محمد کریمی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا، تکمیل زنجیره تولید ماهیان سردابی در این استان با فرایند تکثیر مولد، تخم چشمزده، بچه ماهی، تولید خوراک و پروار ماهی با ظرفیت ۲۲ هزار تن در سال را یادآور شد و اظهار داشت: این استان رتبه نخست کشوری تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.
وی حلقه گمشده در فرایند زنجیره تولید ماهی سردابی استان را خام فروشی بخش عمدهای از محصول به استانهای همجوار و نبود بازار و مشتری بعد از فرآوری و بستهبندی عمده این محصول عنوان کرد.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: با توجه به تصمیم سازمان شیلات مبنی بر محدودیت واردات تخم ماهی چشمزده در چند سال گذشته و تقاضای بازار، تمهیدات لازم با ارائه تسهیلات بانکی برای تجهیز و تکمیل ظرفیتهای چندین مرکز تکثیر تخم چشمزده نیز آغاز شده است.
وی گفت:با وجود استعداد استان و دستورالعمل ابلاغی، تخم چشمزده مورد نیاز مزارع در سطح استان به صورت تمام ماده و تغییر جنسیت یافته داخلی در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی تولید خواهد شد.
کریمی از فعال بودن ۴۵۵ مزرعه پرورش ماهی در استان خبر داد و افزود: شهرستان اردل با دارا بودن ۱۸۵ مزرعه و تولید هشت هزار تن ماهی بیشترین سهم در تولید ماهیان سردآبی را به خود اختصاص داده است.
وی به نبود کارگاه فرآوری برای فیله کردن و جداسازی استخوان ماهی تولید استان اشاره کرد و گفت: این استان با تولید بیشترین ماهیان سردابی کشور در فرایند عملآوری و فرآوری دچار مشکل است.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: وجود چشمهها و منابع آبی از مهمترین عوامل رونق صنعت شیلات و وجود پرورشدهندگان ماهر و نیروی انسانی متخصص و وجود کارخانه تولید خوراک آبزیان و بچه ماهی از دیگر مزیتهایی است که سبب رونق تولید ماهیان سردآبی در استان شده است.
به گزارش ایرنا، سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید میشود که بیش از ۲۲ هزار تن آن در بخش شیلات و ماهیان سردآبی است.
نظر شما