به گزارش ایرنا حمید ملانوری آبان امسال با شعار «خراسان جنوبی؛ تدبیر، تلاش و توسعه» به این استان آمد و در اولین بازدید خود از سایت مرکزی منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی در بیرجند گفت: بخش خصوصی بدون تردید محور توسعه استان خواهد بود و مدیریت استان برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف تمام قد میایستد.
وی در نشست هماندیشی با سرمایهگذاران در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند افزود: ذیل شعار «تدبیر، تلاش و توسعه» که ستاد آن بهزودی راهاندازی میشود به دنبال این هستیم در کنار دستگاههای اجرایی از ظرفیت نمایندگان مجلس، ائمه جمعه و سایر اشخاص و نهادها در زمینه توسعه استان استفاده کنیم.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی گفت: در قالب این برنامه سعی داریم برای رسیدن به توسعه و رتبههای ترقی و تعالی، موضوعات را به بخش خصوصی بسپاریم و خودمان نظارت کنیم و نقش ما تسهیلگری و نظارت باشد.
وی افزود: بدون شک دیدگاه سرمایهگذاران منطقه ویژه اقتصادی بیرجند این است که از این بعد باید در قالب مسئولیتهای اجتماعی به لحاظ بهرهبرداری عمومی از ذخایر استان و کشور، نقشآفرین باشند.
ملانوری تصریح کرد: دید و تفکر ما در راستای توسعه باید به این سمت برود که علاوه بر بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی توانمند که در مسیر توسعه همهجانبه قرار میگیرند مابقی را آن قدر توانمند کنیم که بتوانند بخشی از جامعه را اداره کنند.
وی این را هم گفت که وقتی از ظرفیتها و ثروت استان گفته شود اما بگوییم خراسان جنوبی محروم است، تناقض آشکار دارد.
ستاد توسعه خاوران ۱۷ دی امسال با حضور استاندار، جمعی از مسوولان استان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در استانداری، به طور رسمی راهاندازی و از سند توسعه خاوران رونمایی شد. سند و ستادی که حاصل برگزاری نشستهای کارشناسی متعدد در جهت هرچه بهتر شدن طرح توسعه خاوران بود.
بیش از ۱۵ جلسه کارشناسی برای پختهتر شدن طرح توسعه خاوران برگزار شد تا در کنار آن با بهرهگیری از ظرفیت دستگاههای اجرایی، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، جامعه روحانیت و فعالان بخش خصوصی، توانمندی مردمی برای توسعه استان به صحنه آورده شود.
استاندار خراسان جنوبی در آیین رونمایی از سند توسعه خاوران بهترین نسخه شفابخش و الگوی رفتاری ورود و حرکت به سمت توسعه پایدار را وجود همافزایی مثبت میان همه ظرفیتهای دولتی و خصوصی عنوان کرد و گفت: هدف از تشکیل ستاد توسعه خاوران استفاده از همه ظرفیتهای دولتی استان در کنار بخش خصوصی است تا در کنار هم و در فضایی همافزا، توسعه پایدار در استان محقق شود.
وی به وظیفه دبیرخانه ستاد توسعه خاوران در تسهیل فرایند سرمایهگذاری در استان اشاره کرد و گفت: همه درخواستهای سرمایهگذاری باید به این ستاد معرفی شوند و آنها موظفند با نگاه مثبت و با تدبیر، مجوزهای سرمایهگذاری در استان را صادر کنند.
ملانوری تصریح کرد: توسعه استان باید مبتنی بر سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی درونزا، متوازن و بر پایه علم و دانش باشد.
وی افزود: دولت با همه ظرفیت در خدمت توسعه کشور قرار دارد اما به هر حال امکانات دولت محدود است و باید از ظرفیتهای بخش خصوصی در این رابطه استفاده شود لذا باید از همه حوزههایی که دل در گرو توسعه پایدار استان دارند، دعوت کرد تا در این عرصه تلاش کنند و از حرکت جزیرهای بپرهیزند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح معینهای توسعهای ذیل ستاد توسعه خاوران گفت: بنگاههای بزرگ اقتصادی استان باید به مسئولیتهای اجتماعی و فرهنگی خویش عمل کنند و لازم است از ظرفیت آنها در جهت تزریق تفکر توسعهای و رشد و آبادانی استان بهره ببریم.
وی انجام مسئولیتهای اجتماعی را از وظایف مهم بنگاههای بزرگ برشمرد و افزود: مدیران مجموعههای موفق استان باید در فرهنگسازی فرهنگ توسعهای، موفق عمل کنند و با ایجاد جوشش و تحرک در مردم، آنها را به سرمایهگذاری بیشتر ترغیب کنند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: در این راستا فعالیتهایی شروع شده که میطلبد با شتاب بیشتری ادامه یابد.
ستاد توسعه خاوران پنج کمیته تخصصی دارد که کمیته «شناسایی و جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی» ذیل ستاد هفته جاری با محوریت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند راهاندازی و تشکیل شد.
رییس اتاق بازرگانی بیرجند در این نشست که معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار نیز حضور داشت، با اشاره به شعار مدیریت عالی استان مبنی بر «تدبیر، تلاش و توسعه» گفت: این شعار میتواند برازنده ستاد توسعه خاوران باشد و امیدواریم این جملات زیبا را در فضای عملیاتی پیاده کنیم.
محسن احتشام با بیان اینکه یکی از الزامات توسعه رفتارهای الگویی مدیریتی برای سرمایهگذاری است تاکید کرد که باید برای سرمایهگذاری در استان ایجاد انگیزه شود.
