دبیر روزنامه‌ پاکستانی: بایدن باید روش تعامل با ایران را برگزیند

اسلام‌آباد - ایرنا - دبیر روزنامه «نوای وقت» پاکستان گفت: ترامپ متفاوت‌تر از اسلافش در قبال جمهوری اسلامی ایران راه تهاجم را درپیش گرفت و همه پل‌های پشت سر خود را خراب کرد، اما جو بایدن بداند که گزینه فشار کارساز نبوده و باید تعامل با تهران را برگزیند.

«جاوید صدیق» روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در اسلام‌آباد اظهار داشت: آمریکایی‌ها باید بدانند سیاست قهر و اجبار در بحث ایران کارایی نداشته و آنان باید برای حل مسائل در مسیر گفت وگو و تعامل گام بردارند.

وی گفت: ترامپ شاید جزو معدود روسای جمهور با نگاه مغرضانه و ویژه‌ای باشد که آمریکایی‌ها آن را تجربه کردند، درحالی که رهبران سابق این کشور  رویکرد متفاوت‌تری نسبت به وی داشتند.

دبیر نوای وقت، از قدیمی‌ترین روزنامه‌های پاکستان تاکید کرد: رهبری جدید آمریکا باید این واقعیت را بپذیرد و درک کند که سیاست‌های تهاجمی یا آنچه که ترامپ و همدستانش به نام فشار حداکثری علیه ایران به آن متوسل شدند، به هیچ نتیجه‌ای نخواهد رسید.

وی به جو بایدن رئیس جمهوری جدید آمریکا توصیه کرد که دست از فشار بردارد، در غیر این صورت تداوم سیاست‌های دولت پیشین موجب سلب اعتبار آمریکا می‌شود و همزمان جهان نیز در موقعیت خطرناکی قرار می‌گیرد.

این روزنامه‌نگار ارشد پاکستانی گفت: ترامپ از سیاست هرج و مرج در خاورمیانه پیروی کرد و با همین راه و روش ما شاهد درهم شکسته شدن اوضاع سیاسی آمریکا بودیم، جایی که ترامپ با رویکرد قلدرمابانه جامعه و کشور خود را تجزیه کرد.

وی افزود: ترامپ تنها رئیس جمهور تاریخ آمریکاست که دوبار استیضاح شد، همه پل‌های پشت سر خود را خراب کرد، از برجام خارج شد و دیگر اعضای آن را مجبور به تخلف و همسو شدن برای فشار بر ایران کرد. وی همچنین با انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس اشغالی راه توسعه طلبی رژیم صهیونیستی و سرکوب مردم فلسطین را هموارتر کرد و به این ترتیب به تحقق طرح‌های شیطانی علیه مسلمانان کمک کرد.

جاوید صدیق اظهار داشت: سیاست‌های ترامپ هیچ تاثیری بر برنامه‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران نداشت بلکه آنان در بحث امنیت ملی قوی‌تر شده و همچنان علی رغم تحریم‌ها به ویژه تحریم مقام‌های عالی رتبه کشور ثابت قدم هستند.

وی افزود: رئیس جمهور جدید آمریکا باید راه تعامل با جهان و چندجانبه گرایی را درپیش بگیرد، همانطور که در سال ۲۰۱۵ و در نتیجه روند چندجانبه گرایی توافق هسته‌ای ایران به نتیجه رسید.

ایران ۲ سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرف‌های اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گام‌هایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش آغاز کرد. براین اساس، ایران ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸، با صدور بیانیه‌ای آخرین گام کاهش تعهدات برجامی خود را اعلام کرد که طبق آن، تهران دیگر هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی‌سازی، درصد غنی‌سازی، میزان مواد غنی‌شده و تحقیق و توسعه) نخواهد داشت و از این پس، برنامه هسته‌ای ایران فقط بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز طبق روال ادامه می‌یابد.

در همین حال مجلس شورای اسلامی ۱۱ آذر امسال به کلیات طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» رای داد که یکی از بندهای 9 گانه آن دولت جمهوری اسلامی را مکلف می‌کند برای لغو تحریم‌ها «غنی‌سازی ۲۰ درصدی را عملیاتی کند و سازمان انرژی اتمی هم استفاده از سانتریفوژهای نسل ۶ و ۸ را در دستور کار قرار دهد».

مجلس دو ماه به دولت فرصت داده بود که در صورت ادامه تحریم‌های آمریکا، همکاری با آژانس را محدود کرده و غنی‌سازی ۲۰ درصدی را آغاز کند.

جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است در صورت بازگشت آمریکا به برجام و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرف‌های این توافق بین‌المللی، گام‌های برداشته شده در مسیر کاهش تعهدات برجامی از سوی تهران به سرعت برگشت پذیر خواهد بود. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha