۷ هزار میلیاردریال برای تقویت زیرساخت‌های آموزشی کشور پیش‌بینی شده است

مهاباد- ایرنا- معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ حدود هفت هزار میلیارد ریال برای تقویت زیرساخت های آموزشی در کشور پیش بینی شده است.

مهرالله رخشانی‌مهر روز چهارشنبه در جلسه بررسی و پیگیری مطالبات حوزه آموزش و پرورش شهرستان مرزی سردشت در آذربایجان غربی اظهار داشت: در لایحه بودجه ۱۴۰۰، حدود  ۴.۵ درصد از اعتبارات عمرانی کشور به امر مدرسه‌سازی اختصاص یافته است که این میزان تا سال ۱۳۹۶ تنها ۱.۵ درصد بود. 

وی با اشاره به اهمیت هوشمند سازی مدارس کشور افزود: از محل اعتبارات تجهیز و نوسازی بابت هوشمندسازی مدارس اعتبارهای خوبی در این زمینه تخصیص داده شده است چرا که سیاست اصلی در نقاط مختلف کشور براساس هر مدرسه یک کلاس درس هوشمند برنامه ریزی شده است.

۵۲  درصد کلاس‌های درس سردشت غیراستاندارد است

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه اظهار داشت: هم اکنون ۵۲ درصد از کلاس های درس این شهرستان مرزی غیراستاندارد بوده و نیازمند بازسازی است که این میزان در آذربایجان غربی ۳۹ و در کشور ۱۹ درصد است که این موضوع نشاندهنده نیاز مبرم این شهرستان به بهسازی و نوسازی فضای آموزشی دارد.

کمال حسین پور افزود: در سال‌‍‌های اخیر هیچ کلاس درس جدیدی به فضای آموزشی شهر سردشت اضافه نشده و بسیاری از مدارس از جمله مدارس داخل شهرهای سردشت و ربط تخریبی است.

وی اضافه کرد: جهت استاندارسازی و تجهیزات مدارس این شهرستان امسال ۱۰ میلیارد ریال اختصاص یافته است.

۳۰۰ کلاس درس در شهرستان مرزی سردشت نیازمند استانداردسازی است

رییس اداره آموزش و پرورش سردشت نیز گفت: تا رسیدن به استانداردهای کشوری در سرانه فضای آموزشی به ۳۰۰ کلاس درس جدید در این شهرستان نیاز است.

سیدنجم‌الدین سمیعی با اشاره به استفاده ۱۰۲ مدرسه این شهرستان از بخاری نفتی افزود: متأسفانه تعداد مدارسی که در سطح شهرستان هنوز هم از بخاری نفتی برای گرم کردن کلاس های درس استفاده می‌کنند بالا بوده و این یک خطر بزرگی برای دانش آموزان این شهرستان به‌شمار می‌رود. 

وی اضافه کرد: در شهرستان سردشت با دارا بودن ۲۴ هزار و ۷۰۰ دانش آموز در تمامی مقاطع تحصیلی، هنوز هم ۲۶ فضای آموزشی به صورت کانکسی وجود دارد و علاوه بر آن پنج فضای آموزشی نیز نیاز به تخریب و بازسازی دارد. 

رییس اداره آموزش و پرورش سردشت ادامه داد: اکنون در بسیاری از کلاس های درس این شهرستان بیش از ۴۰ دانش آموز در یک کلاس مشغول به تحصیل هستند و این در حالیست که طبق بخشنامه کشوری این تعداد باید ۱۵ دانش آموز در هر کلاس درس باشد.

وی با اشاره به ترک تحصیل ۲۷۰ دانش آموز در طول ۲ سال گذشته بنا به دلایل مختلف در این شهرستان اضافه کرد: بیشتر این دانش آموزان را دختران تشکیل می‌دهند.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در سفر یکروزه خود با شهرستان مرزی سردشت از تعدادی از مدارس تخریبی و در حال ساخت شهرهای سردشت، ربط، نلاس و میرآباد نیز بازدید و قول مساعد جهت نوسازی و رفع کمبودهای آن داد. 

شهرستان سردشت در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با کشور عراق واقع شده است؛ این شهرستان دارای ۲۶ مدرسه کانکسی و ۱۲ مدرسه استیجاری و ۲۵ هزار دانش آموز با سرانه فضای آموزشی کمتر از یک متر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha