عباس پاکدل روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر ۸۴ روستا در شهرستان طبس معادل ۷۹ درصد خانوارهای روستایی این شهرستان به شبکه گاز متصل هستند.
وی افزود: مطالعات نقشهبرداری و طراحی شبکه گازرسانی روستاهای باقیمانده در شهرستان طبس انجام شده که براساس برنامهریزی صورت گرفته، متناسب با اولویتهای اجرایی و تخصیص اعتبارات اجرا میشود.
رییس اداره گاز طبس گفت: وسعت زیاد و پراکندگی بالای جمعیت در این شهرستان، کمخانوار بودن روستاهای دورافتاده، هزینههای بالای اجرای شبکه به نقاط دوردست به دلیل فاصله زیاد حتی تا ۸۰ کیلومتر نسبت به شبکههای قابل برداشت گاز از مهمترین مشکلات پیش رو برای توسعه گازرسانی به روستاهای باقیمانده است.
وی افزود: در حال حاضر مردم روستاهای فاقد شبکه گاز، سوخت مورد نیاز خود را به صورت سوخت مایع از طریق شرکت پخش فرآوردههای نفتی تامین میکنند.
پاکدل با بیان اینکه اکنون ۱۰۰ درصد خانوارهای شهری طبس از نعمت گاز طبیعی بهرهمند هستند گفت: شهرستان طبس در مجموع دارای ۲۷ هزار مشترک گاز طبیعی است که از این تعداد حدود هزار و ۶۰۰ مشترک در سال جاری از این خدمت برخوردار شدهاند.
وی درباره دیگر پروژههای در دست اجرا توسط شرکت گاز در شهرستان طبس بیان کرد: پروژه خط انتقال گاز به شهر دیهوک طبس در سال ۱۳۹۷ به بهرهبرداری رسید و در حال حاضر تمامی خانوارهای شهری دیهوک از گاز برخوردار هستند اما اکنون به منظور پایداری بیشتر تامین گاز این شهر، خط انتقال گاز سربیشه - دیهوک در دست اجراست که ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
رییس اداره گاز طبس گفت: علاوه بر این طرح توسعه شبکههای گاز شهری و روستایی بهمنظور گازرسانی به خانههای طرح اقدام ملی و مسکن محرومان نیز در شهرهای طبس، عشقآباد و دیهوک و هشت روستای این شهرستان در دست اقدام است که با توجه به اینکه بخشی از این خانهها در مرحله ساخت است، عملیات گازرسانی پس از تکمیل ساخت واحدها و معابر، جدولگذاری و تثبیت کامل کف اجرا خواهد شد.
وی اضافه گفت: میزان مصرف گاز در شهرستان طبس از ابتدای مهر امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد افزایش یافته است و چنانچه شهروندان طبسی فقط یک درجه دمای داخل منزل را کاهش دهند، موجب صرفهجویی بیش از ۶ درصدی در مصرف گاز میشود.
پاکدل درباره رایگان شدن قبوض گاز خاطرنشان کرد: طرح رایگان شدن قبوض مشترکان کممصرف، از ابتدای دی در سطح کشور آغاز شد که در این طرح، الگوی مصرف هر شهر براساس اقلیم آن تعیین شده و مشترکان خانگی که میزان مصرفشان طبق الگوی مصرف باشد، مشمول این طرح میشوند.
خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و بیش از ۴۰ درصد جمعیت این استان در مناطق روستایی ساکن هستند.
طبس تا بیرجند ۲۷۰ کیلومتر فاصله دارد.
نظر شما