وحید پورمردان روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به احتمال مطرح شده از سوی مردم بومی راسک در خصوص حمله پلنگ به یک راس الاغ در دست بررسی است اظهارداشت: در همین راستا بررسیهای میدانی و بازدید تیم کارشناسی از محل صورت گرفت.
وی افزود: گزارش در خصوص حمله پلنگ مربوط به روستای گوناگ در منطقه لاشار کوهی از توابع راسک بوده و بررسیهای اولیه و آثار بجا مانده در منطقه، نزدیک شدن پلنگ به آنجا را نشان میدهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: برای بررسی منطقه و اعلام نظر قطعی، تعدادی دوربین تلهای در مناطق مورد نظر نصب و اهالی با همکاری ریشسفیدان آموزشهای لازم در این خصوص را فراگرفتند.
وی با بیان اینکه منطقه مورد نظر دارای طبیعت و پوشش گیاهی مناسبی بوده و وجود گونههای بومی قوچ و میش و دیگر گونههای مشابه دال بر وجود گونههایی از قبیل پلنگ است بیان کرد: با توجه به فصل سرما و احتمال کوچ یا جابجایی گونههای علفخوار، نزدیک شدن پلنگ به احشام و دام دور از انتظار نیست.
به گزارش ایرنا بر اساس اعلام کارشناسان محیط زیست، پلنگ ایرانی از راسته گوشتخواران(carnivopa) و تیره گربهسانان (felidae) بزرگ دارای بدن دراز و باریک، دستها و پاهای قوی، پنجهها و ناخنهای بزرگ، گوشهایی کوتاه و دمدراز است.
پلنگ ایرانی از گونههای جانوری حمایت شده در ایران محسوب میشود که به صورت پراکنده در مناطق جنگلی، کوهستانی و ارتفاعات نسبتا زیاد تا سه هزار و ۵۰۰ متر زندگی میکند و به دلیل منزوی بودن این حیوان مشاهده آن به راحتی امکانپذیر نیست.
بر اساس شواهد به دست آمده عمده زیستگاه این گربهسان در سیستان و بلوچستان ارتفاعات شهرستانهای سرباز، سراوان، نیکشهر و مناطق نصرتآباد زاهدان، بزمان ایرانشهر و کنارک است.
راسک در فاصله ۵۰۰ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان و در مسیر ایرانشهر به چابهار واقع شده است.
نظر شما