وی با بیان اینکه باید فرصتها و تهدیدهای سرمایهگذاری استان احصا و تجزیه و تحلیل شود گفت: استراتژیهای توسعه خراسان جنوبی را تدوین و ارائه خواهیم کرد.
رییس شورای ملی زعفران با بیان اینکه بخش خصوص اختیارات ندارد افزود: ستاد توسعه خاوران زمینهای برای یک همت و همافزایی جمعی در جهت رسیدن به توسعه باشد و اگر همه در کنار هم با همافزایی مشترک عمل کنیم، توسعه استان محقق خواهد شد.
ملانوری خود نیز به همراه مدیران استان وارد میدان شده و در این مدت با سرمایهگذاران و گروههای سرمایهگذاری مختلف در بیرجند و تهران دیدار کرده که هر کدام از این دیدارها و نشستها منجر به توافقات و مصوباتی شده است.
تسهیل شرایط برای فعالیت قرارگاه خاتم الانبیا (ص)
از جمله چند ماه پس از امضای تفاهمنامه استانداری خراسان جنوبی و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص)، مدیران هلدینگ صنعت و معدن این قرارگاه امروز (شنبه) به بیرجند آمدند تا روند سرمایهگذاری در خراسان جنوبی سرعت داده شود.
استاندار خراسان جنوبی در این نشست گفت: شرایط را برای حضور و فعالیت قرارگاه خاتم الانبیا (ص) تسهیل میکنیم تا موضوع سرمایهگذاری این حوزه در استان شتاب بیشتری بگیرد.
ملانوری اظهار داشت: توانمند کردن مردم استان، مهمترین دغدغه ماست و این موضوع را در بهرهبرداری از ظرفیتها مدنظر داریم.
وی افزود: ما نمیخواهیم واگذاری معادن و دیگر ذخایر استان به شکلی صورت گیرد که بچههای اینجا فقط کارگری کنند؛ ما تمایل داریم مردم به سرمایهگذاری در این زمینه ترغیب شوند و خودشان معدندار باشند.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: در همه اقداماتی که در منطقه صورت میگیرد، کرامت مردم باید حفظ شود و ارتقا پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه در واگذاری معادن به سرمایهگذاران، دو نکته مهم را مدنظر قرار دادهایم گفت: یکی اهلیت و صلاحیت سرمایهگذار است که بتواند با پشتوانه مالی قوی و نیروی فنی متخصص، کار را پیش ببرد و به نتیجه برساند، دیگر این که در این واگذاریها، معادن به بالاترین ارزش افزوده خود برسند.
ملانوری تصریح کرد: ما تمایل نداریم مواد معدنی به صورت خام از استان خارج شود بلکه اصرارمان بر این است که این مواد تا جایی فرآوری شود که به بالاترین ارزش افزوده خود برسد، بعد از استان خارج شود.
وی افزود: این اصرار ما فقط برای ذخایر معدنی نیست بلکه میخواهیم در حوزههای صنعتی و کشاورزی هم این اتفاق را شاهد باشیم، به همین دلیل در بحث واگذاریها، هدفمان پذیرش افرادی است که تمکن، دانش، انگیزه و تمایل لازم برای رساندن ذخایر استان به بالاترین میزان ارزش افزوده را دارند.
وی به تفاهمنامه استان با قرارگاه خاتم الانبیا (ص) در سال گذشته اشاره کرد و گفت: مطالعه اقدامات صورت گرفته بر تعدادی از معادن سیلیس، ذغالسنگ، سرب، روی و پتاس استان نشان میدهد، قرارگاه برای سرمایهگذاری در اکتشاف، استخراج و فرآوری این معادن اعلام آمادگی کرده است.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: زمانبر شدن این تفاهمنامه برای ما خسران است و قرارگاه باید با جدیت بیشتری به این حوزه ورود کند.
وی اظهار داشت: زمینه واگذاری پهنهها به قرارگاه باید سرعت بگیرد تا کارها با شتاب بیشتری آغاز شود و پیش روند.
ملانوری با اشاره به توانمندیهای قرارگاه خاتم الانبیا (ص) در زمینههای کشاورزی و صنعت خاطرنشان کرد: از این توانمندی باید در ایجاد سردخانه، بارگاه و کارخانه کنسانتره زرشک استفاده شود تا لازم نباشد زرشک استان برای فرآوری به تبریز ارسال شود.
وی موضوع سرمایهگذاری و ورود قرارگاه خاتم الانبیا به بهرهبرداری از سنگهای قیمتی استان را نیز مطرح کرد و گفت: ما میتوانیم با استفاده از ظرفیت قرارگاه، بزرگترین مرکز آموزش و تولید مصنوعات سنگهای قیمتی را در استان ایجاد کنیم.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه قرارگاه ظرفیت بسیار بزرگی است افزود: با استفاده از ظرفیت ستاد توسعه خاوران، تعداد ۱۰ طرح با توجیه اقتصادی را آماده میکنیم و در نشستی با سردار محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص)، تفاهمنامه اجرایی این طرحها را به امضا میرسانیم.
در این نشست که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی، مدیرکل جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری و رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همراه بود، مدیران هلدینگ صنعت و معدن قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص)، گزارش مبسوطی را از اقدامات خود در راستای عملیاتی شدن تفاهمنامه منعقده با استانداری ارائه کردند.
نظر شما