۳۰ دی ۱۳۹۹، ۱۲:۰۵
کد خبر: 84190280
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پیگیری اخراج نظامیان آمریکایی در پارلمان عراق

بغداد – ایرنا- تعدادی از سیاستمداران و نمایندگان پارلمان عراق از پیگیری اجرای مصوبه پارلمان درخصوص لزوم اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور خبر دادند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «احمد الاسدی» سخنگوی رسمی ائتلاف «الفتح» عراق که ۴۸ کرسی در پارلمان دارد، تاکید کرد: تحرکی سیاسی برای اجرای مصوبه پارلمان جهت اخراج نیروهای آمریکایی وجود دارد.
وی تصریح کرد: پارلمان مصوبه خروج نیروهای بیگانه از عراق را تصویب و دولت عادل عبدالمهدی نخست وزیر پیشین نیز بر آن صحه گذاشت و بدنبال آن، مذاکرات با طرف آمریکایی برای خروج این نیروها آغاز شد.
الاسدی گفت: وقتی «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر کنونی عراق برنامه دولتش را در جریان جلسه رای اعتماد در پارلمان قرائت می کرد، رئیس فراکسیون ائتلاف الفتح این برنامه را تحریم کرد و خواهان آن شد که در برنامه، موضوع اخراج نیروهای بیگانه گنجانده شود.
وی افزود: نخست وزیر آن زمان در پارلمان اعلام کرد که اخراج نیروهای بیگانه از خاک عراق بخشی از برنامه دولتش است.
سخنگوی ائتلاف الفتح تصریح کرد: دولت در وهله اول ملزم به اجرای برنامه خود و اجرای توافق های سیاسی است که براساس آن، کابینه تشکیل شد. این دولت همچنین ملزم به اجرای مصوبه پارلمان (درباره خروج نیروهای بیگانه از عراق) است زیرا این مصوبه با توجه به موافقت دولت قبلی با آن، الزام آور شده است.
وی خاطرنشان کرد: نشست ها و دیدارهای مستقیم و غیرمستقیمی با نخست وزیر و مراجع ذیربط در دولت برای اجرای این مصوبه پارلمان وجود دارد.
همزمان «فاضل الفتلاوی» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق نیز تاکید کرد که پارلمان عراق حرف خود را درخصوص لزوم اخراج نیروهای بیگانه از این کشور زده است و پارلمان به فشار خود ادامه می دهد.

وی تاکید کرد: پارلمان به فشار خود بر دولت برای اجرای مصوبه پارلمان برای پایان دادن به حضور نیروهای خارجی در عراق بویژه بعد از جنایت هایی که این نیروها علیه ملت عراق مرتکب شده اند، ادامه می دهد.
«عدی الشعلان» دیگر نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق نیز با اشاره به اینکه آمریکا از هرج و مرج و تخریب در عراق برای باقی ماندن بیشتر نظامی خود حمایت می کند، خواهان اجرای مصوبه پارلمان و خروج نیروهای آمریکایی از عراق شد.
«غایب العمیری» عضو ائتلاف «سائرون» در پارلمان عراق که ۵۴ کرسی در پارلمان دارد، به نوبه خود تاکید کرد که کشورش نیازی به هیچ گونه نیروی خارجی ندارد.
وی تصریح کرد: عراق نیروهای نظامی گسترده ای دارد که توانستند بر گروه تروریستی داعش پیروز شوند و ادامه بقای نیروهای آمریکایی به این معنا خواهد بود که آنها نیروی اشغالگر هستند.
این نماینده تاکید کرد: عراق هم اکنون از نیروهایی برخوردار است که می توانند کنترل مناطق را برعهده داشته و از حاکمیت و امنیت این کشور پاسداری کنند. 
در همین پیوند، «بدر الزیادی» عضو کمسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز تاکید کرد که پرونده اخراج نیروهای بیگانه از عراق بار دیگر بعد از پایان بحث جاری درخصوص بودجه کشور، مطرح خواهد شد.
وی که عضو فراکسیون سائرون در پارلمان است، تصریح کرد: علت عدم طرح موضوع جدول بندی خروج نیروهای بیگانه و در صدر آنها آمریکا از خاک عراق به خاطر سرگرم بودن پارلمان به پیش نویس قانون بودجه بوده است.
الزیادی تاکید کرد: حفظ حاکمیت عراق در گرو خروج بدون استثنای همه نیروهای بیگانه از عراق است.
وی تاکید کرد: تصمیم درخصوص لزوم جدول بندی خروج آمریکا لازم الاجرا است.
در همین حال، «ابو احمد البصری» از مسئولان ارشد ائتلاف «دولت قانون» که فراکسیون آن ۲۵ کرسی در مجلس دارد، با تاکید بر لزوم اجرای مصوبه پارلمان عراق درخصوص اخراج نیروهای بیگانه از این کشور در عین حال گفت که به دولت کنونی برای اجرای مصوبه اخراج نیروهای آمریکایی امید نمی بندیم بلکه امید بیشتری داریم که دولتی که براساس انتخابات آینده تشکیل می شود، این مصوبه را اجرایی کند.
وی افزود: خروج نیروهای آمریکایی از عراق بستگی به دولت های بغداد و واشنگتن دارد و از آنجا که دولت ترامپِ اسفبار، احساسی و متشنج در حال تغییر است، امیدواریم که دولت بایدن و سیاستش، روش و رویکردهای آمریکا در منطقه خاورمیانه را تغییر دهد.
نیروهای اشغالگر آمریکایی از سال ۲۰۰۳ میلادی در عراق مستقر هستند که بزرگترین پایگاه آنها «عین الاسد» در استان «الانبار» در غرب این کشور است.
آمریکایی‌ها همچنین شماری از نیروهای نظامی و سامانه‌های پدافندی را در سفارت خود در منطقه تحت تدابیر شدید امنیتی سبز در قلب بغداد مستقر کرده‌اند.
دولت آمریکا پیش تر اعلام کرد که تعداد نیروهای خود در عراق را به میزان ۵۰۰ نفر کاهش می‌دهد و درپی آن، ستاد عملیات مشترک عراق اعلام کرد که خروج نخستین گروه نظامیان آمریکایی از این کشور در چارچوب توافق اخیر بین بغداد و واشنگتن آغاز شده است.
ائتلاف بین‌المللی موسوم به ضد «داعش» اخیرا شمار کل نیروهای آمریکایی در خاک عراق را سه هزار نفر اعلام کرد. با این حال، برخی منابع سیاسی و امنیتی این کشور شمار واقعی این نیروها در کشورشان را بیش از رقم اعلام شده دانسته و خواهان شفاف شدن موضوع هستند.
مسئولان و مردم عراق در مناسبت‌های مختلف بر لزوم خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان در راستای اجرای مصوبه پارلمان در این زمینه تاکید کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha