علیرضا احمدی اسکویی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همچنین در ۹ ماه امسال سه تن باریجه و ۸۰۰ کیلوگرم کتیرا از هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشت شده این گیاهان دارویی برداشت شد.
وی با بیان این که ارزش هر کیلوگرم باریجه برداشت شده پنج میلیون ریال است اظهار داشت: تولید باریجه نسبت به پارسال یک تن و کتیرا ۲۰۰ کیلوگرم کاهش داشته است.
وی مجموع طرح های این اداره کل در بخش توسعه، کشت و احیای گیاهان دارویی را ۳۱ طرح بیان کرد و افزود: این طرح ها بتدریج در ۸۰ هزار هکتار از گستره منابع طبیعی خراسان شمالی به اجرا در می آید.
وی خراسان شمالی را یکی از خاستگاه های اصلی تولید باریجه در کشور دانست و اظهار داشت: با وجود این که باریجه در همه نقاط استان می روید اما بیشترین رویشگاه های این گیاه در سال جاری در مناطقی مانند خمبی گرمه، کله اسبی جاجرم، قزلقان و گریوان بجنورد، قلعه زو و کلاته مهین شیروان بود.
وی افزود: گیاهان دارویی بویژه باریجه باید اصولی برداشت شود تا رویشگاههای گیاه صدمه نبینند و در عین حال برای برداشت اصولی این گیاه طرح تهیه شده و بهره برداران باید براساس این طرح ها نسبت به برداشت گیاه اقدام کنند.
وی افزود: در مجموع بیشتر طرح های گیاهان دارویی استان به باریجه اختصاص دارد زیرا برداشت این گیاه اقتصادی و باریجه ارزش صادراتی، صنعتی، دارویی و علمی دارد و همین عوامل بازار فروش این گونه گیاهی را رونق داده است.
بیش از ۳۰ هزار گونه گیاهی در دنیا وجود دارد که از این تعداد هشت هزار گونه در ایران شناسایی شده است.
تنوع گیاهان در ایران سه برابر بیش از تنوع این گونه ها در اروپا است و این مزیتی برای کشور ما به شمار می رود.
در خراسان شمالی هم ۳۵۰ گونه گیاه دارویی وجود دارد.
سطح زیر کشت گیاهان دارویی خراسان شمالی هزار و ۲۸۵ هکتار با تولید هزار و ۹۲۰ تن است که معروف ترین آنها زیره سبز، آویشن باغی، باریجه، نعنا فلفلی، خاکشیر، گشنیز، کدو تخم کاغذی و کتان است.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
نظر شما