فردین حکیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین در بررسی های انجام شده مشخص شد که در سه ماهه فصل پاییز ۹۹ نیز در کل شاهد ۴۴ روز هوای سالم (پاک و قابل قبول) و ۴۶ ناسالم (برای گروه های حساس و تمام گروه ها) بوده ایم.
وی اظهار داشت: در مجموع در ۹ ماهه سالجاری ۸۳ درصد روزها در شرایط پاک و سالم و ۱۷ درصد در شرایط ناسالم بوده اند در حالیکه در مدت مشابه سال گذشته ۹۴.۲۰ درصد از روزها پاک و سالم بود.
وی در ادامه به قانون هوای پاک مصوب ۲۵ تیرماه سال ۱۳۹۶ اشاره کرد و گفت: بر اساس این قانون ۱۴ دستگاه در موضوع آلودگی هوا مسوولیت مستقیم دارند که سازمان حفاظت محیط زیست مسوول نظارت بر حسن اجرای این قانون می باشد.
حکیمی مهمترین محورها در اجرای قانون هوای پاک را بر اساس مصوبه هیات وزیران اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی، پایش و نظارت منابع آلاینده و وظایف اجرایی در خصوص منابع انتشار و توسعه زیرساخت ها برشمرد و افزود: یکی از دیگر از اقدامات نیز پیگیری تشکیل چلسه و اجرای مصوبات کارگروه کاهش آلودگی هوا ، کمیته اضطرار، کارگروه انتقال صنایع آلاینده و کمیسیون ماده ۱۱ می باشد.
وی افزود: در سال جاری تاکنون ۲ نشست کارگروه کاهش آلودگی هوا و ۱۲ نشست کمیته اضطرار آلودگی هوا برگزار شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز بیان داشت: کارشناسان محیط زیست در الزام تمام واحدهای صنعتی به نمونه برداری و سنجش آلودگی هوا در چهارچوب طرح خوداظهاری در سال جاری ۸۰۰ پایش زیست محیطی، سه هزار و ۶۲۵ مورد نمونه برداری از منابع آلاینده و ۲۵ مورد نمونه برداری از بنزین و گازوییل در استان انجام داده اند.
وی گفت: در برخورد قانونی با منابع آلاینده نیز ۱۱ مورد صنایع آلاینده شناسایی، ۵۴ مورد اعلام جرم و ۱۸۴ مورد صدور اخطاریه انجام شد.
نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی
حکیمی به وظایف و اقدامات مورد انتظار دستگاه های عضو کارگروه کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: ارایه برنامه اجرایی نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی درون کلانشهرها، تدوین برنامه مدیریت تقاضای سفر به منظور کاهش سفرهای دورن شهری منطبق بر طرح ترافیک در کلانشهرها، تسریع در تکمیل طرح LEZ، تدوین و ارایه برنامه بازسازی و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی به دبیرخانه کارگروه کاهش آلودگی هوا و ارایه آمار خودروهای فرسوده در بخش حمل و نقل عمومی به تفکیک اتوبوس و تاکسی به دبیرخانه کارگروه از جمله این انتظارات است.
وی اضافه کرد: همچننی تعویض کاتالیزور خودروهای عمومی درون شهری، استفاده از صافی ذرات برای خودروهای دیزلی سنگین، ارایه برنامه بازسازی، نوسازی و ارتقای فناوری در صنایع آلوده کلانشهرها و استاندارد سازی سوخت مصرفی مطابق با استاندارد یورو چهار و یورو پنج حداقل در کلانشهرها از دیگر اقدامات مورد انتظار دستگاه های عضو در کارگروه کاهش آلودگی هوا می باشد.
استانداری، شرکت نفت، اداره کل راه و شهرسازی، سازمان صنعت،معدن و تجارت، دانشگاه علوم پزشکی،شورای شهر، شهرداری ها، نیروی انتظامی و راهور، حفاظت محیط زیست،هواشناسی و استاندارد از جمله دستگاه های عضو کارگروه کاهش آلودگی هوا هستند.
نظر شما