به گزارش ایرنا، ابوطالب جلالی سه شنبه در نشست ستاد تنظیم بازار شهرستان شاهرود افزود: اداره صنعت، معدن و تجارت باید با انتخاب چند مباشر مورد وثوق بر توزیع عادلانه کالاهای اساسی از جمله برنج، مرغ، تخم مرغ، قند و شکر و روغن نظارت بیشتری داشته باشد.
وی شناسایی نیازهای مردم به کالاهای اساسی توسط اداره های صمت و جهاد کشاورزی را ضروری خواند و اظهار داشت: در بسیاری از روستاها که ظرفیت شهری ایجاد شده و زندگی به سمت شهرنشینی رفته هم باید تامین کالاهای اساسی از جمله مرغ و تخم مرغ در نظر گرفته شود.
جلالی با بیان اینکه در صورت منطقه بندی شهرها برای توزیع کالاهای اساسی موجبات کنترل و نظارت بیشتر فراهم می شود، اظهار داشت: ستاد تنظیم بازار باید رصد توزیع همه کالاهای اساسی از زمانی که مباشران آن را در اختیار توزیع کنندگان متوسط و خرد قرار می دهند تا زمانی که در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد را با دقت و نظارت بیشتری دنبال کنند.
وی با اشاره به اینکه کسبه و فعالان در حوزه بازار افرادی متدین و متعهد هستند، تصریح کرد: اندک افرادی در نظام بازار اخلال ایجاد می کنند که باید با آنان برخورد قاطع شود.
سرپرست فرمانداری شاهرود با بیان اینکه باید از ظرفیت های دستگاه ها اجرایی به ویژه اتحادیه روستایی برای توزیع استفاده شود، ابراز داشت: همکاری هایی در قالب یک تفاهم نامه بین اداره صمت با بسیج ایجاد شده که در فرآیند نظارت و توزیع کالاهای اساسی با هدف کاهش مشکلات انجام می شود.
جلالی با بیان اینکه در طی یک ماه گذشته اصلاحاتی در نظام تولید صورت گرفته که موجب شده در نظام توزیع هم بسیاری از مشکلات بر طرف شود، افزود: اکنون مشکلی در توزیع مرغ و تخم مرغ، برنج، شکر و روغن مایع در سطح شهرستان وجود ندارد اما در تهیه روغن جامد یکسری مشکلاتی در بخش تولید وجود دارد.
وی ادامه داد: استفاده از شرکت های تعاونی به عنوان مباشر اصلی به این خاطر بوده که در توزیع کالاهای اساسی حاشیه سود بسیار کمی وجود دارد و نمی توان از واحدهای کوچک تر برای توزیع استفاده نمود.
سرپرست فرمانداری شاهرود از نام نویسی ۱۲۰ واحد توزیع کننده کالاهای اساسی شهرستان در سامانه خبر داد و گفت: یک غربالگری با هماهنگی اداره صمت، فرمانداری واتحادیه انجام می شود تا اندک واحدهایی که قصد اخلال در نظام بازار را دارند از گردونه خارج شوند.
جلالی با اشاره به اینکه ۶۰۰ واحد توزیع کننده در شهرستان شاهرود فعالند، تصریح کرد: اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان در ماه های اخیر فعالیت های زیادی در حوزه نظارت با هدف کاهش تنش های بازار انجام داده است.
وی با بیان اینکه در نظام توزیع باید اقدامات جدی و برنامه های مناسبی طراحی شود، افزود: با برنامه ریزی مناسب در نظام توزیع می توان بخشی از چالش های نظام تولید را جبران کرده تا در نهایت دغدغه های مردم در این بخش کمتر شود.
سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شاهرود هم در این نشست گفت: روزانه ۵.۵ تن تخم مرغ سهمیه ای در سطح شهرستان شاهرود توزیع می شود این در حالی است که روزانه ۷.۵ تن مورد نیاز است.
امیر بشیری از توزیع تخم مرغ با نرخ کیلویی ۱۶۵ هزار ریال در شهرستان شاهرود خبر داد و افزود: طی ۲۱ روز کاری ۱۱۳ تن تخم مرغ در این سهرستان توزیع شده است.
وی ادامه داد: برای توزیع عادلانه کالاهای اساسی در شهرستان باید یک شبکه توزیع امن و یکپارچه تعریف شود و ستاد تنظیم بازار بر عملکرد این شبکه نظارت داشته باشد.
بشیری ایجاد شبکه توزیع را موجب کاهش تخلفات دانست و تصریح کرد: تاکنون برای توزیع کالا های اساسی از شرکت تعاونی روستایی به عنوان مباشر اصلی استفاده شده است.
این نشست با محوریت توزیع کالاهای اساسی و معرفی مباشران جهت جذب تخصیص کالاهای اساسی و توزیع آن در شهرستان شاهرود برگزار شد.
شهرستان شاهرود با ۵۳ هزار کیلومتر مربع وسعت و ۲۲۰ هزار تن جمعیت در استان سمنان واقع است.
نظر شما