توسعه کلینیک‌های حقوق کودک از برنامه‌های مهم وزارت دادگستری است

اراک - ایرنا - معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری،توسعه کلینیک‌های حقوق کودک را از برنامه های مهم این وزارتخانه دانست و گفت: ۲۶ کلینیک در این راستا تا کنون در کشور راه اندازی شده و بیست و هفتمین مورد آن نیز عصر امروز (چهارشنبه) در اراک افتتاح می‌شود.

«محمود عباسی» روز چهارشنبه در نشست با اعضای هسته مرکزی کلینیک و انجمن تخصصی حقوق کودک استان مرکزی در اراک افزود:  این کلینیک‌ها با استفاده از ظرفیتهای موجودایجاد شده‌اند و حتی یک ریال از بیت المال برای آنها هزینه نشده است.

وی اظهار داشت: بهترین ابزار برای کنترل آسیبب‌های اجتماعی در حوزه زنان، کودکان و سالمندان، ایجاد کلینیک‌های حقوقی است، زیرا ماهیت آکادمیک دارند، هرچند برخی از کشورها این امر را به بستر اجتماع منتقل کرده‌اند، تا مردم بهره‌مند شوند.

عباسی بیان کرد: کلینیک‌های حقوق کودک یک سازوکار علمی و هدفمند به منظور تحقق اهداف بلند در راستای حمایت از حقوق کودک را دنبال می‌کنند و پایه و اساس آنها در شوراهای شهر و شهرداری‌ها دیده شده است.
وی گفت:۱۵  جلد کتاب حقوق کودک نیز تدوین شده که به زودی در اختیار انجمن و کلینیک‌ها قرار می‌گیرد و این کتاب ها به گونه‌ای است که برای کودکان ۶ تا ۱۱ سال به شکل داستان و نقاشی آموزش داده می‌شود و برای سنین ۱۲ تا ۱۶ سال نیز آموزش های تخصصی با موضوعات مختلف مدنظر قرار گرفته است.
معاون  حقوق بشر و اموربین الملل  وزیر دادگستری ادامه داد: این موضوع در کنار شهر دوستدار کودک پیش می‌رود و در واقع مکمل یکدیگر خواهند بود و می تواند اثربخشی بیشتری به همراه داشته باشد.

معاون حقوق بشر و  امور بین الملل وزیر دادگستری  افزود: مشاوره و مدیریت آسیب‌های اجتماعی در این کلینیک دنبال می شود، و به محض اینکه آسیبی در یک کودک را مشاهده کنند، موضوع را به بهزیستی، دستگاه قضایی و یا سایردستگاه‌های مرتبط ارجاع می‌دهند.

وی  خاطرنشان کرد:  با تشکیل معاونت حقوق بشر و امور بین‌الملل در وزارت دادگستری در دولت تدبیر و امید، راه اندازی کیلینک‌های حقوق شهروندی نیز مدنظر قرار گرفته و تاکنون ۱۰۰ واحد از این نوع در استان‌های کشور فعال شده است،
عباسی اظهار داشت: فعالیت  این کلینیک‌ها به امکانات زیادی نیاز ندارد و و در این راستا نیز باید از کمک‌های مردمی و خیران بهره‌گیری شود.
وی تصریح کرد: مقرر شده مدیریت این کلینیک‌ها به افراد دانشگاهی داده شود و باید مشاوره از طریق وکلا و دانشجویان حقوق پیش رود وآغاز به کار این کلینیک‌ها با  حضور یک شورای پنج نفره باشد.
وی بیان کرد: در بررسی‌های صورت گرفته از اورژانس‌های اجتماعی و خانه‌های امن، مشخص شده، خشونت خانگی و  اقدامات علیه زنان به ویژه از زمان شیوع ویروس کرونا افزایش چشمگیری داشته که می‌طلبد آموزش‌های لازم در این راستا بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
‌وی تاکید کرد: البته آموزش در حوزه کودک را نمی‌توان به دست هر کسی سپرد و این بخش نیاز به تخصص‌های ویژه خود دارد که باید از از متخصصان امر بهره‌گیری کرد.
معاون حقوق بشر و اموربین الملل وزیر دادگستری اضافه کرد: در طرح دلنوشته‌های کرونا، یک‌هزار اثر دریافت شده است که ۲۰۰ اثر برگزیده شده است و در عرصه بین الملل نیز منتشر می شود.
عباسی بیان کرد: طرح پیمایش حقوق کودک در سطح ملی به صورت نمونه آزمایشی در اصفهان آغاز شده است و پیش بینی شده تا در مدت ۶ ماه آتی این طرح در کل کشور اجرا شود.
وی گفت: مراکز اصلاح و تربیت کشور و استان مرکزی بالاتر از استانداردهای مورد نطر را دارا هستند اما با این وجود با مشکلاتی نیز دارند و بحث  آموزش های مهارتی باید پس از خروج از کانون مورد توجه ویژه قرار گیرد و قطع نشود.

شرکت در آیین اختتامیه مسابقه ملی دل نوشته کودک و کرونا ، نشست شورای حفظ حقوق بیت‌المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان و کنواسیون حقوق کودکان از دیگر برنامه های سفر معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری به استان مرکزی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha