حمله سگهای گله علت مرگ یک قلاده پلنگ در خواف خراسان رضوی اعلام شد

مشهد- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: بررسی گروه کارشناسان حقیقت‌یاب این نهاد و دامپزشکی استان مشخص کرد علت مرگ یک قلاده پلنگ در ارتفاعات دردوی شهرستان خواف واقع در جنوب خراسان رضوی "پارگی حنجره توسط سگهای گله" بوده است.

تورج همتی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از اهالی روستای دردوی پیشتر خبر از مشاهده لاشه یک قلاده پلنگ در ارتفاعات روستای دردوی داد که مورد حمله چندین قلاده سگ گله قرار گرفته بود لذا محیط‌بانان شهرستان خواف به سرعت در محل حضور یافتند. 

وی مرگ پلنگ را به عنوان یکی از حیوانات در معرض انقراض، موضوعی با اهمیت ذکر و بیان کرد: به همین خاطر تحقیقات میدانی و بررسی نزدیک موضوع از سوی کارشناسان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی برای تشخیص علت اصلی اتلاف این پلنگ آغاز شد. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نتیجه بررسی مقدماتی و همچنین اظهارات شاهدان محلی را مبنی بر حمله یک قلاده پلنگ به گله گوسفندان و هجوم متعاقب سگهای محافظ گله و درگیری با این حیوان ماده ذکر و بیان کرد: ولی برای اطمینان بیشتر از علت حادثه دیروز یکم بهمن ماه گروه حقیقت‌یاب با حضور کارشناس نظارت بر امور حیات وحش خراسان رضوی به خواف اعزام شد. 

وی از انتقال لاشه ماده پلنگ تلف شده به محل اداره‌کل دامپزشکی خراسان رضوی در مشهد خبر و ادامه داد: گزارش مشترک دامپزشکان و کارشناسان نظارت بر امور حیات وحش کمیته حقیقت‌یاب نظر دامپزشک‌ معتمد اولیه را در مورد علت مرگ پلنگ تایید کرده است. 

همتی گفت: آثار کوفتگی و خون‌مردگی در کشاله ران، گردن و پهلوهای ماده پلنگ در جریان کالبدشکافی جسدش به وضوح مشهود بود. در ناحیه حنجره این حیوان تلف شده نیز پارگی مشخصی مشاهده شد. 

وی افزود: هیچگونه علائمی از پارگی پوست یا بیماری و خونریزی از منافذ بدن در لاشه این پلنگ مشاهده نشد که این به وضوح خفگی ناشی از درگیری با سگهای گله و گاز گرفتگی در ناحیه گلو را به عنوان علت مرگش تایید می‌کند. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: آزمایشهای تکمیلی نیز به منظور بررسی ابتلای احتمالی ماده پلنگ تلف شده به بیماری هاری و نیز سم‌شناسی از محتویات داخلی بدن و رادیوگرافی از ناحیه سروفک حیوان نیز انجام شده است. 

این ماده پلنگ ظهر سه‌شنبه هفته جاری ۳۰ دی ماه گذشته در ارتفاعات شهرستان خواف تلف شد. 

خراسان رضوی با اقلیمهای گوناگون و اکوسیستم متنوع از غنای گیاهی و جانوری بالایی برخوردار است لذا تاکنون ۴۸۵ گونه حیوان مهره‌دار در محدوده این استان شناسایی شدهاند. همچنین تمامی گونه‌های خانواده گربه‌سانان ایران در محدوده حیات وحش خراسان رضوی زندگی می‌کنند. 

خراسان رضوی با این وجود، به ازای هر ۲۵ هزار هکتار تنها یک محیط‌بان در اختیار دارد. این استان دارای ۴۱ منطقه چهارگانه و شکار ممنوع شامل ۲۸ اثر ملی طبیعی، پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است.

حدود ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۵ گونه پرنده، ۲ گونه دوزیست، ۶۸ گونه خزنده و ۲۴ گونه ماهی در طبیعت خراسان رضوی زیست می‌کنند. گونه‌های شاخص حیات وحش این استان شامل بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره و کبک است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha