بیشتر ترانه‌ها سطحی شده‌اند

تهران- ایرنا- دبیر جایزه ترانه در سی‌وششمین جشنواره موسیقی فجر با اشاره به بررسی چهار هزار ترانه رسیده به این بخش توسط هیات‌داوران گفت: متأسفانه بیشتر ترانه ها سطحی شده‌اند و دستیابی به ترانه‌هایی که شاخص‌هایی را از لحاظ حرفه ای و فنی و محتوایی داشته باشند، کار دشواری است. 

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از سی‌وششمین جشنواره موسیقی فجر، نشست شورای داوران جایزه ترانه این جشنواره موسیقی فجر با حضور محمد اله یاری (مدیرکل دفتر موسیقی)، مسلم نادعلی زاده دبیر این جایزه و داوران این بخش متشکل از اسماعیل امینی، مجید افشاری، محمدعلی بهمنی، محمدمهدی سیار، حمیدرضا شکارسری، ناصر فیض و عبدالجبار کاکایی برگزار شد. 
اله‌یاری در این جلسه گفت: در شورای شعر ترانه و کلام  دفتر موسیقی، در بررسی ترانه ها حداقل ها مدنظر قرار می گیرد و موارد کیفی و حرفه ای در ترانه سرایی معمولا در جایزه ها و جشنواره ها بررسی می‌شود. سال گذشته در جایزه ترانه، ترانه های یک سال بررسی شد و  پس از یک بررسی اولیه، تعدادی ترانه را هیات داوران در مرحله دوم و سوم ارزیابی کرد.  امسال نیز ترانه های یکسال اخیر که به دفتر موسیقی رسیده توسط هیات داوران ارزیابی می شود. هدف این جایزه توجه به کیفیت و شناسایی ترانه های خوب و کار ایجابی در حوزه ترانه است. 
مسلم نادعلی زاده نیز گفت: بیش از چهار هزار پرونده ترانه های مهر ۱۳۹۸ تا مهر ۱۳۹۹ توسط هیات داوران جایزه ترانه ارزیابی شده که پس از ارزیابی اولیه هیات داوران، حدود ۱۰۰ ترانه برای ارزیابی نهایی انتخاب شد و پس از ارزیابی نهایی برگزیدگان معرفی می شوند. 

متأسفانه بیشتر ترانه ها سطحی شده‌اند و دستیابی به ترانه‌هایی که شاخص‌هایی را از لحاظ حرفه ای و فنی و محتوایی داشته باشند، کار دشواری است. 

در ادامه این جلسه داوران جایزه ترانه نظر خود را درباره جایزه ترانه بیان کردند. همچنین به پیشنهاد هیات داوران مقرر شد دبیرخانه جایزه در نامه‌ای به شرکت‌های موسیقی از آنها دعوت کند ترانه های برتر یکسال اخیر را به انتخاب خود، به دبیرخانه جایزه ترانه ارائه کنند. 
جایزه ترانه با هدف تجلیل و تشویق ترانه‌سرایان برتر، ترویج مفاهیم نو و ارزشمند در ترانه‌، حمایت و معرفی ترانه های برتر، به دبیری مسلم نادعلی‌زاده در سی و ششمین دوره جشنواره موسیقی فجر برگزار می‌شود. 


در این جایزه، متن ترانه‌هایی که از مهر ۱۳۹۸ تا مهر ۱۳۹۹ به‌صورت تک‌آهنگ یا در قالب آلبوم موسیقی از سوی مؤسسات یا اشخاص حقیقی پس از دریافت مجوز از دفتر موسیقی تولید و منتشر شده‌اند، توسط هیات داوران بررسی و ترانه‌های برگزیده معرفی می‌شوند.  در بازه زمانی مشخص شده بیش از چهار هزار قطعه متن ترانه با مجوز دفتر موسیقی به‌صورت تک‌آهنگ یا در قالب آلبوم منتشر شده‌اند، که مرحله نخست انتخاب این ترانه‌ها  انجام شده است و در مرحله نهایی ترانه‌های برگزیده در سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر معرفی می‌شوند. 
سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر ۲۸ بهمن تا ۳ اسفند سال جاری به دبیری حسن ریاحی برگزار می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha