حقوقدان برجسته عراقی: تحریم الفیاض ناقض منشور سازمان ملل متحد است

بغداد – ایرنا- حقوقدان برجسته عراقی اقدام دولت آمریکا در تحریم «فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق را ناقض منشور سازمان ملل متحد دانست.

به گزارش ایرنا، «علی التمیمی» کارشناس حقوق برجسته عراق درباره تحریم های آمریکا علیه رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق گفت: "اعمال تحریم های آمریکایی علیه شخصیت های عراقی براساس قانون موسوم به «ماگنیتسکی» آمریکا با مفاد یکم، دوم و سوم منشور سازمان ملل که بر حاکمیت کشورها و ممنوعیت دخالت در امور داخلی آنها تاکید می کند، مغایر است و همه کاری که آمریکا می تواند به موجب این قانون انجام دهد، ممانعت از ورود آنها به آمریکا و ندادن روادید و بلوکه کردن اموال احتمالی آنها در آمریکا است".

وی تاکید کرد: دولت عراق باید اظهار نظر کرده و بگوید که این مسائل در حیطه امور داخلی عراق است و سکوت در این زمینه درست نیست زیرا آمریکا را به سمت دخالت های دیگر سوق می دهد. دولت عراق باید ماده 28 توافقنامه امنیتی بین عراق و آمریکا را اجرا کند که بر حاکمیت عراق و تصمیمات این کشور تاکید می کند. دولت عراق باید بنا بر ماده 102 منشور سازمان به این توافقنامه استناد کند.

التمیمی که امروز با شبکه تلویزیونی «دجله» عراق گفت وگو می کرد، افزود: "قانون ماگنیتسکی در صورت تهدید امنیت ملی (آمریکا) در مورد اقتصادی یا حقوق بشری تحریم اعمال می کند اما اصطلاح امنیت ملی که صرفا دستاویز (آمریکا) برای اشغال کشورها و نادیده گرفتن سازمان ملل و قوانین آن است، مغایر با قوانین بین المللی و مصوبات شورای امنیت است و این قانون نظیر قانون جاستا و قیصر، قوانینی خصمانه علیه ملت ها است".

سازمان الحشد الشعبی عراق یک نهاد رسمی و قانونی و زیر مجموعه فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق است اما دولت در حال خروج ترامپ در آخرین روزهای خود هم از دشمنی با جبهه مقابله کننده با تروریست‌هایِ دست نشانده کوتاه نیامد و جمعه شب فالح الفیاض رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق را در فهرست تحریم خود قرار داد.

دفتر کنترل دارایی‌ های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا جمعه شب اعلام کرد که «فالح الفیاض» را در فهرست تحریم خود قرار داده است.

فالح الفیاض رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق تاکنون بارها خواهان خروج نیروهای بیگانه و در صدر آنها نیروهای آمریکایی از عراق بر اساس مصوبه پارلمان عراق در این زمینه شده است.

نیروهای اشغالگر آمریکایی از سال ۲۰۰۳ میلادی در عراق مستقر هستند که بزرگترین پایگاه آنها عین الاسد در استان الانبار در غرب این کشور است.

آمریکایی‌ها همچنین شماری از نیروهای نظامی و سامانه‌های پدافندی را در سفارت خود در منطقه تحت تدابیر شدید امنیتی سبز در قلب بغداد مستقر کرده‌اند.

دولت آمریکا پیشتر اعلام کرد که تعداد نیروهای خود در عراق را به میزان ۵۰۰ نفر کاهش می‌دهد و درپی آن، ستاد عملیات مشترک عراق اعلام کرد که خروج نخستین گروه نظامیان آمریکایی از این کشور در چارچوب توافق اخیر بین بغداد و واشنگتن آغاز شده است.

ائتلاف بین‌المللی موسوم به ضد داعش به تازگی شمار کل نیروهای آمریکایی در خاک عراق را سه هزار نفر اعلام کرد، با این حال، برخی از منابع سیاسی و امنیتی عراق شمار واقعی این نیروها در کشورشان را بیش از رقم اعلام شده دانسته و خواهان شفاف شدن موضوع هستند.

مسئولان و مردم عراق در مناسبت های مختلف بر لزوم خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان در راستای اجرای مصوبه پارلمان در این زمینه تاکید کرده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha