کشورهای منطقه غیر از لبنان، عراق و فلسطین تقریبا همه واردات انواع واکسن ها را انجام داده اند و در اغلب آنها هم کار واکسیناسیون با شدت و ضعف آغاز شده است .
مردم فلسطین که با کارشکنی های رژیم صهیونیستی همچنان از دریافت واکسن محروم مانده اند به سازمان های بین المللی و منطقه ای شکایت کرده اند تا تل آویو تحت فشار نهادهای بین المللی مجبور شود واکسن را در اختیار فلسطینی ها قرار دهد.
وزارت بهداشت عراق هم روز سه شنبه با واردات دو نوع دیگر واکسن به کشور موافقت کرد و به این ترتیب شمار واکسن های مورد تایید مقامات بهداشتی این کشور به عدد ۳ رسید.
لبنان هم با وجود افزایش شمار مبتلایان زودتر از اوایل ماه فوریه امکان دریافت واکسن را ندارد.
اردن
مدیر بیمارستانهای البشیر اردن گفت که تا صبح روز دوشنبه بیش از یک هزار و ۴۰۰ نفر واکسن ویروس کرونا را در کلینیکهای بیمارستانهای البشیر دریافت کرده اند.
دکتر « محمود زریقات» می گوید ، به طور متوسط تعداد افرادی که در سامانه دریافت واکسن کرونا در بیمارستانهای البشیر اردن ثبت نام کردهاند، هر روز ۴۵۰ نفر است اما از این تعداد فقط حدود ۳۵۰ نفر مراجعه میکنند.
وی اظهار داشت: دو نوع واکسن کرونا که یکی سینوفارم ساخت چین و دیگری «فایزر - بیون تک» است در بیمارستانهای البشیر تزریق میشود.
زریقات با اشاره به اینکه در مرکز واکسنهای کرونا در بیمارستانهای البشیر چهار کلینیک مخصوص تزریق واکسن وجود دارد، گفت: این کلینیکها به کلیه تجهیزات پزشکی و پرسنل پرستاری مجهز هستند و در بهترین شرایط قرار دارند.
وی اظهار داشت که پس از تزریق واکسن، فرد به مدت ۲۰ دقیقه تحت نظر قرار میگیرد تا مطمئن شویم هیچ عارضه جانبی که به ندرت اتفاق میافتد وجود ندارد و سپس اجازه مرخصی داده میشود.
امارات
وزارت بهداشت و پیشگیری امارات اول دی اعلام کرد که کاربرد اضطراری واکسن ساخت فایزر- بیون تک را تصویب کرده است و از روز چهارشنبه دوم دی تزریق آن در امارات آغاز شد.
همزمان شورای فتوای امارات نیز استفاده از واکسنهای کرونا را مطابق موازین شرع اسلام برای محافظت از جان انسان و تزریق آن را مجاز اعلام کرد.
شرکت هواپیمایی امارات روز دوشنبه اعلام کرد که تزریق واکسن کرونا برای کارمندان خود را آغاز کرد و اولویت با کسانی است که مستقیماً با مردم تعامل دارند مانند خدمه میهمان و خلبانان.
مدیریت این شرکت میگوید: واکسیناسیون کرونا در سراسر جهان برای احیای صنعت هواپیمایی ضروری است و معتقد است چنانچه این کار به طور گسترده انجام شود، ممکن است صنعت هوایی که پس از شیوع کرونا دچار رکود شده است، امسال احیا شود.
هواپیمایی امارات به عنوان شرکت مادر خطوط هوایی این کشور گفت که واکسن «فایزر -بیون تک» و چینی «سینوفارم» در دسترس همه کارمندان است. این شرکت در حدود ۸۰ هزار کارمند در سراسر جهان دارد.
مقامات بهداشتی امارات میگویند : ۲ واکسن یاد شده در حال حاضر با اولویت گروههای خاص در دسترس ساکنان امارات قرار گرفته است و مردم را تشویق به تزریق آن میکنند.
بر اساس اعلام رسانههای محلی، امارات قصد دارد بیش از ۵۰ درصد جمعیت حدود ۹ میلیون نفری خود را در سه ماهه نخست سال جاری میلادی علیه کرونا واکسینه کند و تزریق آن را برای شهروندان و افراد مقیم این کشور رایگان اعلام کرده است.
امارات همچنان قوانین فاصله گذاری اجتماعی و الزام به استفاده از ماسک را در این کشور اعمال میکند اما با اینحال دوبی یکی از امارتهای آن اکثر محدودیتهای اعمال شده برای مهار ویروس کرونا را برداشته و در اوج فصل گردشگری و در زمانی که دولتهای دیگر محدودیت هایی را دوباره اعمال کردند، شاهد سیل بازدیدکنندگان خارجی بوده است.
قطر
وزارت بهداشت قطر اواسط ماه دسامبر ۲۰۲۰ اجازه استفاده از واکسن ضد کرونای «فایزر» را صادر کرد و عملیات واکسیناسیون علیه این بیماری از ۲۳ ژانویه آغاز شد و بنا به اعلام مقامات بهداشتی این کشور تا ۳۱ ژانویه سال جاری میلادی (۲۰۲۱) ادامه خواهد داشت.
به نوشته روزنامه العرب، مرحله اول واکسیناسیون برای کسانی که بیش از سایرین در معرض این ویروس هستند شامل افراد بالای ۷۰ سال، افراد با بیماری مزمن و کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی اختصاص دارد و تاکنون همه روسا و مدیران وزارت بهداشت قطر واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
امیر قطر نیز اول دی واکسن کرونا دریافت کرد و با انتشار عکسش به هنگام تزریق واکسن مردم را به دریافت واکسن کرونا تشویق کرد.
قطر یکی از اولین کشورهای جهان است که واکسن کرونا را برای شهروندان و افراد مقیم این کشور رایگان اعلام کرده است و بر اساس اعلام رسانههای قطر، در روز نخست عملیات تزریق واکسن، صدها نفر آن را دریافت کردند.
عراق
دکتر «سیف البدر» سخنگوی وزارت بهداشت عراق اعلام کرد که بیش از یک میلیون عراقی واکسن کرونا را طی چند ماه آینده دریافت خواهند کرد.
خبرگزاری ملی عراق (نینا) به نقل از این مقام بهداشتی عراقی اضافه کرد که واکسن فایزر در سه ماهه اول سال جاری وارد کشور خواهد شد و در مرحله نخست به هشت میلیون عراقی تزریق خواهد شد.
وزارت بهداشت عراق با استفاده از دو واکسن استرازنیکا و سینو فارم موافقت کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از سایت میدل ایست نیوز، وزارت بهداشت عراق روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد: اداره گزینش دارو با استفاده اضطراری از واکسن استرازنیکا بریتانیا و سینوفارم چین برای مقابله با ویروس کرونا موافقت کرد.
پیش از این نیز اداره گزینش دارو وزارت بهداشت عراق با استفاده از واکسن «فایزر» برای مقابله با ویروس کرونا در عراق موافقت کرده بود.
عراق ازین پس می تواند ۳ واکسن ویروس کرونا را دریافت کند.
شمار کل مبتلایان به ویروس کرونا در عراق تاکنون به ۶۰۹ هزار و ۲۹ مورد رسیده که از این تعداد ۱۲ هزار و ۹۵۳ نفر جان خود را از دست داده اند.
بحرین
بحرین اواخر آذر روند ثبت نام و عملیات تزریق واکسن کرونا را آغاز کرد و امیدوار است با اجرای این عملیات در کمتر از چهار ماه، به شیوع بیماری کرونا در این کشور پایان دهد.
به گزارش اسکای نیوز عربی، بر اساس آمار برنامه ملی واکسیناسیون در بحرین، همه شهروندان و افراد مقیم این کشور واکسن کرونا را بصورت رایگان دریافت خواهند کرد و بر اساس آخرین آمار سازمان اطلاعات و دولت الکترونیکی بحرین تعداد کل ساکنان این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است که از این تعداد ۴۰۰ هزار کودک زیر ۱۸ سال هستند.
