روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس در خبری که در این باره از قول محمد نصیری منتشر کرد، عنوان داشت: امسال این اداره ۱۲ نفر را در سامانه رصد برای اشتغال به ثبت رسانده است.
او ادامه داد: در سال ۹۸ از منابع داخلی بانکها و صندوق کارآفرینی و امید شهرستان جمعاً مبلغ ۶۵/ ۶ میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان در حوزه گردشگری و صنایعدستی پرداخت شده است.
مسئول اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان پاسارگاد بیان کرد: متأسفانه شیوع بیماری کووید ۱۹، پاسارگاد را نیز همانند سایر نقاط گردشگری دنیا دچار رکود کرده است؛ ولی امیدواریم با خاتمهیافتن بیماری و رونق مجدد گردشگری و جذب سرمایهگذارانی که در حال انجام مراحل اولیه سرمایهگذاری هستند، بتوانیم اشتغال این حوزه را افزایش دهیم.
نصیری حقیقت ادامه داد: در سال ٩٩ با بهرهبرداری از سه اقامتگاه بومگردی و یک کارگاه صنایعدستی کام ۳۰ نفر به اشتغال در این حوزهها شیرین شد.
مسئول اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان پاسارگاد گفت: در سال ۹۹ به علت شیوع بیماری کرونا حدود ۱۱ میلیارد ریال به آسیب دیدگان از بیماری کرونا شاغل در حوزههای گردشگری و صنایعدستی شهرستان پرداخت شده است.
او با اشاره به بافت عشایری و روستایی این شهرستان و ظرفیتهای آن در حوزه صنایعدستی گفت: صنایعدستی نیز میراثی غنی از گذشتگان است که میطلبد با کمک همگان علاوه بر اشتغال، زمینه صادرات را نیز در این حوزه ایجاد کنیم.
شهرستان پاسارگاد به مرکزیت سعادت شهر در فاصله ۱۱۰ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.
سعادتشهر از گذشته حلقه اتصال در پایتخت هخامنش پاسارگاد و پارسه بوده است و از آنجا که راه ارتباطی بین پاسارگاد و پارسه در گذشته تنگه بلاغی و تنگه سعادت شهر بوده، آن را کلید کوچک فتح دروازه فارس نامیدهاند.
در این منطقه تپههای باستانی فراوانی موجود است؛ همچنین مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعهای از سازههای باستانی برجایمانده از دوران هخامنشی است. این بنای تاریخی یکی از مهمترین جاذبههای توریستی ایران است. آرامگاه کوروش سالمترین و مهمترین اثر باستانی این مجموعه به شمار می رود.
مجموعه پاسارگاد در تاریخ شانزدهم تیرماه سال ۱۳۸۳ به عنوان پنجمین اثر ایران در فهرست آثار جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) با شماره ۱۱۰۶ به ثبت رسید.
سلسله هخامنشی یا هخامنشیان که بنیانگذار آن کوروش بود از ۵۵۰ تا ۳۳۰ پیش از میلاد به مدت ۲۲۰ سال بر ایران حکومت کردند.
نظر شما