به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی نمایشگاه، در هفته چهارم، آثار مشترک ندا دست افکن و پرنیان دنیاری و همچنین بهروز فراهانی و حسین پور اسماعیل به نمایش گذاشته شده است.
این نمایشگاه که از یک سال پیش در تلاش است تا به دور از جهان بینی عموم نسبت به مقوله نویز، به شناساندن ارزش و هویت پیکسل بپردازد و مخاطب در ذهن خود زبان پیکسل را وادار به بازخوانی دوباره نماید، از پنجم دی ماه به مدت ۱۱ هفته میزبان آثار ویدیویی ۲۷ هنرمند کشورهای مختلف از جمله ایران، برزیل، ایتالیا، استرالیا، سنگاپور، آذربایجان و... در حوزه گلیچ آرت است و هر جمعه آثار ویدیویی چند تن از آنها را به مدت هفت روز به نمایش میگذارد.
پلتفرم ۱۰۱، نهاد هنری است که در ژانر سیاه و سفید فعالیت می کند. تاکید این نهاد بر هنرهای دیجیتال است و همچنین در مورد کسب و کار، حرفه و برند شخصی هنرمند کار می کند. این نهاد اولین تور نمایشگاهی عکس ایران را با عنوان «لحظه قطعی» در تابستان ۱۳۹۷ در ۶ گالری تهران و اصفهان برگزار کرده، که شامل نمایش یک اثر هنری در ۶ گالری جداگانه در یک فضا و حراج ضد سرمایه داری بوده است.
در قدم بعدی نیز فضایی را برای برقراری ارتباط و همچنین معرفی هنرمندان گلیچ ایجاد کرده است و اکنون موفق به برپایی اولین نمایشگاه گروهی ویدئوآرت با عنوان «گلیچآرت: زبان پیکسل» در ایران شده است.
محمد علی فاموری که مدیر نهاد هنری پلتفرم ۱۰۱ نیز هست، خود هنرمندی است که در زمینه هنرهای دیجیتال و گلیچ آرت فعالیت دارد. فاموری برنده اولین جشنواره هنرهای دیجیتال ایران بوده است و تجربه ۱۳ نمایشگاه بین المللی را با نقاشی های دیجیتال و ویدئوآرت های خود دارد.
صادق مجلسی نیز که اولین نمایشگاه انفرادی هنرگلیچ را در ایران برپا کرده، اولین هنرمند رسمی گلیچ در ایران به حساب می آید. این دو با پژوهش بر روی هنرمندان ایرانی دیجیتال هفت استان کشور و پنج کشور برزیل، آمریکا، ایتالیا، آذربایجان و سنگاپور و شناسایی هنرمندان مستعد در زمینه گلیچ آرت در برپایی اولین نمایشگاه گلیچ آرت در ایران با هم همکاری داشته اند.
پس از نوشتن بیانیه نمایشگاه به نام گلیچ: زبان پیکسل در مهرماه ۱۳۹۸، از ۲۷ هنرمند برای شرکت در نمایشگاه دعوت به عمل آمد.
در قوانین تعریف شده در پروپوزال دعوت هنرمندان، تنها یک قانون در خلق بصری برای هنرمندان تعریف شد که به آن ها اجازه می داد از سیاه، سفید و ۹۹ درجه ما بین آن جهت خلق هنری خود استفاده کنند. این محدودیت از نظر فاموری باعث می شود که به دور از استفاده از رنگ های «آر جی بی» هنرمند طبق بیانیه نمایشگاه به ماهیت و شناخت گلیچ در جزیی ترین قطع آن یعنی پیکسل برسد و از سمتی دیگر خلاقیت خود را در نگاهی فرمگرایانه معطوف به بیان مثلث ریزش و انقطاع و تخریب نه تنها به دلالت عینی، بلکه با دلالت ضمنی به قابلیت های معناگرایانه و نمادین در استفاده از گلیچ توجه کند.
هنرمندان شرکت کننده به ترتیب حروف الفبا در گلیچآرت؛زبان پیکسل عبارتند از: آبارکا، آرش معصوم، آرزو رمضانی، بهروز فراهانی، دیو فنگ، الناز محمدی، عرفان عاشوریان، فرانسسکو کوروی، فراکو پالیوف، گلناز بهروزنیا، حسین پوراسماعیل، محمدعلی فاموری، نازیلا کریمی، ندا دستافکن، نیکزاد عربشاهی، نیما منصوری، پریسا پاکضمیر، پرنیان دنیاری، رضا فاموری، راضیه کوشکی، ساباتو ویسکونتی، صادق مجلسی، شالالا سلامزاده، سینا کیادلیری، شهاب شاهعلی، ساتوره و وحید قادری.
فعالیت این نمایشگاه تا تاریخ ۲۱ اسفند ۹۹ به صورت اختصاصی در بخش منهای یک گالری باوان به نشانی خیابان مطهری، خیابان لارستان، خیابان عبده، پلاک ۷ ادامه خواهد یافت.
رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مخاطبان در حین بازدید از نمایشگاه الزامی است.
نظر شما