بهگزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت نیرو، «مینا رفعتی» مدیر دفتر تجهیزات و منابع مالی شرکت فاضلاب تهران گفت: این اقدام در چارچوب عملیاتیشدن تفاهمنامه جامع سازوکار تامین پایدار آب فضای سبز تهران میان وزارت نیرو و شهرداری تهران انجام خواهد شد که علاوه بر جبران مخاطرات ناشی از کاهش بارندگی، اثر بسیار زیادی در حفاظت از ذخایر آب زیرزمینی دارد.
رفعتی افزود: نخستین نشست کارگروه کارشناسی تفاهمنامه با مشارکت نمایندگان شرکت آب منطقهای، شرکت آب و فاضلاب استان تهران و شرکت فاضلاب تهران تشکیل شد و در فاز اول، مراحل واگذاری پساب تصفیهخانههای فاضلاب به شهرداری بر اساس مدلهای اقتصادی و مالی در دستور کار قرار گرفت.
این تصفیهخانهها شامل تصفیهخانههای جنوب تهران، غرب تهران(فیروز بهرام)، شهرک شهید محلاتی، زرگنده، صاحبقرانیه، قیطریه، اکباتان و شهرک غرب است.
به گفته مدیر دفتر تجهیزات و منابع مالی شرکت فاضلاب تهران، در صورتی که تعرفه پساب در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تایید شود و در شورای اسلامی شهر تهران به تصویب برسد، از سال ۱۴۰۰ امکان جایگزینی دستکم ۴۰ میلیون متر مکعب از روانابها و آبهای سطحی با استفاده از پساب تصفیهخانههای فاضلاب محقق خواهد شد.
در گامهای بعدی اجراییشدن این تفاهمنامه مقرر شده است پساب ۱۷ تصفیهخانه شهر تهران، شامل تصفیهخانههای در دست بهرهبرداری و پیشبینیشده در طرح جامع به شهرداری تهران تحویل داده شود که در این صورت میزان پساب تحویلی به شهرداری تا سال افق طرح (سال ۱۴۱۰) به میزان ۱۴۵ میلیون مترمکعب در سال بر اساس برنامه زمانبندی تکمیل تصفیهخانهها افزایش خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، دوازدهم شهریورماه امسال معاون آب و آبفای وزیر نیرو در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت: ۶۰ درصد استفاده از آبهای زیرزمینی برای فضای سبز تهران به پساب تغییر خواهد یافت.
«قاسم تقی زاده خامسی» در صفحه اینستاگرام خود نوشت: درحال حاضر شهرداری مصرفکننده عمده آب در تهران است و حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب یعنی به اندازه ظرفیت سدکرج آب را برای نگهداری فضای سبز مصرف میکند.
وی ادامه داد: تفاهمنامهای که امروز به امضای وزیر نیرو و شهردار تهران خواهد رسید، ۶۰ درصد مصرف از آبهای زیر زمینی به پساب(فاضلاب تصفیه شده) تغییر خواهد یافت.
نظر شما