افزایش ۹۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت با اجرای ۷ قرارداد نگهداشت تولید

تهران – ایرنا - مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: اجرای ۷ قرارداد نگهداشت تولید نفت در مناطق نفتخیز جنوب که امروز به امضا رسید،‌ موجب می شود تولید نفت کشورمان به ۹۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا خواهد کرد.

«احمد محمدی» امروز (دوشنبه)‌ در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اینکه مرحله سوم قراردادهای نگهداشت و افزایش ظرفیت تولید نفت به امضا رسید، افزود:‌ سهم مناطق نفتخیز جنوب از هشت قرارداد امروز، ‌هفت قرارداد بود که در استان‌های خوزستان، ‌کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و فارس اجرا می‌شود.

به گفته محمدی،براساس این قرار دادها درمجموع باید ۱۲۰ حلقه چاه حفاری و تعمیر شده و حدود ۲۳ پروژه سطح‌الارضی (بر روی زمین) مرتبط با تولید، ظرف دو سال احداث شود.  

وی افزود: حاصل این کارعلاوه برجلوگیری از افت تولید موجود در میادین نفتی، ۹۰ هزار بشکه در روز افزایش تولید را در سقف اجرای این پروژه‌ها به همراه خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تاکید کرد: علاوه براین برای نخستین بار پیوست اجتماعی به قراردادهای نفتی اضافه شد و این پیوست ناظر براین است که چهار درصد از هزینه کرد این قراردادها باید در امور زیربنایی شهرها و روستاهای نزدیک پروژه‌ها هزینه شده و بخشی از کمبود زیرساخت‌های این مناطق را جبران کند.  

محمدی گفت: ‌مجموع قراردادهای نگهداشت و افزایش تولید نفت، ۳۳ قرارداد بوده که ۲۷ مورد آن برای مناطق نفتخیز جنوب است و تا امروز ۲۵ قرارداد امضا شده است.

وی توضیح داد: ظرفیتی که برای افزایش تولید نفت دراین ۳۳ پروژه پیش‌بینی شده، اجرایی خواهد شد و به همین میزان از افت تولید هم جلوگیری خواهد شد.

به گزارش ایرنا، افزایش ضریب بازیافت نفت از آن جهت در میادین نفتی ایران اهمیت دارد که این عدد در ایران حدود ۲۵ درصد است. به این معنا که  ۲۵ درصد از منابع موجود و شناسایی شده، قابل برداشت است.

از سوی دیگر از آنجا که اغلب میادین نفتی ایران در نیمه عمر خود قراردارند و خطر کاهش تولید نفت از این میادین با توجه به افت فشار وجود دارد، ایران در تلاش است تا با طراحی بسته های مختلف، ‌تولید نفت را در سطوح فعلی نگه داشته و حتی با استفاده از فناوری روز، این تولید را افزایش دهد.

همچنین همگام با برنامه‌ریزی برای افزایش ظرفیت تولید نفت، هدف اصلی از تدوین و اجرای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت، حفظ جریان کار و اشتغال در میان پیمانکاران و سازندگان ایرانی صنعت نفت است و برای این منظور، ضمن بهره‌مندی صرف از توان پیمانکاران ایرانی، ‌فهرستی از کالاهای پرمصرف طرح که امکان ساخت داخل آنها وجود دارد تهیه و در قراردادهای مربوطه گنجانده شده است و پیمانکاران ملزم به تامین اقلام این فهرست از محل تولیدهای داخلی شده اند و پیش‌بینی می‌شود در پایان اجرای همه بسته‌های کاری این طرح، سهم ساخت داخل بالغ بر ۸۰ درصد باشد.

مجموع هزینه‌های سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌شده در طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت (هر سه مرحله) معادل ۶.۲ میلیارد دلار است که با حساب هزینه‌های تأمین مالی و ارقام بازپرداخت در تعهد دولت به ۷.۲ میلیارد دلار می‌رسد.

این اسناد همکاری که امروز (دوشنبه، ۲۲ دی‌ماه) با حضور وزیر نفت امضا شد، شامل هفت بسته قراردادی است.

قرارداد بسته‌های گلخاری، گچساران ۳ و ۴، بینک، بی‌بی‌حکیمه، سولابدر و لالی بنگستان به ترتیب با شرکت‌های حفاری شمال (هلدینگ انرژی‌گستر سینا)، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، توسعه پتروایران، مشارکت ماشین‌سازی اراک، مشارکت صنایع نفت و انرژی قشم و مارون‌کاران، شرکت ملی حفاری ایران و مهندسی و ساختمانی جهانپارس به امضا رسید و قرارداد بسته‌های اهواز ۲ و ۳ و ۵ و رشادت نیز با قرارگاه خاتم‌الانبیا امضا شد.

طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت در گستره فعالیت سه شرکت تابع شرکت ملی نفت ایران (شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت نفت مناطق مرکزی ایران) در محدوده جغرافیایی هفت استان کرمانشاه، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر، فارس و هرمزگان تعریف شده و شامل ۳۳ پروژه (۲۹ پروژه در بخش خشکی و چهار پروژه در بخش فراساحل) است که نخستین قرارداد آن، مهرماه سال ۹۷ برای پروژه سیری (میدان‌های سیوند و اسفند) شرکت نفت فلات قاره ایران امضا شد.

چندی بعد در بهمن‌ماه سال ۹۷ هم تعداد ۹ قرارداد دیگر این طرح مشتمل بر ۶ بسته کاری شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب (پروژه‌های کبود، گچساران خامی، لالی آسماری، نرگسی، منصوری آسماری و رامشیر) و سه بسته کاری شرکت نفت مناطق مرکزی ایران (پروژه‌های دانان، سعادت‌آباد و نفت‌شهر) به امضا رسید.

همچنین در ادامه این روند، مردادماه امسال نیز ۱۳ قرارداد مشتمل بر ۱۱ قرارداد به کارفرمایی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب (رامین، منصورآباد، مارون ۲ و ۵، زیلایی، اهواز ۱ و ۴، مارون ۱ و ۴، سیاهمکان، مارون ۳، مارون ۶، چیلینگر و گرنگان و بالارود) و دو قرارداد (میدان‌های فروزان و رسالت) به کارفرمایی شرکت نفت فلات قاره ایران با پیمانکاران ایرانی امضا شد.

امروز نیز با امضای هفت قرارداد دیگر به کارفرمایی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب (میدان‌های بینک، سولابدر، لالی بنگستان، گچساران ۳ و۴، گلخاری، بی‌بی‌حکیمه و اهواز ۲، ۳ و ۵) و امضای آخرین بسته قراردادی شرکت نفت فلات قاره ایران (میدان رشادت)، تعداد بسته‌های قراردادی تعیین‌تکلیف‌شده طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت شرکت ملی نفت ایران به ۳۱ بسته رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha