ابر رایانه سیمرغ بهمن‌ماه به بهره‌برداری می‌رسد

 تهران- ایرنا- ابر رایانه سیمرغ با همکاری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دانشگاه امیرکبیر، بهمن‌ماه به بهره‌برداری می‌رسد.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سی و هفتمین قسمت از سری ویدئوهای «ایران هوشمند» از بهره‌برداری پروژه ابر رایانه سیمرغ خبر داده است.

ابر رایانه سیمرغ جزو ۱۰۰ ابررایانه جهان است که فناوری ساخت آن‌ها در انحصار چند کشور است. این پروژه در مسائلی مانند هوش مصنوعی، کلان‌داده‌ها و اینترنت اشیا کاربرد دارد و زمینه پیش‌بینی هوا، تحلیل زمین‌شناسی، زلزله‌شناسی و تحلیل داده‌های ژنتیکی را بر بستر داده‌ فراهم می‌کند.

به گزارش ایرنا، با توجه به اهمیت بالای دسترسی به سیستم‌های با توان پردازشی بالا در پیشرفت کشور، نیاز به توسعه مراکز پردازش فوق‌سریع که وظیفه ارائه خدمات پردازشی با کارایی بالا به همه صنایع، سازمان‌ها، مراکز علمی و پژوهشی و متخصصان و کارشناسان کشور را دارد، به ‌عنوان ابزاری راهبردی به منظور تسهیل پیشرفت‌های علمی، مهندسی و فناورانه کشور احساس می‌شود.

ابر رایانه سیمرغ با هدف ارتقای جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان (بند یک الزام‌های شبکه ملی اطلاعات) و گسترش ظرفیت و ایجاد امکانات لازم برای شکل‌گیری اقتصادی ارائه خدمات بومی و محتوای اسلامی- ایرانی (بند ۴ ماده ۴-۲ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی) طراحی و ساخته شده است.

 ایجاد یک ابر رایانه پرظرفیت برای ارائه خدمات پردازشی در سطح گسترده می‌تواند به عنوان ابزاری راهبردی به منظور تسریع پیشرفت‌های علمی، مهندسی و فناورانه کشور به کار گرفته شود.

در طرح این ابر رایانه، دستیابی به مدل مهندسی و پرتوتایپ ابر رایانه با ظرفیت پردازشی نزدیک به ۱۶۰ ترافلاپس در گام نخست طرح و توسعه آن به مقیاس پتافلاپس در گام دوم طرح پیش‌بینی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha