محسن ذبیحی روز چهارشنبه در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه هم اینک اوج مصرف برق در شبکه توزیع خراسان رضوی ۸۷۰ مگاوات ساعت در روز است افزود: در تابستان امسال اوج مصرف برق در استان به جز شهرستانهای مشهد و طرقبه شاندیز به حدود هزار و ۵۰۰ مگاوات در روز رسید.
وی ادامه داد: هم اینک مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری کشور ۱۵ درصد افزایش یافته که اگر پنج درصد از این افزایش مربوط به افزایش مشترکان باشد، پنج درصد دیگر مربوط به افزایش مصرف انرژی است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: برای ارتقای جایگاه مدیریت مصرف انرژی در کشور، طبق آمار سال ۲۰۱۸ میلادی ایران رتبه نخست پرداخت یارانه بخش انرژی به میزان ۷۰ میلیارد دلار در سال را کسب کرد که معادل ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور است.
وی افزود: در همان سال سرانه مصرف انرژی در بخش خانگی دلالت بر این داشت که مصرف در بخشهای خانگی و تجاری ایران زیاد و میانگین آن حدود ۲ برابر میانگین جهانی است.
ذبیحی با تاکید بر لزوم بازنگری در نحوه مصرف انرژی و سبک زندگی شهروندان ادامه داد: تابستان امسال و سال گذشته با همکاری مشترکان مصرف انرژی در بخش برق به خوبی انجام گرفت.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد نیز در این نشست گفت: این شرکت یک میلیون و ۶۵۰ هزار مشترک دارد که ۸۱ درصد از آنان خانگی، چهار درصد عمومی، دو دهم درصد مشترک کشاورزی، هشت دهم درصد مشترک صنعتی و ۱۳ درصد مشترک تجاری است.
محمدرضا رمضانی افزود: ۵۲ درصد مصارف برق حوزه توزیع نیروی برق مشهد را بخشهای خانگی و تجاری به خود اختصاص دادهاند که این بخشها غیرمولد بوده و هیچ اثری در تولید کشور ندارند.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۸ متوسط مصرف برق بخش خانگی در ایران دو برابر مصرف برق جهانی بوده است. بطور میانگین هر مشترک خانگی در جهان سالانه ۹۰۰ کیلووات ساعت برق مصرف می کند در حالی که هر مشترک خانگی در ایران سالانه ۲ هزار و ۹۰۰ کیلووات ساعت برق مصرف برق میکند که بیش از سه برابر مصرف جهانی است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد گفت: نصب هر کیلووات نیروگاه برق هزار دلار سرمایه گذاری ثابت نیاز دارد که معادل روشن کردن پنج لامپ ۲۰۰ واتی است، اگر این اطلاعات به دست مردم برسد در نحوه مدیریت مصرف خود تجدید نظر و بازنگری میکنند.
وی افزود: در زمانی که بار مصرفی با ظرفیت نیروگاه برابر باشد یعنی مردم معادل ظرفیت نیروگاه برق مصرف کنند، روشن نگهداشتن یک لامپ ۱۰۰ واتی حدود ۱۰ میلیون ریال هزینه دارد، اگر هر خانواده ایرانی در روز یک لامپ اضافی ۸۰ واتی را به طور متوسط پنج ساعت خاموش کند در سال بیش از ۲.۵ میلیارد کیلووات ساعت انرژی صرفه جویی خواهد شد.
رمضانی ادامه داد: هر کیلووات ساعت برق نیم کیلو دی اکسید کربن وارد اتمسفر زمین می کند، براساس مطالعات و برآوردهای انجام گرفته، چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون کیلووات ساعت انرژی معادل ۲.۵ درصد از کل انرژی کشور در ادارات مصرف می شود.
نظر شما