بنا بر این تعداد جامعه هدف در واکسیناسیون بحرین یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است و ۷۰ درصد آنها واکسن را دریافت کردهاند.
طبق هدف گذاری مقامات بهداشتی بحرین، روزانه ۱۰۲ نفر در این کشور واکسن کرونا را دریافت خواهند کرد که طی مدت کمتر از چهار ماه تمام جامعه هدف آن را دریافت میکنند.
بحرین برای واکسن مشترک شرکتهای آمریکایی - آلمانی «فایزر - بیون تک» و واکسن تولیدی شرکت چینی «سینوفارم» مجوز استفاده صادر کرده است.
عمان
عمان پس از امارات، بحرین، عربستان، کویت و قطر به عنوان ششمین کشور عربی حاشیه خلیج فارس واکسیناسیون عمومی علیه کرونا را از هفتم دی آغاز کرد.
عمان برای استفاده از واکسن «فایزر - بیون تک » مجوز صادر کرده و در مرحله اول آن که تا روز دوشنبه ادامه یافت به کارکنان مراکز بهداشتی، سالمندان و افراد دارای بیماری مزمن تزریق شد.
دکتر «احمد بن محمد السعیدی» وزیر بهداشت عمان تاکید کرد ،افرادی که در مرحله اول واکسن کرونا را دریافت کردند هیچ گونه عارضه جانبی را تجربه نکردند و تاکنون ۳۸ هزار و ۹۰۰ دوز واکسن کرونا وارد کشور شده است.
وی در گفت وگو با خبرگزاری عمان اظهار داشت: گروههای هدف در مسقط پایتخت کشور به میزان ۱۰۰ درصد واکسن کرونا را دریافت کردند و برای تزریق آن در سایر استانها نیز افراد زیادی ثبت نام کردهاند.
وزیر بهداشت عمان با اشاره به اینکه این کشور از لحاظ مالی و لجستیکی مشکلی برای وارد کردن واکسن کرونا ندارد، تصریح کرد: مشکل ما به دست آوردن واکسن است زیرا برای تهیه آن رقابت بین المللی وجود دارد.
دکتر «حنان بنت عبدالله المحروقی» مشاور ارشد پزشکی خانواده و رئیس مجتمع تخصصی بوشهر عمان گفت که این مرکز مرحله دوم تزریق واکسن کرونا فایزر - بیون تک را آغاز کرد.
به گفته وی در مرحله اول در مجموع ۲۴ هزار و ۷۷۳ نفر که جزء آسیب پذیرترین گروهها بودند این واکسن را دریافت کردند.
عربستان
وزارت بهداشت عربستان سعودی به عنوان نخستین کشور دریافتکننده واکسن فایزر - بیونتک در منطقه کار واکسیناسیون علیه کرونا را از ۲۷ آذر امسال آغاز کرد.
عربستان سعودی یک روز پس از ورود اولین محموله واکسنهای یاد شده عملیات تزریق را آغاز کرده است و تاکنون همه مقامات این کشور و کادر بهداشتی و درمانی آن واکسن فایزر و بیونتک را دریافت کردهاند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان واکسیناسیون کرونا در این کشور در سه مرحله انجام میشود که در مرحله اول، شهروندان و افراد مقیم بالای ۶۵ سال و کسانی که بیشترین آسیب پذیری را در برابر این بیماری دارند واکسن را دریافت میکنند.
گروه هدف در مرحله دوم شهروندان و افراد مقیم بالای ۵۰ سال و سایر پزشکان جا مانده از مرحله نخست و افراد مبتلا به بیماریهای مزمن از جمله آسم، دیابت، نارساییی کلیه، بیماری های قلبی و عروقی، انسداد ریوی و سرطان فعال هستند.
در مرحله سوم همه شهروندان و افراد مقیم واکسن کرونا را در یافت خواهند کرد.
بر اساس اعلام رسانههای عربستان، مرحله سوم و عمومی تزریق واکسن کرونا در این کشور از روز شنبه هفته جاری (۲۷ دی) آغاز شد.
