقراری روابط با رژیم غاصب صهیونیستی است.

محافل سیاسی و رسانه‌ای پاکستان طی روزها و ماه‌های اخیر بارها به واقعیت فشار مضاعف حاکمان عرب سازشگر بر اسلام‌آباد برای برقراری روابط با تل آویو پرداخته‌اند، موضوعی که دستگاه دیپلماسی دولت اسلام آباد آن را قویاً رد می‌کند و نخست وزیر پاکستان نیز ضمن تاکید چند باره بر موضع خود علیه به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی، گفت که هیچ کس نمی‌تواند وی را تحت فشار قرار دهد.

پس از نمایش اخیر حاکمان سعودی در شهر العُلا و توافق کشورهای تحریم کننده قطر برای پایان اختلافات میان یکدیگر، وزیران خارجه عربستان و بحرین در گفت وگوی جداگانه تلفنی با «شاه محمود قریشی» همتای پاکستانی، تحولات پیرامون نشست اخیر سران کشورهای خلیج فارس را بررسی کردند.

وزیر امور خارجه پاکستان همچنین طی تماس با همتای قطری خود از آنچه وی پیشرفت مثبت در نشست شورای همکاری خلیج فارس خواند، استقبال کرد.

در همین حال بحرین که پادشاه آن حاضر به حضور در نشست العُلا نشد، میزبان ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان است. ژنرال باجوا برای انجام سفر ۳ روزه رسمی وارد منامه شد و با رهبران سیاسی و نظامی این کشور دیدار کرد.

بحرین که اواخر شهریورماه امسال به همراه امارات با وساطت دونالد ترامپ تن به سازش با رژیم اشغالگر قدس داد، در جریان سفر ژنرال باجوا بالاترین نشان نظامی بحرین را به فرمانده ارتش پاکستان تقدیم کرد.

روابط عمومی ارتش پاکستان هدف از سفر ژنرال باجوا به منامه را تلاش برای تقویت مناسبات دفاعی، نظامی و امنیتی میان دو کشور عنوان کرد و افزود: فرمانده ارتش پاکستان در مراسم پایانی رزمایش نظامی دو کشور موسوم به «البدر-۵» نیز شرکت کرد.

براساس این گزارش، عمق اختلافات پاکستان با برخی کشورهای عربی از جمله عربستان و ابوظبی از اواسط سال جاری میلادی آشکار شد؛ زمانی که پیام صریح اسلام‌آباد مبنی بر گلایه از عدم همراهی آن‌ها در بحث مواضع منطقه‌ای پاکستان و اختلافات این کشور با هند در شبه قاره و وضعیت کشمیر، به سران کشورهای عرب متحد مخابره شد.

واکنش متقابل اما بی‌سر و صدای عربستان و امارات مبنی بر پس گرفتن وام‌هایی که قرار بود در بلندمدت بازپرداخت شود، بلاتکلیفی طرح‌های به اصطلاح بزرگ انرژی با پاکستان، تشدید مشکلات اتباع پاکستانی در عربستان و حتی توقف صدور روادید برای اتباع پاکستانی جویای کار از سوی امارات، نیز طی چند ماه اخیر مشاهده شد.

محافل رسانه‌ای در پاکستان از تلاش سفیران سعودی و اماراتی در اسلام‌آباد برای تنش زدایی و دیدار با مقامات سیاسی، نظامی و اقتصادی برای تاکید بر اهمیت به اصطلاح روابط نزدیک پاکستان با متحدان عرب خبر می‌دهند.

دولت سعودی نیز درصدد دلجویی از اسلام‌آباد برآمده و اعلام کرده است که یک هیات بلندپایه به ریاست «فیصل بن فرحان آل سعود» وزیر امور خارجه این کشور ماه جاری (ژانویه ۲۰۲۱) راهی پاکستان خواهد شد.

منابع آگاه در پاکستان اعلام کردند: رایزنی درباره روابط دوجانبه، اوضاع منطقه، تحولات خاورمیانه و بررسی ظرفیت‌های همکاری در بخش اقتصادی و انرژی در دستور کار سفر آتی هیات سعودی قرار دارد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha