محمود فرمانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این گواهینامه در جلسه صبح امروز کمیته ارزیابی فنی با حضور رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بعنوان نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به محصول عصاره مخمر شرکت دانش بنیان تالی ژن پارس اهدا شد.
وی با تاکید بر اینکه این نخستین گواهینامه انطباق محصول دانش بنیان برای خوراک دام و طیور در کشور است، اظهار داشت: محصول عصاره مخمر که موفق به دریافت گواهینامه شد موجب بهبود کیفیت شیر و گوشت احشام می شود.
فرمانی صدور گواهینامه انطباق محصول دانش بنیان را کار جدیدی در کشور ذکر و تصریح کرد: شرکت هایی که موفق به دریافت این گواهینامه می شوند می توانند آن را به عنوان تاییدیه برای محصول خود به جامعه هدف داخل و خارج کشور ارایه کنند زیرا با پروانه استاندارد تطابق دارد.
فرمانی اضافه کرد: در زمان حاضر ۱۱ شرکت دانش بنیان دیگر در استان اصفهان در حال طی کردن مراحل اخذ این گواهی هستند که محصولات آنها در زمینه های مختلف مانند فناوری اطلاعات، شیمیایی و تجهیزات الکترونیکی است.
مدیرکل استاندارد استان اصفهان با اشاره به اینکه بیشتر محصولات دانش بنیان، جدید است و استاندارد ملی مدون برای آن وجود ندارد، توضیح داد: به همین دلیل زمینه ای در سازمان ملی استاندارد با همکاری معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری جهت هویت بخشی به آن و صدور تاییدیه از سوی دستگاه های حاکمیتی و نظارتی برای امکان رقابت در داخل و خارج کشور فراهم شده است.
وی به صدور سه نوع گواهی برای محصولات دانش بنیان توسط سازمان ملی استاندارد اشاره و اضافه کرد: اگر برای محصول مورد نظر استاندارد ملی مدون وجود داشته باشد، نشان " دانش نماد" و اگر بر اساس استاندارد اظهار شده غیر از استاندارد ملی باشد، گواهی " انطباق محصول دانش بنیان " (COC) صادر می شود.
فرمانی ادامه داد: اگر محصول دانش بنیان بر اساس یک ویژگی اظهار شده باشد گواهی " محصول دانش بنیان " (COP ) برای آن صادر خواهد شد.
بر اساس مصوبه شورای عالی استاندارد، صدور گواهی انطباق (COC) یا گواهی محصول (COP)برای محصولات دانش بنیان این امکان را به شرکتهای دانش بنیان می دهد تا با بهره گیری از استانداردهای معتبر بین المللی یا کارخانه ای از سازمان ملی استاندارد گواهینامه ای معتبر را برای تایید محصول خود دریافت کنند که در بیش از۷۰ کشور دنیا معتبر است.
شرکتهای دانش بنیان (Knowledge enterprise)، موسسههای خصوصی یا تعاونی هستند که بهمنظور افزایش علم و ثروت، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان تشکیل میشود؛ شرکتهای فناور و دانشبنیان نقش مهمی در رشد اقتصاد غیر نفتی، ایجاد اشتغال برای دانشآموختگان دانشگاهی و پیشرفت هر کشوری ایفا میکنند.
شکلگیری شرکتهای دانشبنیان و فناور از دهه ۸۰ در کشورمان و از جمله در استان اصفهان کلید خورد و امروز بر اساس آخرین آمار بیش از ۹ هزار شرکت فناور و دانش بنیان در سراسر کشور فعال است که پنج هزار و ۲۰۰ واحد از میان آنها بطور رسمی بعنوان شرکت دانش بنیان ثبت شدهاند.
اصفهان با بیش از ۵۸۰ شرکت دانش بنیان و واحد فناور، دومین استان کشور در این زمینه است؛ گردش مالی این شرکتها حدود ۲ هزار و ۵۳ میلیارد تومان در سال است.
نظر شما