محمدعلی شجاعی روز دوشنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی اظهار داشت: پیشگیری از اعتیاد به معنای پیشگیری از بسیاری هزینه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است، به همین دلیل باید به این بخش ورود جدی تری داشت.
وی با بیان اینکه نبود بانک اطلاعاتی مناسب در حوزه اعتیاد، برنامه ریزی برای کاهش اعتیاد را با مشکل مواجه می کند، اظهار داشت: بیسوادی و بیکاری از عوامل مهم رشد اعتیاد است و باید اطلاعات خود را در این زمینه تکمیل کنیم.
وی افزود: ب راساس آمار اعلام شده ۷۰ درصد مجرمان استان تحصیلات زیر دیپلم دارند و باید پذیرفت که بیسوادی و کم سوادی نقش مهمی در آسیب ها دارد و از سوی دیگر شکی نیست که اگر در روستاها شغل ایجاد شود شیوع اعتیاد نیز کاهش خواهد یافت.
یک چهارم جمعیت استان مددجو هستند
شجاعی با بیان اینکه یک چهارم جمعیت استان مددجو هستند، اظهار داشت: اعتیاد بلای خانمانسوزتری برای محرومان و افراد زیر پوشش نهادهای حمایتی است و باید آمار مددجویان معتاد نیز احصا شود.
استاندار خراسان شمالی افزود: برای ریشه کن کردن اعتیاد و مبارزه با این آسیب، تمامی اجزای حاکمیت باید پای کار باشند زیرا اعتیاد آسیب هایی مانند طلاق و جرائم دیگر را نیز به دنبال دارد.
وی گفت: تمامی مطالعات و برنامه ریزی های استان برای این است تا در امر پیشگیری از جرائم و آسیب ها به گونه ای حرکت کنیم که نیاز به افزایش پاسگاه و گشت نداشته باشیم و در این مسیر تمام دستگاههای استان موظف هستند اطلاعات مربوط به وضعیت اعتیاد را ارائه کنند تا با دید بازتری وارد برنامه های پیشگیری شویم.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی افزود: نقاط پرخطر شهری و روستایی در سند مبارزه با مواد مخدر استان مشخص است و باید نگاه فرمانداران و مسوولان استان، هزینهکرد اعتبار در این مناطق با هدف کاهش اعتیاد باشد و همچنین میزان اعتبارات اشتغال را در صورت هزینه شدن در این مناطق احصا و نتیجه آن نیز اعلام شود.
شجاعی با تقدیر از اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان که موفق به کسب رتبه سوم کشور در این زمینه شده اند، اظهار داشت: امیدواریم با برنامه ریزی های مبتنی بر دانایی، آمار و اطلاعات درست و دقیق رتبه خود را به رتبه یک کشور برسانیم.
وی اظهار داشت: طرح کرامتی که توسط سپاه در استان اجرا می شود باید در برنامه های پیشگیری دیده و تقویت شود و برای تک تک دستگاه ها برنامه های ریزتری طراحی و اجرایی شود.
وی با بیان اینکه کاهش شیوع اعتیاد بدون توجه به حوزه آموزش و پرورش امکانپذیر نیست، افزود: جمعیت روستایی درگیر با اعتیاد استان زیاد است و این در حالی است که اگر در روستاها اشتغال ایجاد و میزان سواد بالا برود، شاهد افزایش تعداد حاشیه نشینان معتاد نیز نخواهیم بود.
نیمی از معتادان استان بالای ۴۶ ساله اند
استاندار خراسان شمالی خاطرنشان کرد: سن ۵٠ درصد معتادان استان بالای ۴۶ سال و ٣٠ درصد در رده ٣١ تا ۴۵ سال است که اگر قرار باشد برای ترک اعتیاد این افراد برنامه موثری داشته باشیم باید علاوه بر ایجاد فضای ورزشی و فرهنگی، شغل هم ایجاد کنیم.
شجاعی، ایجاد فضای لازم برای همکاری مردم در امر پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر را ضروری دانست و گفت: باید از ظرفیت سازمان های مردمنهاد در حوزه مقابله با اعتیاد استفاده شود.
وی به جذب سرمایه گذار در استان نیز اشاره کرد و افزود: هر یک از ما که باعث شویم سرمایه گذار از استان خارج شود در حق مردم جنایت کرده ایم و این در حالی است که عده ای نه تنها سرمایه گذار را فراری می دهند بلکه به آن افتخار نیز می کنند و حال آنکه اگر در مراکزی که با شیوع اعتیاد بیشتر درگیرند، شغل ایجاد شود حتما شاهد کاهش آمار اعتیاد خواهیم بود.
فرمانده سپاه حضرت جواد الائمه (ع) خراسان شمالی نیز در این نشست از اجرای طرح کرامت در استان خبر داد و گفت: این طرح با هدف پیشگیری و فرهنگسازی در حوزه اعتیاد اجرا شده است و امسال در ۲۸ محله اجرا می شود که برنامه های آن نیز برای اجرا ابلاغ شده است.
سردار ابوالقاسم چمن افزود: ما اجرای طرح تحقق محلات اسلامی را نیز با هدف کاهش آسیب ها در دستور کار داریم.
فرمانده انتظامی خراسان شمالی نیز در این جلسه اظهار داشت: برخورد با قاچاقچیان و خرده فروشان در استان انجام می شود اما پیشگیری از اعتیاد مستلزم همگرایی همه دستگاه ها است.
سردار علیرضا مظاهری از افزایش ۱۳ درصدی کشف مواد مخدر در استان خبر داد و افزود: در سال گذشته ۲ تن و ۴۳۰ کیلوگرم مواد مخدر در استان کشف شده بود که امسال این رقم تاکنون به ۲ تن و ۸۷۲ کیلوگرم رسیده است.
وی از کشف ۲۱ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی نیز خبر داد و افزود: امسال در این بخش افزایش کشفیات ۱۰۰ درصد بوده است.
وی از افزایش ۲۸ درصدی دستگیری قاچاقچیان نیز خبر داد و گفت: به دلیل فراهم نبودن ظرفیت لازم برای دستگیری معتادان، دستگیری آنها کاهش یافته است، زیرا ظرفیت مورد نیاز برای نگهداری آنان وجود ندارد.
سردار مظاهری همچنین از توقیف ۷۹ دستگاه خودرو در سال جاری در رابطه با حمل مواد مخدر خبر داد و اظهار داشت: ۱۰ درصد از این خودروها اگر در اختیار نیروی انتظامی قرار بگیرد موجب تقویت عملکرد این نیرو در این حوزه خواهد شد.
نظر شما