عربستان سعودی تاکنون چهار محموله از اولین مرحله واکسنهای سفارش داده شده را دریافت کرده است و بر اساس اعلام دکتر «محمد العبد العالی» سخنگوی وزارت بهداشت عربستان تاکنون ۳۰۰ هزار نفر در این کشور واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
به گفته وی تاکنون هیچگونه عوارض جانبی در افرادی که این واکسن را تزریق کردهاند مشاهده نشده است.
کویت
وزارت بهداشت کویت ۲۳ آذر مجوز استفاده از واکسن کرونای «فایزر- بیون تک» را صادر و از ۶ دی عملیات تزریق آن را بصورت رایگان برای شهروندان و افراد مقیم این کشور آغاز کرد.
بر اساس گزارش رسانههای کویت، این کشور خرید پنج میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن کرونای « «فایزر- بیون تک» را سفارش داده است که در صورت لزوم این تعداد افزایش خواهد یافت.
روزنامه الرای کویت با اشاره به اینکه این کشور به پنج میلیون و ۵۵۰ هزار دوز نیاز دارد، افزود: این در حالی است که مقامات این کشور توانستهاند ۱۵۰ هزار دوز اضافی را سفارش دهند.
بر اساس این گزارش کویت ۱۵۰ هزار دوز واکسن یاد شده را از شرکت آمریکایی فایزر دریافت کرده و منتظر دریافت ۴۵۰ هزار دوز دیگر است که در سه ماهه اول امسال (۲۰۲۱) این محموله را دریافت خواهد کرد.
فلسطین
با وجود تلاش های رژیم صهیونیستی برای محروم کردن مردم فلسطین از دریافت واکسن کرونا ، خبرگزاری فلسطینی معا گزارش داد که پیش بینی میشود واکسنهای کرونا تا پایان سه ماهه اول امسال طی دو مرحله به فلسطین برسد.
پایگاه اطلاع رسانی القدس الاخباریه نیز به نقل از «میکیله» وزیر بهداشت فلسطین اعلام کرد که مقامات فلسطینی از روسیه تقاضای دریافت ۱۰۰ هزار واکسن کرونای روسی کردهاند.
در همین حال مقامات تشکیلات خودگردان فلسطینی اعلام کردند که با دریافت نخستین محمولههای واکسن مقابله با ویروس کرونا، از ماه آینده واکسیناسیون فلسطینیها را آغاز خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقامات وزارت بهداری تشکیلات خودگردان فلسطین امیدوارند که این محمولهها در مرحله نخست برای واکسینه کردن ۲۰ درصد از حدود پنج میلیون ساکن کرانه باختری و نوار غزه کفایت کند.
دکتر «یاسر بوزیه» یکی از مدیران وزارت بهداری فلسطین گفت که این واکسنها در چارچوب برنامه جهانی کوواکس برای فلسطینیها فرستاده خواهد شد و خرید آن از بودجه تشکیلات خودگردان فلسطین و خیرین میسر شده است.
این در حالی است که مقامات بهداشتی رژیم صهیونیستی میگویند در طول سه هفته گذشته حدود یک میلیون و ۹۰۰هزار نفر از ساکنان در سرزمینهای اشغالی علیه کرونا واکسینه شدهاند.
یولی دلشتاین وزیر بهداشت رژیم صهیونیستی گفته است که این رژیم قصد دارد تا پایان ماه مارس تمام جمعیت بالای ۱۶ سال سرزمینهای اشغالی را واکسینه کند.
بر اساس اعلام مقامات رژیم اسرائیل جمعیت صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.
یک مقام رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین قرار است روز سه شنبه اولین محموله شامل پنج هزار دوز از واکسن کرونا ساخت روسیه را دریافت کند.
وی که خواست نامش بیان نشود به رویترز گفت که این محموله از طریق اردن به نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین تحویل خواهد شد.
وی افزود: وزارت بهداشت رژیم اسرائیل واردات این محموله را تایید کرده است.
صندوق سرمایه گذاری روسیه اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که وزارت بهداشت فلسطین برای دریافت واکسن روسی کرونا ( Sputnik V ) درخواست داده است.
محمد اشتیه نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین ۱۲ ژانویه گفت که وزارت بهداشت این تشکیلات برای دریافت واکسن کرونا با چهار شرکت قرارداد امضا کرده است که این واکسن ها طی دو ماه آینده وارد خواهند شد.
لبنان
پارلمان لبنان جمعه گذشته قانونی را تصویب کرد که زمینه را برای دولت جهت واردات واکسن کرونا فراهم میکند.
به گزارش خبرگزاری ملی لبنان این تصمیم در حالی گرفته شد که این کشور با افزایش چشمگیر مبتلایان مواجه است و تاکنون بیش از ۲۶۰ هزار نفر در لبنان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که از این میزان ۲۰۲۰ نفر جان باخته اند.
رسانههای لبنان یکشنبه هفته گذشته گزارش دادند که وزارت بهداشت این کشور قراردادی را با شرکت آمریکایی «فایزر» برای دریافت ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار دوز واکسن کرونا نهایی کرده است.
وزارت بهداشت لبنان گفته است که این دوز واکسن از اوایل ماه فوریه به لبنان میرسد و محمولهای شامل ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز دیگر از واکسن فایزر نیز تحت برنامهای که سازمان ملل برای کشورهای نیازمند ترتیب داده است، به دست لبنانیها خواهد رسید.
ترکیه
ترکیه نیز که خود مشغول ساخت و آزمایش واکسن کرونا میباشد اعلام کرد که نخستین محموله واکسن کرونای خریداری شده از چین را ۱۰ دی در فرودگاه «اسنبوغا» آنکارا تحویل گرفته است.
بر اساس اعلام خبرگزاری آناتولی، واکسیناسیون گسترده در ترکیه از ۱۳ ژانویه (۲۴ دی) آغاز شد و تاکنون ۸۳۰ هزار نفر از کادر درمانی اولین دوز این واکسن را دریافت کردهاند.
وزیر بهداشت ترکیه در ادامه تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده روند واکسیناسیون کادر درمانی در این کشور تا فردا (چهارشنبه) ادامه خواهد داشت.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت ترکیه٬ حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در بخش بهداشت و درمان این کشور مشغول به کار هستند.
جمهوری آذربایجان
جمهوری آذربایجان در قالب برنامه مقابله با همهگیری ویروس کرونا سه شنبه هفته گذشته (۲۳ دی) نخستین محموله واکسن ساخت کشور چین را وارد کرد.
به گزارش خبرگزاری "اسپوتنیک آذربایجان " به نقل از منابع وزارت بهداشت جمهوری آذربایجان، این کشور نخستین محموله واکسن شرکت تولیدی سینوواک چین را به تازگی وارد کرده است.
نخستین مرحله واکسیناسیون ویروس کرونا روز دوشنبه با تزریق واکسن به شماری از مسوولان و پرسنل نهادهای بهداشتی در جمهوری آذربایجان آغاز شد .
" اکتای شیرعلی اف " وزیر بهداشت جمهوری آذربایجان ، " رامین بایراملی " رییس نهاد بهداشتی دولتی طبیب که مسئولیت مقابله با همه گیری ویروس کرونا را در این کشور دارد و همچنین جمعی از پرسنل نهادهای بهداشتی در مرکز بهداشتی باکو واکسینه شدند.
وزارت بهداشت جمهوری آذربایجان با اعلام این که دومین مرحله واکسیناسیون در این کشور اول فوریه ( ۱۳ بهمن ماه ) آغاز می شود ، افزود : واکسن های شرکت چینی پس از طی مراحل آزمایشگاهی در ترکیه وارد جمهوری آذربایجان می شود.
در مرحله نخست پرسنل نهادهای بهداشتی و شهروندان در سن بالای ۶۵ سال در جمهوری آذربایجان واکسن دریافت می کنند .
به گزارش منابع رسمی جمهوری آذربایجان تا کنون ۲۲۷ هزار و ۲۷۳ نفر در این این کشور با جمعیت بیش از ۱۰ میلیون نفربه ویروس کرونا مبتلا شدند که ۲۱۵ هزار و ۲۶۳ نفر از آنها درمان شده و سه هزار و ۹ نفر نیز جان خود را از دست داده اند .
نظر شما