قیمت نفت این روزها در میانه کانال ۵۰ دلاری در نوسان است و به تعادل رسیدن قیمت نفت بیش از هر فاکتور دیگر، مدیون ایجاد تعادل نسبی در عرضه و تقاضاست.
هنوز هم تقاضا برای نفت به دلیل شیوع کرونا شکننده است، اما کاهش تولید اعضای اوپک پلاس در کنار دست و دلبازی عربستان برای خروج یک میلیون بشکه نفت این کشور از بازار، باعث شده تا قیمتها متعادل شود.
شیوع گونههای جدید از ویروس کرونا از انگلستان گرفته تا آفریقا و ژاپن، نگرانیها را مبنی بر بیاثر بودن واکسنهای ساخته شده بیشتر کرده و همین موضوع موجب آن شد تا معاملهگران بازار نفت با احتیاط وارد خرید و فروش شوند.
بنابراین کاهش ذخیرهسازی نفت در آمریکا و سایر نقاط جهان، قیمت نفت را در معاملات امروز تقویت کرده است و نفت برنت امروز ۰.۷ درصد گران شد و ۵۶ دلار وپنج سنت قیمت خورد.
نفت شاخص آمریکا نیز با رشدی ۰.۸ درصدی به ۵۲ دلار و ۶۸ سنت در هر بشکه رسید.
به گزارش ایرنا، بانک جهانی در تازهترین گزارش خود از روند رشد و توسعه اقتصادی در سال جدید میلادی( ۲۰۲۱) پیشبینی کرد که رشد اقتصادی جهان امسال حدود چهاردرصد باشد. سال ۲۰۲۰ اقتصاد جهان حدود ۴.۳درصد کوچکتر شده بود. عمده دلیل رشد اقتصادی مثبت در سال جاری میلادی، توزیع واکسن، اتخاذ تدابیر سختگیرانهتر و اعمال محدودیتها برای قطع زنجیره انتقال ویروس است.
افزایش رشد اقتصادی می تواند تقاضا را برای نفت خام افزایش داده و زمینه را برای رشد قیمت ها تا ۶۰ دلار بسیار زودتر آنچه تا پیش از این پیش بینی می شد فراهم کند.
نظر شما