جلیل رمضانی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح خرید حمایتی زعفران در خراسان شمالی با راه اندازی یک مرکز خرید در شهرستان فاروج و با مباشرت اتحادیه تعاونی های روستایی استان به مدت ۴۵ روز انجام شد و در این بازه زمانی ۲ هزار و ۱۰۰ کیلوگرم زعفران در تعداد ۶۴۵ محموله از کشاورزان خریداری شد که بیشترین نوع زعفران خریداری شده از نوع زعفران ممتاز (نگین) است.
وی گفت: در این طرح قمیت پایه خرید حمایتی زعفران ممتاز (نگین) هر کیلوگرم ۱۳۰ میلیون ریال و زعفران رشته ای (پوشال) هر کیلوگرم ۱۱۰ میلیون ریال بوده است که طبق قرارداد منعقد شده با کشاورزان، ۳۰ درصد از مبلغ ریالی محصول خریداری شده به مبلغ بیش از ۸۱ میلیارد ریال به حساب کشاورزان واریز شد و در تلاش هستیم تا ظرف مدت کمتر از سه ماه، مابقی مطالبات پرداخت شود.
مدیر تعاون روستایی ادامه داد: همچنین در این طرح پیشبینی شده است برای حمایت از کشاورزان، در طول مدت سه ماهی که زعفران نزد اتحادیه تعاونی روستایی است، در صورت افزایش نرخ زعفران در بازار، کشاورز بتواند با درخواست کتبی و پس از کسر هزینههای پرداختی و هزینههای جانبی محصول خود را از اتحادیه تعاونی روستایی تحویل گرفته و در بازار بفروش برساند.
امسال ۲۰ تن زعفران به ارزش ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از سطح چهار هزار و ۲۰۰ هکتار کشتزار استان برداشت شد.
تولید زعفران در استان نسبت به مدت پارسال ۱۰ درصد افزایش یافته است، خراسان شمالی از سطح زیر کشت و تولید زعفران رتبه سوم را در بین استان های کشور دارد اما در بهره وری رتبه اول را دارد.
شهرستان فاروج به عنوان قطب تولید زعفران در استان است، خراسان رضوی و خراسان جنوبی به ترتیب رتبه اول و دوم را در سطح کشور دارند که خراسان شمالی در رده سوم کشور قرار دارد.
سطح زیر کشت گیاهان دارویی در این استان که شامل کشت زعفران، گل محمدی، زیره سبز، نعناع فلفلی، آلوورا، گل گاوزبان، موسیر، آویشن، سیاه دانه، بادرنجبویه و بهلیمو است به هفت هزار هکتار رسیده است که در مقایسه با قبل از آغاز به کار دولت تدبیر و امید حدود ۳ برابر رشد یافته است.
در سال زراعی گذشته ۷۶۱ کیلوگرم زعفران به ارزش ۷۴ میلیارد ریال از ۱۵۸ زعفران کار استان به صورت حمایتی توسط سازمان تعاون روستایی استان خریداری شده بود.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود ۴۷ هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.
نظر شما