حسن فراهانی روز پنجشنبه در آیین افتتاح همزمان ۱۲ خانه هلال در شهرستانهای نیشابور و زبرخان و کلنگزنی ساخت خانه هلال روستای محمودآباد فضل نیشابور گفت: در حال حاضر بیش از ۳۷ هزار روستا در کشور وجود دارد که برنامه جمعیت هلال احمر ایجاد خانههای هلال در بیشتر این نقاط است تا به سمت جامعه آماده پیش برویم.
وی اضافه کرد: طرح خانههای هلال براساس توانمندسازی سازی جوامع محلی برای افزایش تابآوری در هنگام بروز حوادث و بلایای طبیعی است و بیش از آنکه متکی به تجهیزات و ساختار خاصی باشد مبتنی بر توان مردم محلی است.
مسوول خانههای هلال کشور گفت: این خانهها میتوانند تمامی وظایف و تکالیف جمعیت هلال احمر را با همکاری جوامع محلی اجرا کنند و به دلیل شرایط خاص اقلیمی کشور ما چرخه مدیریت بحران دارای جایگاه ویژهای است و اگر اقدامات آمادهسازی قبلی برای مواجهه با بحران مناسب باشد در زمان بروز حادثه میتوان تبعات ناشی از حادثه را کاهش داد.
فراهانی افزود: در این چارچوب افزایش سرمایه اجتماعی با جلب همکاری مردم در دستور کار جمعیت هلال احمر قرار دارد و در این رویکرد اقدامات بر اساس نیازهای واقعی مردم است.
مرکز شهرستانهای نیشابور و زبرخان در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی با مجموع جمعیت ۴۶۰ هزار نفر به ترتیب در ۱۲۷ و ۱۰۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارند.
خانه های هلال جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، مرکزی است با ساختار داوطلبی بدون نیروی انسانی رسمی، پیمانی یا قراردادی در سطح محلات شهرها و روستاها که توسط اعضا، داوطلبان، خیرین، نیکوکاران و واقفان اداره میشود.
هدف از تاسیس خانه های هلال تحقق شعار داوطلب محوری و بهرهمندی از مشارکت افتخاری و داوطلبانه همه افراد متقاضی فعالیت در جمعیت هلالاحمر به منظور ارتقای فرهنگ داوطلبی، توجه به صلح و دوستی، کرامت انسانها در جامعه و تقویت روحیه مدافعهگری در زمان آرامش و در مواقع بحران در راستای اهداف جمعیت هلال احمر و حمایت از زندگی و سلامت آحاد افراد جامعه است که با ارائه آموزشهای امدادی و اصول و روشهای خدمات داوطلبانه به همگان به ویژه جوانان، جذب و سازماندهی اعضا برای ارائه خدمات داوطلبی به نیازمندان در شرایط عادی و بحرانی در سطح محلات شهری و روستاها تشکیل خواهد شد.
نظر شما