به گزارش ایرنا، حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی روز یکشنبه در دیدار با کارکنان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان اظهار داشت: منابع طبیعی یک مساله عمومی است و نباید به آن به عنوان یک منبع مصرفی نگاه کرد چرا که آیندگان هم حق دارند از این منابع استفاده کنند.
وی بر ضرورت عملی و کاربردی بودن پژوهشها تاکید کرد و یادآور شد: در تحقیقات نباید به بحث های علمی صرف، اکتفا شود بلکه تاثیر بیرونی آن هم برای جلوگیری از هدر رفت منابع طبیعی الزامی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هم در این نشست با اشاره به ظرفیتهای کردستان در زمینه ذخیرهگاههای جنگلی و مرتعی اظهار داشت: یکی از بزرگترین اقدامات مثبتی که در کشور انجام شد در پی بیانات رهبر معظم انقلاب بود که فرمودند:《مساله خاک از مسئله آب مهمتر است و همین رهنمود، پایهای برای برنامه ریزی و پرداخت اعتبار از صندوق توسعه ملی شد تا از منابع طبیعی حفاظت و حراست شود》.
سعدی نقشبندی افزود: در همین زمینه امسال ۳۸ میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرحهای منابع طبیعی در استان اختصاص یافته که تاکنون ۱۶ میلیارد آن تخصیص یافته است.
وی یادآور شد: سال گذشته هم ۵۲ میلیارد تومان با ۵۷ میلیارد تومان تخصیص و سال قبل از آن ۲۸ میلیارد تومان با ۱۹.۸ میلیارد تومان تخصیص برای اجرای این طرح ها در استان در نظر گرفته شده بود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به اینکه ۵۰۰ هکتار جنگلکاری مشارکتی در استان اجرا شده است، افزود: یکی از مشکلاتی که سالهای اخیر با آن مواجه شدیم پس از اجرای طرح تنفس در شمال بود که موجب هجمه به جنگلهای زاگرس و قاچاق چوب در ۱۱ استان زاگرس نشین شد.
نقشبندی اضافه کرد: به همین دلیل به دنبال راهکاری علمی بودیم که با اجرای آن بتوان در مقابل قاچاقچیان ایستاد که در این راستا زراعت چوب را از اسفند ماه سال جاری با توزیع ۸۵۰ هزار اصله نهال صنوبر در بین جوامع محلی انجام خواهیم داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: در همین زمینه شرکت بخش خصوصی با بهرهبرداران قراردادی بسته و با رسیدن به مرحله اقتصادی چوبهای آن را خریداری خواهد کرد.
کمبود نیروی انسانی، از مشکلاتی بود که نقشبندی به آن اشاره کرد و افزود: نگرانی جدی در این زمینه با توجه به گستردگی سطح عرصههای طبیعی، لزوم تقویت مدیریت و پالایش تمام عرصههای طبیعی است.
وی تاکید کرد: با وجود به کارگیری تکنولوژیهای پیشرفته باز هم پاسخگو نیست و به همین دلیل باید مردم در کنار ما باشند و فرهنگسازی لازم در این زمینه انجام شود.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد؛ در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.
نظر شما